|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | (покажи всички)
Тема
|
Jean-Gabriel Balique
|
|
Автор |
dionys (myosin) |
Публикувано | 29.10.21 22:54 |
|
какво повече да предложа на любителите на "третата доза"?
предварително да кажа, че източникът е проверен, написаното не е фейк, преводът е коректен и т.н.
изобщо не ми пука кой ще прочете това и как ще реагира. просто информация.
който има (вече) когнитивни проблеми, да се консултира с лекар (гериатър, предвид възрастовия диапазон на клуба).
аз само ще дам цитат:
Както знаете, тази ваксина е в период на тестване, фаза 3-та от разработването на лекарства.
Сега, когато тази фаза се задейства на глобално ниво, практикуващите лекари виждат появата на много усложнения. Към 2 октомври 2021 г. Европейската агенция по лекарствата (EMA) регистрира 26 523 смъртни случая, официално свързани с ваксината, и 2 милиона усложнения, от които 1 милион тежки. Тези цифри представляват само част от наблюдаваните случаи. Във Франция Националната агенция по лекарствата (ANSM) в доклада си от 16 септември 2021 г. съобщава за 22 559 тежки случая, сред които такива с летален изход. Много случаи остават нерегистрирани по различни причини.
о, не, изкушавам се да цитирам и още:
"Във Франция опитът на място, докладван от градски и болнични лекари,
ясно показва увеличаването на усложненията, настъпващи в седмиците след ваксинация: много случаи на лицева парализа, миокардит и перикардит
в ранните проследявания на ваксинацията; сърдечно-съдови усложнения (инфаркт, инсулт) при сравнително млади пациенти и не непременно при сърдечносъдов риск, много случаи на венозна тромбоза и белодробна емболия. Лекарите съобщават за чести случаи на високи тромбоцитни маркери, умора и влошаване на общото състояние, рязко при пациенти в напреднала възраст; ракови заболявания, които досега са били контролирани и потискани, са се върнали ударно след имунизацията, автоимунни заболявания, като полиартрит и тиреоидит излизат от контрол в седмиците след ваксинацията."
и т.н.
п.п. да не забравяме, че България е малка страна, с население горе-долу колкото малко китайско градче
nec spe, nec metu (много древна мъдрост)
| |
Тема
|
Re: Jean-Gabriel Balique
[re: dionys]
|
|
Автор |
2biri () |
Публикувано | 29.10.21 23:05 |
|
| |
Тема
|
Re: Jean-Gabriel Balique
[re: 2biri]
|
|
Автор |
dionys (myosin) |
Публикувано | 30.10.21 00:00 |
|
благодаря.
в целия поток ми е убягнало.
whatever, да му обърнем внимание пак на това.
защото виждам, че тук има хора, които се чудят дали да си "поставят трета доза"
няма проблем. те се самоиндефицират в рискова възрастова група.
проблемът е, че си представят как всички хора по света дружно правят същото като тях...защото било правилно.
nec spe, nec metu (много древна мъдрост)
| |
|
какво повече да предложа на любителите на "третата доза"?
Доживотен абонамент? (Като при хронично заболяване)
Колко дози ще са необходими, преди да разберат, че са жертва на медийна и
"научна" манипулация?
| |
|
п.п. да не забравяме, че България е малка страна, с население горе-долу колкото малко китайско градче
Не знам защо от доста време не се казва нищо за COVID в Китай в новините.
Гледам какво показва статистиката напоследък за Китай..... коментирал ли я
и какво мисли за ваксината/ваксинацията в Китай?
Прочела извадката, която си дал, целият текст - не, нямам профили.
| |
|
Това е историята на едно 19-годишно момиче от Австралия
"Наистина не знам какво да кажа или как да го кажа.
Все още се опитвам да смеля всичко това в главата си.
Онези, които лично ме познават, знаят, че бях много уплашена от ваксинацията.
Дълго време отлагах да се ваксинирам, докато накрая ми казаха: Няма ваксинация - няма работа!
Няма да мога да състезавам с моите коне, няма да мога да ходя никъде.
Казаха ми - ти си егоист, ако не се ваксинираш. Просто се ваксинирай и толкоз.
Така че аз направих това, което ми казаха, че е правилно да направя.
Бях напълно здрава, нормална, хлапе на 19 години, никога не съм ходила в болница, супер-активна.
Получих втората си доза на 21-ви.
Същата нощ в полунощ се събудих с повръщане и температура.
Цялото тяло ме болеше.
Имах чувството, че съм бягала маратон.
Краката ме боляха, ставите ме боляха.
Имах замъглено зрение и много силно главоболие.
Болки навсякъде - не съм изпитвала такива болки досега.
Имам доста висока толерантност към болка - знаех, че нещо не е наред.
Отидох в болницата, където ми направиха кръвни изследвания.
Кръвните изследвания излязоха положителни за нещо наречено d-dimer.
Не съм сигурна как да се произнася това.
До голяма степен означава, че дробовете ми се пълнят с кръвни съсиреци.
Трябваше да ме откарат в спешното отделение.
Там откриха съсиреци по краката ми, по гърдите ми и по двете страни на белите
ми дробове."
(Тук видеото е редактирано за време. Момичето продължава - бел. моя)
...
"Казаха ми да се прибера вкъщи и ако ме заболи отново, да се върна в болницата.
В събота изкарах, колкото можах.
Имах много силни болки в гърдите и се върнах.
Силните болки в гърдите ми са от кръвните съсиреци в белите дробове, от самото дишане.
Стоях будна снощи цяла нощ.
Правеха ми всякакви сканирания и тестове, за които можете да се досетите.
В момента съм много уморена.
Това беше голямо емоционално преживяване за мен.
Сега съм на дългия път на възстановяването - от 6 до 12 месеца.
Така ми казват.
И ако не - тогава други неща, които могат да променят живота ми.
Имам и много други странични ефекти, които избирам да оставя в частната сфера,
само защото се боря да се примиря с това, което ми беше отнето, и с моето ново нормално.
И да, това е и първият подобен случай в Австралия."
( Лъжат я. Това го казват на всеки нов случай в болницата. - бел. моя)
| |
|
Още когато го четох това (преди да се появи в клуба) не ми беше ясно встъпителното изречение: "тази ваксина е в период на тестване, фаза 3-та от разработването".
Коя е "тази" ваксина, понеже не е спомената?
За одобрени ваксини като тези на Pfizer или АстраЗенека е известно, че фаза III отдавна е мината. Вероятно става въпрос за други, около 200 кандидати за одобрение? (но те пък не се прилагат никъде).
Човекът е уважаван хирург, респект. Но - преди абстрактната неспомената ваксина, той дава за пример Израел, Португалия и Исландия като държави с "по-голям" (в сравнение с кого? - пропуснал е да каже) брой случаи на Covid-19 на 1 милион жители. Вероятно е имал предвид динамиката към цитираното проучване, публикувано на 30.09.2021 (но е пропуснал да даде общоприетия коректен линк при цитиране), с данни явно поне от месец преди това, т.е. от август.
Като сравня това с общата тенденция в тези страни, у мен се оформя друго мнение за ефекта от ваксинацията:
(87.7% ваксинационно покритие в Израел)
(за Исландия цифрите са толкова скромни, че не си струва графиката - при 80-100 нови на ден, 0 бр. умрели, а общо умрели за две години 33. Ваксинационно покритие 79.9%, население 372 000 - малко повече от град Пловдив, в който само вчера новите са 452.)
Интересна е графиката за Япония, която много закъсня с ваксинацията, но успя буквално в последната минута да достигне 74.4% покритие с ваксини - и се получи това:
(новите случаи за вчера са... 274 !)
Очевидно, при бързо ваксиниране, страните постигат високо покритие буквално за два-три месеца, при започване през януари-март 2020 и след има-няма 8-9 месеца инфекцията се развива отново, вкл. при ваксинирани. Това на мен ми говори за други неща: че допускането за 70% достатъчни, направено преди настоящия вирус, е оборено, вирусът не прощава на останалите неваксинирани (вкл. децата); както и че имунитетът чрез ваксина не е вечен.
Разбира се, че смущават "26 523 смъртни случая, официално свързани с ваксината", макар че хирургът избягва да каже какво означава "свързани" - има ли причинно-следствена връзка или има корелация във времето на поставяне на ваксината със смъртта. Но, независимо от това, щом има връзка - необходимо е обострено внимание. Внимание и към останалите посочени странични ефекти.
Има и друга съпоставка, все пак: 5 млн починали от ковид, 27 хиляди починали от ваксината. Вероятно в това е крилатата фраза за "ползи / риск".
Интересна е тезата за това, че "В Африка наблюдаваме смъртност 10 пъти по-ниска от нашата". Ако допуснем, че африканската статистика е също толкова достоверна като "нашата" (предполагаемо френската), ето насока за генетични проучвания Аз напр. не бих бързал да обвиня ваксината, да се фокусирам само в нея, а бих търсил широк кръг фактори, за да намеря истината. Мисля, че така се прави. Може да е генетика, климат, здравна система (вкл. брой тестове) и т.н. В България напр. доскоро имахме едно от най-ниските нива на тестове в света - и имаме много висока смъртност (ако не се лъжа, място No.2 в света). Един вид, болниците биват изненадвани от наплив, който не е засечен.
Извинявам се за любителските ми импровизации. Авторитетът си е авторитет и е достойно знаме на организираната кампания срещу одобрените в Европа 4 ваксини (не съм сигурен за 4). Силно разчитам на това, че когато одобрят руската Спутник, кампанията изведнъж ще се обърне в нейна подкрепа.
| |
|
Интересна е тезата за това, че "В Африка наблюдаваме смъртност 10 пъти по-ниска от нашата".
Е, каква да е, като у нас масово - 80-90% измират болнави хора над 60-65г.,
пък в мизерничките африкански държави те са кът, щото много по-отрано са си измрели от други болести.
ЗАБРАНА ОТ: UnicaDonna, sladunka medunka, jumbles, parvaty, Liya, saksun, NUT
| |
|
В България 2 млн са със свръхтегло, 1 млн са със затлъстяване. Доказа се, че и това допринася за смъртността при ковид. Със сигурност е проблем повече за Европа, отколкото за Африка.
Значи, ето - всякакви фактори извън ваксините. Възрастова структура, наднормено тегло... трябва да се проучи и поднорменото!
| |
|
Значи, ето - всякакви фактори извън ваксините...
Всички фактори, които намаляват смъртността от COVID са важни и следва да се прави възможното да се съблюдават....
Погледнах тази графика със смърността в Бг в различните региони...
https://coronavirus.bg/bg/statistika/dead
Средна за страната - 24.35 /100 000 за 14 дневен период, но в различните региони варира - най-ниска е Кърджали 7.46, а най-висока Монтана - 56.62
Питам се - кои са факторите в основата на тези разлики?
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | (покажи всички)
|
|
|