|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
|
Измивам с три води, махам пяната преди да заври, както при месото. Толкоз. Но има два вида елда, аз бланширана не купувам.
Може пък препърженото масло и сиренето да убиват горчивината. Не знам, от теб чувам, че горчи
| |
|
Освен моите вкусови усещания да са изчанчени.
Но на много места чета рецепти как да варим елда, без да горчи.
Пак ще опитам, защото тая елда за мен е почти задължителна.
Ще опитам и тъй, благодаря
Не знам каква съм купувала, бланширана или не.
Спецовете казват, че тази, с определен цвят, била най-добра, но забравих цвета
върнете ни архивите, идиоти
| |
|
Божкей, 2 виШи имала албената! Второто от варненскя свобосен или новия български, ма, виШиСке
| |
|
Ако добре разбрах, не ползваш кукъра херметик?
Много би те улеснил откъм време и хамалогия.
При херметика "фатката" е да не слагаш много вода, особено ако имаш и зеленчуци.
Идея (базова) - на съответната програма запържваш месо и лук, добавяш зеленчук вкл. картофки и пускаш съответната програма - stew, bake макс. 15 мин, ако е под налягане. С минимално количество вода.
С времето спонтанно ще ти идват идеи за кукъра.
| |
|
За гречката нямам спомен.
Ако обаче ми направиш манная каша, ще получиш изключително оригинална маска за коса със сигурност!
Редактирано от oberleutnantRzevski на 30.04.22 19:45.
| |
|
Ползвам brown за запържване и после stew под налягане. На кое се казва херметик?
| |
|
За гречката нямам спомен.
Как нямаш, ве, нали си живял в Масква?
Идеята за пиле с елда в мултикукър ми дойде от един бивш съквартирант на Липарското - 17годишно украинче с български корени, 1 курс студент. И мама го пратила в България с един новичък мултикукър да си готви, да не гладува детето.
И двамата идиоти - мойто и украинското - за цяла година нищо друго не можаха да сготвят в туй нещо, освен пиле с елда, и то, щото мама украинка показала на нейното как да си вари барем елда в хипердупер машинката за готвене.
ЗАБРАНА ОТ: UnicaDonna, sladunka medunka, jumbles, parvaty, Liya, saksun, NUT
| |
|
Херметик е кукърът под налягане.
Нехерметиците не са интересни. Времето понякога е дори по-дълго от обикновена тенджера.
| |
|
Зелен цвят купувай
| |
|
Кетчуп.... Боже ее, на елда...
Ама яжте си Макдоналдс, Кентъки... И останалите боклуци
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
|
|
|