Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 17:13 01.05.24 
Поколения
   >> 40-50
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
Тема Готварсканови  
Автор Albena l (оф..)
Публикувано30.04.22 09:21



Не, не съм купила агнешка лой, просто ме мързи да измислям манджи.
Трябват ми някакви идеи за основно с месо.
Ся, аз вкъщи не готвя, освен за гости, което не значи, че не мога. Завършила съм в УПК няква кулинария, имам сертификат ли беше, диплома ли беше, охоооо да видите вие, така че и технология не ми трябва, само идеи за манджи.
Не съм толкова проста, колкото ви изглеждам, искам да кажа.
Подариха ми един мултикукър, много е красив, чат пат му бърша праха, но за гости го отварям. Те и двамата са инженери, се ще спрат налягането, кво да правят като ме е страх. Че и на него мога да направя нещо.
Ружа наскоро беше писала за пълнено бонфиле. Ружке, така ли се прави: режеш филето на ветрило, слагаш там бекон, кашкавал и бухаш после бешамел?
Някакви такива идеи ми трябват, ако измислите.
Нюк, стига с тия президенти и задачи, кажи нещо.
Нут също е добра готвачка, очаквам да се включи, като се наспи.
Благодаря ви предварително, пак казвам, не ми пишете рецепти, аз ще се оправя, само идеи.
И пожелавам хубав ден!

Редактирано от Albena l на 30.04.22 09:30.



Тема Re: Готварсканови [re: Albena l]  
Автор tuzlija-179435 (стар вълк)
Публикувано30.04.22 09:44



По ловджийски:
Цялото парче го шпиковаш с моркови, бекон, може и кашкавал, целина чесън...
Овързваш с конец.
Овъргалва се за минута в горещо масло, колкото да се запечата.
Добавя се брашното вода,вино, гъби, лукчета.Дафинов лист.
Слага се да се задушава, като периодично се долива вино, накрая задължително - да аромат.
Това ми беше дипломната работа за второто ми средно образование.



Тема Re: Готварсканови [re: tuzlija-179435]  
Автор Albena l (оф..)
Публикувано30.04.22 09:49



Какво е месото обаче



Тема Re: Готварсканови [re: Albena l]  
Автор tuzlija-179435 (стар вълк)
Публикувано30.04.22 09:58



Свинско- домашно или диво, друго дивечово, да е дебело около 10 см. Агнешко няма смисъл.
В шпиковаш може и модели краставички.



Тема Re: Готварсканови [re: tuzlija-179435]  
Автор Albena l (оф..)
Публикувано30.04.22 10:07



Чакай ся, то свинско има 100 вида.
И като е дебело 10 см, що го връзвам.



Тема Re: Готварсканови [re: Albena l]  
Автор tuzlija-179435 (стар вълк)
Публикувано30.04.22 10:11



Да не изпаднат шпиковките.



Тема Re: Готварсканови [re: tuzlija-179435]  
Автор Albena l (оф..)
Публикувано30.04.22 10:23



Глупости ми пишеш





Тема Re: Готварсканови [re: Albena l]  
Автор Baldrian (опасна)
Публикувано30.04.22 10:40



можеш да го мариноваш и запечеш, ако имаш време...
лесно е, но с маринатата трябва да постои 6-8 часа...
зехтин, мед, чесън, соев сос, риган, розмарин, пипери, дафинов лист, сол...каквито подправки харесваш...можеш да смелиш и някоя гъбка.
зехтинът е малко 3-4 лъжици(наместваш според количеството месо и количеството марината). нарязваш, почистваш, забъркваш го с маринатата и го пляскаш покрито с фолио в хладилника за 6-8, дори и 24 часа е ок...
вадиш после за 20-30 минути на стайна температура и печеш 30ина минути...
можеш да го запечеш така, с картофи, да си направиш други гарнитури...

Да ти видя прическата и гащите, моля! След това ще те изслушам!

Редактирано от Baldrian на 30.04.22 10:42.



Тема Re: Готварсканови [re: Baldrian]  
Автор Albena l (оф..)
Публикувано30.04.22 10:45



Какво е това, дето да го мариновам, така и не разбрах.
Абе за вас всичко е месо, се тая какво е?



Тема Re: Готварсканови [re: Albena l]  
Автор crystalkyle (старо куче)
Публикувано30.04.22 10:46



Мултикукърът има ли програма sous-vide?




Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.