Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 20:34 13.07.25 
Поколения
   >> 40-50
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Тестоветенови  
Автор RujaKaramfilova (2Х1)
Публикувано14.01.22 19:39

Добре де, все някъде някой се тества. Тампони, бъркане в носа, кръвни... Цени?

Може ли да споделите, колеги-клубари в странство, и тук, в БГ, цената на тестовете в държавите, в които сте.

Ще кажа за себе си, данни от 2 седмици :
- 15 лева бърз антигенен в две различни лаборатории пред два мола. Каква беше разликата? Първи тест : резултат след 15 минути да си проверя он лайн с дадени потребителско име и парола. Втори тест : на място една хартийка, 5 минути след бъркането в носа.

- Близо 15 лева кръвен тест, който закупихме от аптеката. Сама си го направих. Колко е верен? Божа работа.

Доколкото знам в доста европейски страни тестовете са безплатни. Споделете, моля, за тампоните и другите видове тестове и цените.

Е да, извинете ме за ковид темата, ама вече. Само тестове, моля. Стегнато, конкретно

Редактирано от RujaKaramfilova на 14.01.22 19:39.

Тема плаща застраховката, ако имаш, ако нямаш чичо самнови [re: RujaKaramfilova]  
Автор ~@!$^%*amp;()_+ (целия горен ред)
Публикувано14.01.22 19:51

Тема Re: плаща застраховката, ако имаш, ако нямаш чичо самнови [re: ~@!$^%*amp;()_+]  
Публикувано14.01.22 20:02

Аз имам застраховка живот. И кво... и да имам за секви болести.. не става дума за пари, в случая

Тема Re: Тестоветенови [re: RujaKaramfilova]  
Автор tartarianeyes (вейхайвей)
Публикувано14.01.22 20:36

Миналия ден бях при братовчедка ми в София.
Разкашляла се нещо, мъжът й взе от аптеката за 9.50.
За здравноосигурените в Австрия тестовете са безплатни.

научи се да чакаш

Тема Re: Тестоветенови [re: tartarianeyes]  
Публикувано14.01.22 20:39

9.50, какъв? Кръвен, слюнка, бъркане в носа?
Аз не си вярвам, че мога да бръкна в носа си както трябва. Затова взех кръвен.

А, това ми е най-болната тема, че в повечето страни в Европа тестовете са безплатни, ок, нека само здравноосигурени. Има ли обаче ограничение, примерно за седмица време един тест. Щото не върви и всеки ден куцо и сакато да ходи да се тества. Как се регулира ?
Но... в БГ няма такива екстри.

На други места по света, моля споделете

Автор oberleutnantRzevski (същият)
Публикувано14.01.22 20:57

Учениците поискали щадящи тестове и по математика, български и т.н.

Автор tartarianeyes (вейхайвей)
Публикувано14.01.22 20:56

В Австрия можеш да се тестваш всеки ден, ако искаш, но по телевизията казаха, че тестовете с гаргара, те са пср, взели да свършват, та щяли отново благосклонно да приемат антигенните, но с валидност 24 часа май.

На братовчедка ми аз и бърках в носа, е, не е приятно, но се трае.

научи се да чакаш

Тема Re: Тестоветенови [re: oberleutnantRzevski]  
Публикувано14.01.22 21:03

Не, наистина, исках сериозно за ковид тестовете-видове, приложение, място на тестване, цени.
Оценявам чувството ти за хумор

Тема Re: Тестоветенови [re: tartarianeyes]  
Публикувано14.01.22 21:09

тестовете с гаргара, те са пср, това не го разбрах

Не става дума за приятно-неприятно, но докъде се бърка в носа, за да смятаме, че нещата са истински. Аз имах доверие на хората в лабораторията, знаят, предполагам, докъде да бръкнат. Ся, голем праз ... леко гъделичка, па кихнеш. Това не е болка за умиранье

Автор oberleutnantRzevski (същият)
Публикувано14.01.22 21:18

Цените са според Ламбевата теория, тоест - пазар. (в.ж. темата Геврекова за Уолстрийт)
На запад е различно, пак навсякъде. Имат много безплатни, имат и небезплатни, според познати от почти цяла Европа. Но то там има и места дето лекарства са безплатни, ако са изписани от доктора. Въобще - това (тук) не е Рио де Жанейро.
Относно сигурността им, не мисля, че някой може да каже, нито, че има някаква статистика, тъй, че остава да се доверим на данните от производителя.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.