|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
Добре де, все някъде някой се тества. Тампони, бъркане в носа, кръвни... Цени?
Може ли да споделите, колеги-клубари в странство, и тук, в БГ, цената на тестовете в държавите, в които сте.
Ще кажа за себе си, данни от 2 седмици :
- 15 лева бърз антигенен в две различни лаборатории пред два мола. Каква беше разликата? Първи тест : резултат след 15 минути да си проверя он лайн с дадени потребителско име и парола. Втори тест : на място една хартийка, 5 минути след бъркането в носа.
- Близо 15 лева кръвен тест, който закупихме от аптеката. Сама си го направих. Колко е верен? Божа работа.
Доколкото знам в доста европейски страни тестовете са безплатни. Споделете, моля, за тампоните и другите видове тестове и цените.
Е да, извинете ме за ковид темата, ама вече. Само тестове, моля. Стегнато, конкретно
Редактирано от RujaKaramfilova на 14.01.22 19:39.
| |
|
| |
|
Аз имам застраховка живот. И кво... и да имам за секви болести.. не става дума за пари, в случая
| |
|
Миналия ден бях при братовчедка ми в София.
Разкашляла се нещо, мъжът й взе от аптеката за 9.50.
За здравноосигурените в Австрия тестовете са безплатни.
научи се да чакаш
| |
|
9.50, какъв? Кръвен, слюнка, бъркане в носа?
Аз не си вярвам, че мога да бръкна в носа си както трябва. Затова взех кръвен.
А, това ми е най-болната тема, че в повечето страни в Европа тестовете са безплатни, ок, нека само здравноосигурени. Има ли обаче ограничение, примерно за седмица време един тест. Щото не върви и всеки ден куцо и сакато да ходи да се тества. Как се регулира ?
Но... в БГ няма такива екстри.
На други места по света, моля споделете
| |
|
Учениците поискали щадящи тестове и по математика, български и т.н.
| |
|
В Австрия можеш да се тестваш всеки ден, ако искаш, но по телевизията казаха, че тестовете с гаргара, те са пср, взели да свършват, та щяли отново благосклонно да приемат антигенните, но с валидност 24 часа май.
На братовчедка ми аз и бърках в носа, е, не е приятно, но се трае.
научи се да чакаш
| |
|
Не, наистина, исках сериозно за ковид тестовете-видове, приложение, място на тестване, цени.
Оценявам чувството ти за хумор
| |
|
тестовете с гаргара, те са пср, това не го разбрах
Не става дума за приятно-неприятно, но докъде се бърка в носа, за да смятаме, че нещата са истински. Аз имах доверие на хората в лабораторията, знаят, предполагам, докъде да бръкнат. Ся, голем праз ... леко гъделичка, па кихнеш. Това не е болка за умиранье
| |
|
Цените са според Ламбевата теория, тоест - пазар. (в.ж. темата Геврекова за Уолстрийт)
На запад е различно, пак навсякъде. Имат много безплатни, имат и небезплатни, според познати от почти цяла Европа. Но то там има и места дето лекарства са безплатни, ако са изписани от доктора. Въобще - това (тук) не е Рио де Жанейро.
Относно сигурността им, не мисля, че някой може да каже, нито, че има някаква статистика, тъй, че остава да се доверим на данните от производителя.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|