|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема
|
Селска НЕидилия
|
|
Автор |
PekoHcTpykTop (дарвинист) |
Публикувано | 17.05.22 22:36 |
|
Споменавал съм ви какво мисля за овощните дръвчета в двора и изобщо всякакъв вид растителност с функция различна от декоративната. А черешета пред прозореца вече прецъфтя и плодовете почват да зреят, тоест до 2 месеца за пореден път ще е свинщина. Не искам да я режа, защото е прекрасно, старо, голямо дърво с големи зелени листа, точно пред прозореца, и ми създава наслада го гледам.
Кратък курс на самообразование в гугъла ми даде знанието, че дърветата, както и хората, могат да се стерилизират. Чрез разни инхибитори на хормона, който старирал растежа на плодовете. Основните препарати за целта са:
Florel, Fruitone, App-L-Set и Carbaryl. Обаче, не можах да намеря кой ги предлага в БГ и на каква цена, а също и детайлни инструкции по използването им. Ако някой има опит по темата ще съм му много благодарен да сподели - как се стерилизира овощно дърво за да не плододава?
Z
| |
|
Каква свинщина?
| |
|
Много чудно, падат по земята и верандата.
Z
| |
|
Ми, обирай ги.
| |
|
Нямам си друга работа, да се катеря по 15 метрови дървета
Z
| |
|
как се стерилизира овощно дърво за да не плододава?
в твоя случай - от хеликоптер.
ЗАБРАНА ОТ: UnicaDonna, sladunka medunka, jumbles, parvaty, Liya, saksun, NUT
| |
|
Докарай ми го на село.
Мамка му, как съжалявам, че не растат череши при мен.
Двеста метра по-нагоре по улицата растат, вкъщи - не.
| |
|
Аз ся друго се чудя.
Черешовата ракия, по евтина от черешите?
Дали не е време, да помислим, как да правим череши от черешова ракия?
Bеer? Mоre?
| |
|
Луд ли си? Обади се на комшиите да я оберат. Или я отсечи и си засади магнолия! Или липа за чай? И тя ли ще те дразни? Какъв е смисъла от стерилизирана череша? Нито има уау зелена маса, нито пази добра сянка, нито развива голяма корона за съчки за разпалване?
| |
|
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|