|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | (покажи всички)
|
Значи фойбос, лайка, холундер и корнблуме и всякакви там мини-цветови са трошляк
Даже бъз-а сама съм го брала и изушила. Бре, как се прави не-трошляк?
Боже-боже, каква класа, какъв квалитет
Алисо, ти вярно ли не се усещаш какво са ти насадили в главата и какви ги плещиш?
Чая от Корекома и от село хубав ли е?
| |
|
Стига се излага. Само са от едно семейство. Съвсем различни растения са.
Едното е за чай от мента, а другото за боб и агнешко. Нямат общо като аромат.
| |
|
Лавандула не е обозначен защото е трошляк и се ползва за подправка за готвене?
Това е просто въпрос, опитвам се да подредя качеството (майтапя се)
п.п. Като изсъхнат ли късаш листата или ги оставяш така както са?
Това може и да е въпрос на свободно място за складиране. При нас трудно се суши по тоя начин. Става само завързани китки увиснли на завет (заради вятъра, внезпните дъждове и влгата рано сутрин.
| |
Тема
|
Re: Още по-серьозна тема. За пералня. И гащи.
[re: 2biri]
|
|
Автор |
Liya () |
Публикувано | 13.01.22 23:49 |
|
Няма как от оборотите, които са на центрофугата в края на прането, нещо да стане на дантела, ако няма какво да го дере, според мен.
Аз пера само на най-бързата програма за слабозамърсени, 30 минути, 30 градуса и 1200 оборота и никога не съм имала нещо раздрано и да уточним, че гащите ни са от всякакви материи, вкл. памучни.
| |
|
В Австрия.
научи се да чакаш
| |
|
Еми не знам, така пише на етикета:
И ако го пробваш това малко да го сдъвчеш, има вкус баш на изфирясала мента.
| |
|
Бе я чети повече. Съвсем различни са. Направи си чай от джоджен и боб с мента. То пак е минт някакъв, но не същия. Мързи ме да търся. В чужбинско за 2 седмици ги бяхме уточнили коя мента за какво е.
Вземи две листенца от някоя градина и ще разбереш на секундата.
| |
|
Да, различни са, eдното е spearmint, а другото е peppermint. Различен вид мента.
| |
|
Значи фойбос, лайка, холундер и корнблуме и всякакви там мини-цветови са трошляк
Баси гъската! Това са билки, ма, неграмотнице.
Чаят е растение, от което се прави запарка и напитката се нарича чай.
Е, може и на компота да викате чай у ваше село, ма не е.
ЗАБРАНА ОТ: UnicaDonna, sladunka medunka, jumbles, parvaty, Liya, saksun, NUT
| |
|
джодженът бил сушена мента.
Не е точно така. Имат сходни листа, вляво от салвията е джоджен, сходен аромат, но само понякога. Да, казва се още гьозум, мента, но това е само един от видовете мента.
Моята мента е различна от джодженовата. Ментатата ми е т.нар. вид шоколадова мента и прилича на джоджена, но е много по-ароматна и има лек шоколадов аромат. Листата покрая са леко червеникави.
Лятото винаги имам кана с вода, в която меткам 2-3 листенца шоколадова мента. След час време имаме ароматна ментова вода с привкус на шоколад. ДРугата ми рецепта е лимони, вода, мед-бух в блендера, добавям листенца от ментата. Въртя докато стане на каша, ако е много гъсто, добавям вода. Оставям да престои 1-2 часа. ПРецеждам през гевгир, след това през марля. Страхотна лимонада. И сега имам на масата, вчера правих.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | (покажи всички)
|
|
|