| 
	
 | 
 
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
           
             
               
               
                 
                   | 
                   Тема
                    | 
                     Готварска
 | 
 
 |  
| Автор | 
Albena l (оф..) |  
| Публикувано | 30.04.22 09:21 |  
             |  
           | 
            
           
  Не, не съм купила агнешка лой, просто ме мързи да измислям манджи.
 Трябват ми някакви идеи за основно с месо. 
 Ся, аз вкъщи не готвя, освен за гости, което не значи, че не мога. Завършила съм в УПК няква кулинария, имам сертификат ли беше, диплома ли беше, охоооо да видите вие, така че и технология не ми трябва, само идеи за манджи.
 Не съм толкова проста, колкото ви изглеждам, искам да кажа.
 Подариха ми един мултикукър, много е красив, чат пат му бърша праха, но за гости го отварям. Те и двамата са инженери, се ще спрат налягането, кво да правят като ме е страх. Че и на него мога да направя нещо.
 Ружа наскоро беше писала за пълнено бонфиле. Ружке, така ли се прави: режеш филето на ветрило, слагаш там бекон, кашкавал и бухаш после бешамел?
 Някакви такива идеи ми трябват, ако измислите.
 Нюк, стига с тия президенти и задачи, кажи нещо.
 Нут също е добра готвачка, очаквам да се включи, като се наспи.
 Благодаря ви предварително, пак казвам, не ми пишете рецепти, аз ще се оправя, само идеи.
 И пожелавам хубав ден!
 
 Редактирано от Albena l на 30.04.22 09:30. 
           
  
             |   |  
           
             | 
               
                |  
           | 
            
           
  По ловджийски:
 Цялото парче го шпиковаш с моркови, бекон, може и кашкавал, целина чесън...
 Овързваш с конец.
 Овъргалва се за минута в горещо масло, колкото да се запечата.
 Добавя се брашното вода,вино, гъби, лукчета.Дафинов лист.
 Слага се да се задушава, като периодично се долива вино, накрая задължително - да аромат.
 Това ми беше дипломната работа за второто ми  средно образование.
  
           
  
             |   |  
           
             | 
               
                |  
           | 
            
           
  Какво е месото обаче
  
           
  
             |   |  
           
             | 
               
                |  
           | 
            
           
  Свинско- домашно или диво, друго дивечово, да е дебело  около 10 см. Агнешко няма смисъл.
 В шпиковаш може и модели краставички.
  
           
  
             |   |  
           
             | 
               
                |  
           | 
            
           
  Чакай ся, то свинско има 100 вида.
 И като е дебело 10 см, що го връзвам.
  
           
  
             |   |  
           
             | 
               
                |  
           | 
            
           
  Да не изпаднат шпиковките.
  
           
  
             |   |  
           
             | 
               
                |  
           | 
            
           
  Глупости ми пишеш 
  
           
  
             |   |  
           
             | 
               
                |  
           | 
            
           
  можеш да го мариноваш и запечеш, ако имаш време...
 лесно е, но с маринатата трябва да постои 6-8 часа...
 зехтин, мед, чесън, соев сос, риган, розмарин, пипери, дафинов лист, сол...каквито подправки харесваш...можеш да смелиш и някоя гъбка.
 зехтинът е малко 3-4 лъжици(наместваш според количеството месо и количеството марината). нарязваш, почистваш, забъркваш го с маринатата и го пляскаш покрито с фолио в хладилника за 6-8, дори и 24 часа е ок...
 вадиш после за 20-30 минути на стайна температура и печеш 30ина минути...
 можеш да го запечеш така, с картофи, да си направиш други гарнитури...
 
 Да ти видя прическата и гащите, моля! След това ще те изслушам!Редактирано от Baldrian на 30.04.22 10:42. 
           
  
             |   |  
           
             | 
               
                |  
           | 
            
           
  Какво е това, дето да го мариновам, така и не разбрах.
 Абе за вас всичко е месо, се тая какво е?
  
           
  
             |   |  
           
             | 
               
                |  
           | 
            
           
  Мултикукърът има ли програма sous-vide?
  
           
  
             |   |  
  |   
 
 
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
 |  
 |   
 |