|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | (покажи всички)
|
Който си пече дупето на морето, намира това в градината
Тези чукундури кво да ги правя? Хем бяха казала на съседите да берат и ядат, ама тези тиквички не ги видяли.
Срязах най-голямата
зя пържене не става, а обожавам пържени тиквички, с бира
Някои добри домакини правят лодки, демек пълнени тиквички, ноооо аз не съм от тях. Питах комшиите, същата работа. Прасета няма в селото, изклали ги при последната свинска пандемия
Тиквички не се консервират, много мразя да хвърлям храна.
та, за да пия все пак бира, макар и безалкохолна, какво да правя тия чукундури?
| |
|
Не може да не става!
На тънки филийки нарежи ги, и после може да ги изпържиш.
| |
|
Жълти, с големите семки
| |
|
крем супа и кюфтета от тиквички за такива грамадански.
аз така бих ги оползотворила
Да ти видя прическата и гащите, моля! След това ще те изслушам!
| |
|
От няколко дена пека на скарата тиквички. Режа ги с дебелина към 5-6 мм, давя ги предварително в марината от соев сос, горчица, риган, кимион (това в къщи се слага и на крем карамел даже), балсамико и зехтин.
Пека, и като са готови, ги трупам в стъклената тенджера, полети пак с подобен дресинг. Захлупвам ги с капака и им се любувам като да съм наловувала мамут. Защото като огладнея, вадя чиния и редя - плочки сирене, домат, наръсен с кимион, и отстрани тиквички като пържоли. Като ти казвам няколко дни, да четеш буквално. Докато ми бактиса. Но сега съм като пристрастена:-)
Воювайки, загърбваме смирението, а Бог ни гледа отстрани. И отвътре.Glastar
| |
|
Кюфтета се правят от месо! Само и единствено от месо! Другото е измишльотина
крем супа хубаво, ама семките ще трябва да ги вадя или да пасирам, знам ли
| |
|
И аз пека тиквички и секъв зеленчук на барбекюто, с подобен дресинг, ама това жълто и дърто
| |
|
На младини ги пържех и дори предпочитах големите. Докато семките са дъвкаеми по моите стандарти минаваха. Стандартна процедура - нарязвам на зегерки и осолявам да си пуснат водата, брашно и пържене. Не съм го правил от 25-30 години, дейва.
| |
|
И аз не обичам да хвърлям храна, но узрели тиквички съм хвърляла на боклука. Имах село и свръх производство. Раздавах на комшии, хвърлях на кокошките...
От твоите 5, най-големите 2 са за боклука.
Щастието идва при веселите!
| |
|
аз пасирам...с масло, подправки и бульона от самите тиквички.
пропорция 1 към 1 с малко превес на тиквичките също става.
понякога ако пържа кюфтета от кайма също добавям настъргана тиквичка.
олекотява, според хапващите...
иначе кюфтета от тиквички, магданоз, карфиол и всякакви зеленилки за мен са ок.
суфле, също
Да ти видя прическата и гащите, моля! След това ще те изслушам!
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | (покажи всички)
|
|
|