| 
	
 | 
 
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | (покажи всички)
           
             | 
               
                |  
           | 
            
           
  Който си пече дупето на морето, намира това в градината
 
 
 Тези чукундури кво да ги правя? Хем бяха казала на съседите да берат и ядат, ама тези тиквички не ги видяли.
 Срязах най-голямата 
 
 зя пържене не става, а обожавам пържени тиквички, с бира
 
 
 Някои добри домакини правят лодки, демек пълнени тиквички, ноооо аз не съм от тях. Питах комшиите, същата работа. Прасета няма в селото, изклали ги при последната свинска пандемия
 
 Тиквички не се консервират, много мразя да хвърлям храна.
 
 та, за да пия все пак бира, макар и безалкохолна, какво да правя тия чукундури?
  
           
  
             |   |  
           
             | 
               
                |  
           | 
            
           
  Не може да не става! 
 На тънки филийки нарежи ги, и после може да ги изпържиш. 
 
  
           
  
             |   |  
           
             | 
               
                |  
           | 
            
           
  Жълти, с големите семки
  
           
  
             |   |  
           
             | 
               
                |  
           | 
            
           
  крем супа и кюфтета от тиквички за такива грамадански.
 аз така бих ги оползотворила
  Да ти видя прическата и гащите, моля! След това ще те изслушам!
           
  
             |   |  
           
             | 
               
                |  
           | 
            
           
  От няколко дена пека на скарата тиквички. Режа ги с дебелина към 5-6 мм, давя ги предварително в марината от соев сос, горчица, риган, кимион (това в къщи се слага и на крем карамел даже), балсамико и зехтин.
 
 Пека, и като са готови, ги трупам в стъклената тенджера, полети пак с подобен дресинг. Захлупвам ги с капака и им се любувам като да съм наловувала мамут. Защото като огладнея, вадя чиния и редя - плочки сирене, домат, наръсен с кимион, и отстрани тиквички като пържоли. Като ти казвам няколко дни, да четеш буквално. Докато ми бактиса. Но сега съм като пристрастена:-)
  Воювайки, загърбваме смирението, а Бог ни гледа отстрани. И отвътре.Glastar
           
  
             |   |  
           
             | 
               
                |  
           | 
            
           
  Кюфтета се правят от месо! Само и единствено от месо! Другото е измишльотина
 
 крем супа хубаво, ама семките ще трябва да ги вадя или да пасирам, знам ли
  
           
  
             |   |  
           
             | 
               
                |  
           | 
            
           
  И аз пека тиквички и секъв зеленчук на барбекюто, с подобен дресинг, ама това жълто и дърто
  
           
  
             |   |  
           
             | 
               
                |  
           | 
            
           
  На младини ги пържех и дори предпочитах големите. Докато семките са дъвкаеми по моите стандарти минаваха. Стандартна процедура - нарязвам на зегерки и осолявам да си пуснат водата, брашно и пържене. Не съм го правил от 25-30 години, дейва.
  
           
  
             |   |  
           
             | 
               
                |  
           | 
            
           
  И аз не обичам да хвърлям храна, но узрели тиквички съм хвърляла на боклука. Имах село и свръх производство. Раздавах на комшии, хвърлях на кокошките...
 
 От твоите 5, най-големите 2 са за боклука.
  Щастието идва при веселите!  
           
  
             |   |  
           
             | 
               
                |  
           | 
            
           
  аз пасирам...с масло, подправки и бульона от самите тиквички.
 пропорция 1 към 1 с малко превес на тиквичките също става.
 понякога ако пържа кюфтета от кайма също добавям настъргана тиквичка.
 олекотява, според хапващите...
 
 иначе кюфтета от тиквички, магданоз, карфиол и всякакви зеленилки за мен са ок.
 суфле, също
  Да ти видя прическата и гащите, моля! След това ще те изслушам!
           
  
             |   |  
  |   
 
 
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | (покажи всички)
 |  
 |   
 |