|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | (покажи всички)
|
Неприятното е, че има постсимптоми и то след като мине известно време, в което човек смята, че се е възстановил напълно. Т.е. отначало понеже вирусът се е навърлувал и си тръгва, човек се чувства едва ли не като възроден известно време. Но след това се появяват симптоми, от които никога преди не си се оплаквал и най-често те са свързани със кръвотока и съдовете, дробовете, нервната система, сърцето. Затова и тези системи подлежат на проверка известно време след преболедуване, за да се хване овреме, ако нещо се е разстроило. Така ме посъветва мен докторът...
Вкусът и обонянието - днес слушах поредния спец - доктор по мозъка от Швейцария - са част от мозъчната дейност и означава, че по някакъв начин вирусът достига и до мозъка, въпреки че той за разлика от другите органи има защитна обвивка. Та те се връщат при всеки по различно време. При мен се върнаха, но и досега като че ли има промяна по отношение на някакви миризми и вкусове. Примерно, напоследък се улавям, че съм се побъркАла на тема кафе. Ходя в какви ли не магазинчета, душа, купувам си всякакви тюрлии, комбинации и прочее и все ми липсва точно онзи аромат и вкус на хубаво кафе - вкусно, силно, ароматно, което преди така обичах и разпознавах... Направо ме влудява, като не си го намирам, пък то не е явно от кафетата:-))
| |
|
Бързо да се оправиш и да няма остатъци пожелавам!
| |
|
Аз го варя ситно накълцания джиндър няколко минути, после да изстива под капак, докато стане за пиене. И, за да не ти е тъпо да пиеш само лютива вода, можеш да му шляпнеш и някакъв бульон на кубче. Поне придава вкус.Даже му изцеждам малко лимон. Ако ще ядеш джинджифиловите парченца /аз ги ям/, по-добре да е настърган на ренде, че има едни много твърди влакна, те не минават през ренденцето. За деликатни коремчета това, иначе и с влакната става за ядене, ако нямаш драма с груба чиста целулоза.
Мярката ми е за 2 чаени чаши едно колелце от корена дебело колкото палец - 2-3-4 см. Лютичко и със зеленчуковото бульонче и лимона си е направо като бульон трезве.
Леле, как ми се допи. Бягам да си варя джинджифилова чорба.
ЗАБРАНА ОТ: UnicaDonna, sladunka medunka, jumbles
| |
|
Слушах то тази сутрин и аз онзи доктор от Швейцария и точно това за атакуваното на мозъка от тази гад!
Ще видим това с обонянието. Не ми харесва за сега как се държи!
Ще имам предвид и за постановените. Другата седмица ще говоря с джипито. Тя се връща от болнични също...уффф...ще видим.
| |
|
Ами пазя се, мия ръце и т.н., обаче въпреки всичко мисля да се ваксинирам, макар че то ако се почне тази ваксина, май ще трябва ежегодно като с противогрипните.
| |
|
Геврек, не споделяш дали си правил тест и положителен ли е бил? Щото взе да става страшно - ваксинирани хора, пък заразени... ще кажеш (като Кантарджиев), че заради ваксината си го изкарал леко, ама казва ли ти някой? И други са го карали леко, пък без ваксина...
Помня в началото се казваше - ваксинирайте се, за да не се заразите. После преминаха на “за да го изкарате по-леко”...след някой и друг ден ще казват “ваксинирайте се, за... да се ваксинирате...
АЗ МИСЛЯ ТАКА!!
| |
|
Дано всичко е наред!
| |
|
У нас го оставяме да поври. Малко лимон, мед и става екстра. Обаче много загрява. За зимата е супер.
| |
|
Писах вече подробно, сега ме мързи
| |
|
Амиии... в поста, на който отговарям, не е писано дали сте си правили тестове... може и после да си го писал, ама бях на театър и не съм чела пълния преглед.
АЗ МИСЛЯ ТАКА!!
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | (покажи всички)
|
|
|