Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 09:50 24.06.24 
Поколения
   >> 40-50
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
Тема Re: Готварсканови [re: tartarianeyes]  
Автор RujaKaramfilova (2Х1)
Публикувано30.04.22 18:43



Измивам с три води, махам пяната преди да заври, както при месото. Толкоз. Но има два вида елда, аз бланширана не купувам.
Може пък препърженото масло и сиренето да убиват горчивината. Не знам, от теб чувам, че горчи





Тема Re: Готварсканови [re: RujaKaramfilova]  
Автор tartarianeyes (вейхайвей)
Публикувано30.04.22 18:51



Освен моите вкусови усещания да са изчанчени.
Но на много места чета рецепти как да варим елда, без да горчи.
Пак ще опитам, защото тая елда за мен е почти задължителна.

Ще опитам и тъй, благодаря


Не знам каква съм купувала, бланширана или не.
Спецовете казват, че тази, с определен цвят, била най-добра, но забравих цвета



върнете ни архивите, идиоти

Тема Re: Готварсканови [re: Albena l]  
Автор MilaO6 ()
Публикувано30.04.22 18:56



Божкей, 2 виШи имала албената! Второто от варненскя свобосен или новия български, ма, виШиСке





Тема Re: Готварсканови [re: Albena l]  
Автор laure16O672 ()
Публикувано30.04.22 19:17



Ако добре разбрах, не ползваш кукъра херметик?
Много би те улеснил откъм време и хамалогия.
При херметика "фатката" е да не слагаш много вода, особено ако имаш и зеленчуци.
Идея (базова) - на съответната програма запържваш месо и лук, добавяш зеленчук вкл. картофки и пускаш съответната програма - stew, bake макс. 15 мин, ако е под налягане. С минимално количество вода.
С времето спонтанно ще ти идват идеи за кукъра.



Тема Re: Готварсканови [re: Albena l]  
Автор oberleutnantRzevski (същият)
Публикувано30.04.22 19:46



За гречката нямам спомен.
Ако обаче ми направиш манная каша, ще получиш изключително оригинална маска за коса със сигурност!



Редактирано от oberleutnantRzevski на 30.04.22 19:45.



Тема Re: Готварсканови [re: laure16O672]  
Автор Albena l (оф..)
Публикувано30.04.22 19:56



Ползвам brown за запържване и после stew под налягане. На кое се казва херметик?



Тема Re: Готварсканови [re: oberleutnantRzevski]  
Автор alisalisa (Lipari също)
Публикувано30.04.22 20:05



За гречката нямам спомен.

Как нямаш, ве, нали си живял в Масква?



Идеята за пиле с елда в мултикукър ми дойде от един бивш съквартирант на Липарското - 17годишно украинче с български корени, 1 курс студент. И мама го пратила в България с един новичък мултикукър да си готви, да не гладува детето.
И двамата идиоти - мойто и украинското - за цяла година нищо друго не можаха да сготвят в туй нещо, освен пиле с елда, и то, щото мама украинка показала на нейното как да си вари барем елда в хипердупер машинката за готвене.

ЗАБРАНА ОТ: UnicaDonna, sladunka medunka, jumbles, parvaty, Liya, saksun, NUT

Тема Re: Готварсканови [re: Albena l]  
Автор laure16O672 ()
Публикувано30.04.22 21:25



Херметик е кукърът под налягане.
Нехерметиците не са интересни. Времето понякога е дори по-дълго от обикновена тенджера.



Тема Re: Готварсканови [re: tartarianeyes]  
Автор RujaKaramfilova (2Х1)
Публикувано30.04.22 21:45



Зелен цвят купувай



Тема Re: Готварсканови [re: Naki]  
Автор RujaKaramfilova (2Х1)
Публикувано30.04.22 21:50



Кетчуп.... Боже ее, на елда...


Ама яжте си Макдоналдс, Кентъки... И останалите боклуци




Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.