|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
|
не е ли бон-филе в случая?!
ако беше друго и говорех за мариноване, бих предложила друга марината...
Да ти видя прическата и гащите, моля! След това ще те изслушам!
| |
|
Бе ти луда ли си, ше мариновам бонфиле, я бегай и питай Манчев.
Бонфиле 100 часа у хладилник, баси
| |
|
Точно това не виждам да пише. На Тефал е, със сигурност има нещо такова.
Казвай, интересно ми е
| |
|
Режа на ветрило, на правогълник, зависи от месото. Начуквам месото с яд , докато стане тънко около 0.5 см. Разстилам върху месото плънка от чесън, бекон (бонфилето, контрафиле са сухи меса, като технолог-знаеш), нарязан морков, кашкавал, парчета масло. Подправки : млян чер пипел, аз ръсвам индийско орехче, ама така, загатното само. Завивам на здраво руло и защипвам с клечки за зъби или дървени шишчета. Слагам в тава покрита с хартия за печене и покривам с фолио. Набождам фолиото с игла и пъхам в горещата фурна. След 20-ина минути намалявам на 150 градуса. Зависи дали печеш с вентилатор или не, знаеш горе-долу време за печене. Махаш фолиото, настъргваш кашкавал и отново във фурната на 200-250 градуса, за да хване коричка. Това е, проста работа.
Бешамели аз не правя. В нашата къща бели сосове не са на почит. Аз ям, но Карамфилов хич да не види бешамели.
Идея-ние много обичаме сладко солени ястия. Меса с ананас, с карамелизирана захар или мед, шепа орехи.
Ако ти се занимава с телешко, много обичаме бургиньон. Не е толкова сложно, колкото изглежда. Запалих се по него след филма за Джулия Чайлд с Мерил Стрийп
Ако не ти се врътка с арпаджик, аз го правя с шалот, става даже по прекрасно.
Успех!
| |
|
той маринова с цитруси
ми не го мариновай тогава
Да ти видя прическата и гащите, моля! След това ще те изслушам!
| |
|
Е това е. Благодаря!
Тия нищо не разбират нито от строителство, нито от манджи.
И политиката им такава
| |
|
Аз ще ходя в хелс кичън, ама вие много знаете бе
За всичко
| |
|
месо готвя за детето, сестра ми, гости...
това с маринатата става и за едни соеви късове-като за мен...
но сухите меса е добре да се мариноват малко...или по Ружа с масло...
или в крайна сметка, както ти е кеф.
нали искаше алтернативи
Да ти видя прическата и гащите, моля! След това ще те изслушам!
| |
|
Алтернативи не виждам, освен софийски глупости
| |
|
В отговор на:
Не, не съм купила агнешка лой, просто ме мързи да измислям манджи.
Трябват ми някакви идеи за основно с месо.
Ся, аз вкъщи не готвя, освен за гости, което не значи, че не мога. Завършила съм в УПК няква кулинария, имам сертификат ли беше, диплома ли беше, охоооо да видите вие, така че и технология не ми трябва, само идеи за манджи.
Не съм толкова проста, колкото ви изглеждам, искам да кажа.
Подариха ми един мултикукър, много е красив, чат пат му бърша праха, но за гости го отварям. Те и двамата са инженери, се ще спрат налягането, кво да правят като ме е страх. Че и на него мога да направя нещо.
Ружа наскоро беше писала за пълнено бонфиле. Ружке, така ли се прави: режеш филето на ветрило, слагаш там бекон, кашкавал и бухаш после бешамел?
Някакви такива идеи ми трябват, ако измислите.
Нюк, стига с тия президенти и задачи, кажи нещо.
Нут също е добра готвачка, очаквам да се включи, като се наспи.
Благодаря ви предварително, пак казвам, не ми пишете рецепти, аз ще се оправя, само идеи.
И пожелавам хубав ден!
Аз съм по боба и тортата гараш, както и по пържолите на фурна, а вкъщи сосът бешамел го ползваме за лазаня и канелони, но с оглед УПК-то, се обзалагам, че каквото и да сготвиш, ще бъде изключително вкусно! :))
Като идея, бих споменал да ползваш не просто кашкавал, а ементал...
Редактирано от Nuke Dukem на 30.04.22 11:59.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
|
|
|