Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 10:49 19.10.25 
Поколения
   >> 40-50
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
Тема Филми и сериалинови  
Автор osvoboden pich (Ultimate good)
Публикувано25.05.22 08:04

Наскоро изгледах

и откровено да си кажа бях впечатлен.
Та препоръчвам да се гледа.

Обичам филми и сериали на историческа тематика - вие нещо да ми препоръчате?!

Редактирано от osvoboden pich на 25.05.22 08:14.

Тема Re: Филми и сериалинови [re: osvoboden pich]  
Автор Green Light (бях "на гости")
Публикувано25.05.22 09:33

Марко Поло

Направи ми много добро впечатление. Исторически правдив, поне доколкото мога да преценя с любителските си знания, интересно направен и много добре се възползва от изключителните времена в Китай и Монголия. Готини актьори, много напрежение и екшън, страхотен оператор- красота.

Два сезона са, но се надявам, че предстои трети.

Друг сериал, който ме изненада с това, че успява да навърже доста историческа истина е Викингите.

Децата го изгледаха целия, аз не. Просто съм на друга вълна може би. Иначе каквото написах за качеството на Марко Поло, важи и тук.

Неисториески:
Онзи ден загледах Жената на пътешественика във времето. Сериал, да не се бърка с филма.

Сериалът бил по книга и това обяснява супер интересната фабула. Актьорите също много ги бива, и как иначе като в главната роля е дивата червенокоска от Игра на тронове - Роуз Лесли
Две серии изгледах само, така че не мога да се изкажа в цялост.

Тема Re: Филми и сериалинови [re: Green Light]  
Автор osvoboden pich (Ultimate good)
Публикувано25.05.22 09:41

Благодарско. Ще гледам. Те и моите исторически знания са любителски. За Рим мога да кажа, че показва доста аспекти и нрави на различните прослойки в римското общество от най-висшите до най-низшите. Няма нищо общо (освен имената на някои от героите) с други филми за Римската империя, които съм гледал. Има и масови сцени на битки, но не се набляга твърде много на тях. Не е като театрална постановка а си е филм. А пък и имам слабост към Римската империя

Тема Re: Филми и сериалинови [re: Green Light]  
Автор DarkSide ()
Публикувано25.05.22 09:57

започването на всеки от епизодите на марко поло, тва дето там пишат имената на актьорите и общо взето се прескача, е буквално произведение на изкуството - то е на много по-високо качество от самият сериал, който абе бива, но не е нещо особено, аз го оставих някъде в началото на втория сезон, щот ми омръзна, все едно и също, чудят се какво още да измислят

викингите бяха наистина супер, докато го имаше напрежението любов/омраза/съперничество между Рагнар и Роло от една страна, и Флоки и как се казваше английския поп - с нарушаването на този четириъгълник, интересът ми моментално изчезна - гледам, изкарали са някакво продължение, от което изгледах два епизода - еми не става, сори - само битки и костюми, и пълна нула като отношения и мотивация, дори и политкоректност са сложили, което много ми пречи на гледането

Автор alisalisa (Lipari също)
Публикувано25.05.22 09:59

то, сичкото сериал на историческа тематика е художествена самодейност,
но ако си пристрастен към атрактивното, а не търсиш под вола теле откъм реализъм, бива.
"Версай" ми е предложението, за Луи14. Фаща окото.

пъ съ: и няма чернокожи!!! политкоректно натресени.
Е, има в първите 2 епизода, ма после мирясват.

ЗАБРАНА ОТ: UnicaDonna, sladunka medunka, jumbles, parvaty, Liya, saksun, NUT

Редактирано от alisalisa на 25.05.22 10:02.

Публикувано25.05.22 10:00

Да, забравих да напиша, че "Рим" е страхотен, много, много е добър.

Тема Re: Филми и сериалинови [re: DarkSide]  
Публикувано25.05.22 10:03

Заинтригува ме. Аз съм от тези, които прескачат надписите.

Автор 4ereshka2 (стар клубар)
Публикувано25.05.22 11:27

Гледам доста филми, но на историческите не съм почитател. Интересни са ми криминални, трилъри, комедии.
Фантастика не гледам, романтични бози също.Ще препоръчам за хора с вкус като моя:
"Среднощно слънце" сериал, криминален, трилър
"Изневяра" трилър
"Кървава сватба" криминален, трилър

Автор crimble ((ex. Карлсон))
Публикувано25.05.22 22:41

Не е историчеки този сериал, но най- доброто, което напоследък съм гледал. Черна комедия, нещо като едновремешните "Разкази с неочакван край"

Inside No. 9

Автор MilaO6 ()
Публикувано25.05.22 22:44

Аз искам да драсна за една десетка убийствени сериали, ама ше ям бой! Ше ме спукат от бой, словесен, подигравки, иронии, сарказми и направо люти омрази и обиди

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.