|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
Тема
|
Готварска
|
|
Автор |
Albena l (оф..) |
Публикувано | 30.04.22 09:21 |
|
Не, не съм купила агнешка лой, просто ме мързи да измислям манджи.
Трябват ми някакви идеи за основно с месо.
Ся, аз вкъщи не готвя, освен за гости, което не значи, че не мога. Завършила съм в УПК няква кулинария, имам сертификат ли беше, диплома ли беше, охоооо да видите вие, така че и технология не ми трябва, само идеи за манджи.
Не съм толкова проста, колкото ви изглеждам, искам да кажа.
Подариха ми един мултикукър, много е красив, чат пат му бърша праха, но за гости го отварям. Те и двамата са инженери, се ще спрат налягането, кво да правят като ме е страх. Че и на него мога да направя нещо.
Ружа наскоро беше писала за пълнено бонфиле. Ружке, така ли се прави: режеш филето на ветрило, слагаш там бекон, кашкавал и бухаш после бешамел?
Някакви такива идеи ми трябват, ако измислите.
Нюк, стига с тия президенти и задачи, кажи нещо.
Нут също е добра готвачка, очаквам да се включи, като се наспи.
Благодаря ви предварително, пак казвам, не ми пишете рецепти, аз ще се оправя, само идеи.
И пожелавам хубав ден!
Редактирано от Albena l на 30.04.22 09:30.
| |
|
По ловджийски:
Цялото парче го шпиковаш с моркови, бекон, може и кашкавал, целина чесън...
Овързваш с конец.
Овъргалва се за минута в горещо масло, колкото да се запечата.
Добавя се брашното вода,вино, гъби, лукчета.Дафинов лист.
Слага се да се задушава, като периодично се долива вино, накрая задължително - да аромат.
Това ми беше дипломната работа за второто ми средно образование.
| |
|
Какво е месото обаче
| |
|
Свинско- домашно или диво, друго дивечово, да е дебело около 10 см. Агнешко няма смисъл.
В шпиковаш може и модели краставички.
| |
|
Чакай ся, то свинско има 100 вида.
И като е дебело 10 см, що го връзвам.
| |
|
Да не изпаднат шпиковките.
| |
|
Глупости ми пишеш
| |
|
можеш да го мариноваш и запечеш, ако имаш време...
лесно е, но с маринатата трябва да постои 6-8 часа...
зехтин, мед, чесън, соев сос, риган, розмарин, пипери, дафинов лист, сол...каквито подправки харесваш...можеш да смелиш и някоя гъбка.
зехтинът е малко 3-4 лъжици(наместваш според количеството месо и количеството марината). нарязваш, почистваш, забъркваш го с маринатата и го пляскаш покрито с фолио в хладилника за 6-8, дори и 24 часа е ок...
вадиш после за 20-30 минути на стайна температура и печеш 30ина минути...
можеш да го запечеш така, с картофи, да си направиш други гарнитури...
Да ти видя прическата и гащите, моля! След това ще те изслушам!Редактирано от Baldrian на 30.04.22 10:42.
| |
|
Какво е това, дето да го мариновам, така и не разбрах.
Абе за вас всичко е месо, се тая какво е?
| |
|
Мултикукърът има ли програма sous-vide?
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
|
|
|