Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 02:07 24.06.24 
Поколения
   >> 40-50
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
Тема Re: Готварсканови [re: Albena l]  
Автор Baldrian (опасна)
Публикувано30.04.22 10:47



не е ли бон-филе в случая?!

ако беше друго и говорех за мариноване, бих предложила друга марината...



Да ти видя прическата и гащите, моля! След това ще те изслушам!

Тема Re: Готварсканови [re: Baldrian]  
Автор Albena l (оф..)
Публикувано30.04.22 10:56



Бе ти луда ли си, ше мариновам бонфиле, я бегай и питай Манчев.
Бонфиле 100 часа у хладилник, баси



Тема Re: Готварсканови [re: crystalkyle]  
Автор Albena l (оф..)
Публикувано30.04.22 10:57



Точно това не виждам да пише. На Тефал е, със сигурност има нещо такова.
Казвай, интересно ми е



Тема Re: Готварсканови [re: Albena l]  
Автор RujaKaramfilova (2Х1)
Публикувано30.04.22 11:05



Режа на ветрило, на правогълник, зависи от месото. Начуквам месото с яд

, докато стане тънко около 0.5 см. Разстилам върху месото плънка от чесън, бекон (бонфилето, контрафиле са сухи меса, като технолог-знаеш), нарязан морков, кашкавал, парчета масло. Подправки : млян чер пипел, аз ръсвам индийско орехче, ама така, загатното само. Завивам на здраво руло и защипвам с клечки за зъби или дървени шишчета. Слагам в тава покрита с хартия за печене и покривам с фолио. Набождам фолиото с игла и пъхам в горещата фурна. След 20-ина минути намалявам на 150 градуса. Зависи дали печеш с вентилатор или не, знаеш горе-долу време за печене. Махаш фолиото, настъргваш кашкавал и отново във фурната на 200-250 градуса, за да хване коричка. Това е, проста работа.

Бешамели аз не правя. В нашата къща бели сосове не са на почит. Аз ям, но Карамфилов хич да не види бешамели.

Идея-ние много обичаме сладко солени ястия. Меса с ананас, с карамелизирана захар или мед, шепа орехи.

Ако ти се занимава с телешко, много обичаме бургиньон. Не е толкова сложно, колкото изглежда. Запалих се по него след филма за Джулия Чайлд с Мерил Стрийп

Ако не ти се врътка с арпаджик, аз го правя с шалот, става даже по прекрасно.

Успех!



Тема Re: Готварсканови [re: Albena l]  
Автор Baldrian (опасна)
Публикувано30.04.22 11:09



той маринова с цитруси





ми не го мариновай тогава

Да ти видя прическата и гащите, моля! След това ще те изслушам!

Тема Re: Готварсканови [re: RujaKaramfilova]  
Автор Albena l (оф..)
Публикувано30.04.22 11:12



Е това е. Благодаря!
Тия нищо не разбират нито от строителство, нито от манджи.
И политиката им такава



Тема Re: Готварсканови [re: Baldrian]  
Автор Albena l (оф..)
Публикувано30.04.22 11:14



Аз ще ходя в хелс кичън, ама вие много знаете бе
За всичко





Тема Re: Готварсканови [re: Albena l]  
Автор Baldrian (опасна)
Публикувано30.04.22 11:19



месо готвя за детето, сестра ми, гости...
това с маринатата става и за едни соеви късове-като за мен...
но сухите меса е добре да се мариноват малко...или по Ружа с масло...

или в крайна сметка, както ти е кеф.
нали искаше алтернативи



Да ти видя прическата и гащите, моля! След това ще те изслушам!

Тема Re: Готварсканови [re: Baldrian]  
Автор Albena l (оф..)
Публикувано30.04.22 11:24



Алтернативи не виждам, освен софийски глупости



Тема Re: Готварсканови [re: Albena l]  
Автор Nuke Dukem (very good)
Публикувано30.04.22 11:25



В отговор на:

Не, не съм купила агнешка лой, просто ме мързи да измислям манджи.
Трябват ми някакви идеи за основно с месо.
Ся, аз вкъщи не готвя, освен за гости, което не значи, че не мога. Завършила съм в УПК няква кулинария, имам сертификат ли беше, диплома ли беше, охоооо да видите вие, така че и технология не ми трябва, само идеи за манджи.
Не съм толкова проста, колкото ви изглеждам, искам да кажа.
Подариха ми един мултикукър, много е красив, чат пат му бърша праха, но за гости го отварям. Те и двамата са инженери, се ще спрат налягането, кво да правят като ме е страх. Че и на него мога да направя нещо.
Ружа наскоро беше писала за пълнено бонфиле. Ружке, така ли се прави: режеш филето на ветрило, слагаш там бекон, кашкавал и бухаш после бешамел?
Някакви такива идеи ми трябват, ако измислите.
Нюк, стига с тия президенти и задачи, кажи нещо.
Нут също е добра готвачка, очаквам да се включи, като се наспи.
Благодаря ви предварително, пак казвам, не ми пишете рецепти, аз ще се оправя, само идеи.
И пожелавам хубав ден!




Аз съм по боба и тортата гараш, както и по пържолите на фурна, а вкъщи сосът бешамел го ползваме за лазаня и канелони, но с оглед УПК-то, се обзалагам, че каквото и да сготвиш, ще бъде изключително вкусно! :))

Като идея, бих споменал да ползваш не просто кашкавал, а ементал...





Редактирано от Nuke Dukem на 30.04.22 11:59.




Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.