|
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
|
Тема
|
Всичката Мара втасала...
|
|
| Автор |
UnicaDonna (заядница) |
| Публикувано | 16.02.22 18:17 |
|
|
Своевременното изграждане на система за спешна медицинска помощ по въздуха (HEMS) беше обсъдено на работна среща в президентската институция.
До това ли опряхме? Някой ще лапне дебели комисионки пак... Нека внесат още няколкостотин оборудвани линейки и да увеличат тройно заплатите на лекарите и сестрите в Спешна помощ, нека заделят пари и за санитари в линейките, за да не се налага болните да бъдат пренасяни в одеала от случайни съседи, ПЪК ТОГАВА да внасят хеликоптери!!!
Да, няма лошо... но всяко нещо - по реда си. Така мисля.
Навремето Москов стана популярен с изграждане на хеликоптерна площадка при Окръжна болница. Площадка има - хеликоптер нЕма!
Ся ше цъфнем и ше вържем вече!
ПРОСТ СУВЕРЕН - СЛАБА ДЪРЖАВА!!Редактирано от UnicaDonna на 16.02.22 18:34.
| |
|
|
|
Ти си болна ма. Сума ти народ измря безсмислено, просто защото не може да бъде евакуиран и закаран в болницата.
И не правильно думать, что есть чьим-то богом обещанный рай...
| |
|
|
|
Ти си болна ма. Сума ти народ измря безсмислено, просто защото не може да бъде евакуиран и закаран в болницата.
Болна е баба ти. А колко "сума" измря, защото линейките по суша не достигат? Или не са оборудвани?
Ти кво си въобразяваш - че Спешна помощ по въздуха е Спайдермен - литва, хваща болния и го отнася на операционната маса? Правиш ли сметка колко неща трябват около това начинание?
И както казах - НЯМА ЛОШО. Но парите, които ще хвърлят там - могат да спасят много повече животи.
Пък и - разказвала съм и тук - в сАмата Швейцария, докато дойде хеликоптера - наша приятелка си отиде от инсулт. То си иска време и много още неща.
Ама нали Събев е на ход... това вероятно му е следващото бизнес-начинание, ЕКОНТ вече му е дребна играчка.
ПРОСТ СУВЕРЕН - СЛАБА ДЪРЖАВА!!
| |
|
Тема
|
Re: Всичката Мара втасала...
[re: PekoHcTpykTop]
|
|
| Автор |
NUT (стар клубар) |
| Публикувано | 16.02.22 18:29 |
|
|
ами тя точно за това се възмущава - за липса на оборудвани линейки
като нямаме такива - за чий ни е хеликоптер
извини се на уни
Редактирано от NUT на 16.02.22 18:50.
| |
|
|
|
А междувременно Тодор Кантарджиев станал журЕ в "България търси талант"!!
СъсипАха я тая държава!
| |
|
|
|
Точно.
Линейки трябват, напълно оборудвани линейки, с дефибрилатори и каквото още трябва.
И хора, ама не с мижави заплати.
Абе ти какво очакваш от хора, дето ледоразбивачи им в акъла.
научи се да чакаш
| |
|
|
|
Абе ти какво очакваш от хора, дето ледоразбивачи им в акъла.
За ледоразбивачи не съм чула, но помня космическсия полет с македонски космонавт и авиолинията София-Скопие.
А, скоро дочух нещо за двуетажни влакове...
| |
|
|
|
И нека голямото лапане започне сега!
Не са се сетили, но няма да е лошо в Плана за възстановяване и устойчивост да залегне и по едно "Да Винчи" за всеки фелдшерски пункт.
| |
|
|
|
Не ми позволява пейст на ли кове, не знам защо.
Дай в гугъл "ледоразбивачът на транспортния министър" и ще излязат статии.
научи се да чакаш
| |
|
Тема
|
Re: Всичката Мара втасала...
[re: UnicaDonna]
|
|
| Автор |
caryb (предубедена) |
| Публикувано | 16.02.22 20:05 |
|
|
За линейките нали събираме капачки. И кенчета.Всичко е сбъркано в здравната ни система и за каквото се сетиш, от всичко има нужда. Сигурно , когато пациенотите станат на брой, колкото лекарите, тогава нещо ще се промени....
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
|
|
|