|
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|
Имам на село няколко ашладисани дряна, дето вадят огромни дренки, 3-4 см., Които като узреят, нямат кисел вкус. По форма са като миниатюрни круши.
Ама не за тях ми е думата.
Сестра ми оня ден купила едни неща, дето по размер и форма приличат на тях. Жълто-оранжеви до червени, с вкус на портокало-лимон. Ядат се цели, имат една-две семки вътре.
Някой знае ли как се казва туй нещо?
| |
|
|
|
Това ли е?
| |
|
|
|
Култивираният дрян много ми харесва като вкус. Не е толкова тръпчив като дивият, става страхотен компот, а и ракия! Дренковата ракия много се тачи по нашия край:)
Това за портокало-лимона не ми говори нищо, не съм виждала, май няма нищо общо с дренките освен формата, щом няма голяма семка в него. Звучи екзотично...
| |
|
Тема
|
Re: Портокало-лимонени дренки
[re: Monica123]
|
|
| Автор |
hypey (член) |
| Публикувано | 15.03.22 21:43 |
|
|
Колкото да не обичам лимон като вкус, толкова пък да обичам аромат на лимон. Това за пръв път го виждам, много любопитно дръвче/храст, мога даже да си представя аромата му.
Само заради аромата на листата вкъщи имам розмарин и индрише, душа си ги сутрин, обед, вечер, просто така - за удоволствие, иначе рядко ги ползвам като подправки.
| |
|
|
|
Да, това е.
| |
|
|
|
Някой знае ли как се казва туй нещо?
Да.
ГМО се казва.
_
If I turn out to be particularly clear, you`ve probably misunderstood what I`ve said.
| |
|
|
|
Не бре. Древно растение си било.
| |
|
|
|
Ти ся на мен ли ше вярваш или на някакво съмнително растение?
_
If I turn out to be particularly clear, you`ve probably misunderstood what I`ve said.
| |
|
|
|
ето как изглеждат не гмо версиите:
банан:
диня:
ябълка:
| |
|
|
|
докъ'т Тарти не ми разреши, аз то'з фрукт от сем. Седефчови в устата си ни го слагам!!!
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|