Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 17:25 15.07.25 
Поколения
   >> 40-50
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | (покажи всички)
Тема стрес от К19нови  
Автор NUT (пристрастен)
Публикувано06.11.20 15:34

Нутчо полудя повече от мен на тема К19
вчера се прибра от аптеката с аспирин протект витамин Д 3 Б комлекс и някво каквото не мога да го прочета...
и ми вика - всеки ден по една таблетка ще пием от тези лекарства...
аз му викам че лекарите забраняват да се тъпчим с лекарства без причина - особенно витамини...защото всеки организъм е индивидуален И никой без тест не знае от какъв витамин има нужда...защото ако се получи предозиране нещата стават доста опасни!
и като ми се разкрищя(все едно съм малко дете) - всеки ден ще пиеш по 1 таблетка всеки ден!

ВИЕ и вашите близки - изпаднали ли сте до такива крайности за "защита" с/у К19?

Тема Re: стрес от К19нови [re: NUT]  
Автор tartarianeyes (вейхайвей)
Публикувано06.11.20 15:51

не зная как ще приемате витамин д3.
обикновено се изследва, преди да се пие.
и се взема в комбинация с витамин к, викат докторите.

научи се да чакаш

Автор Luchezara (свободна птица)
Публикувано06.11.20 16:00

Това не.
Обаче аз от 2 дена съм с кръвно 155/95, а обикновено ми е 120/80. Пих някакви хапчета, след 7 часа пак същото. Почнах да пия валериан, сега пак ще пийна 2, явно се притеснявам нещо.
Гадна история, къщата разчита на мен за снабдяване. А в къщи имаме тежко болен, ако донеса зараза, не знам какво ще правя. Всички нормални лекарства са му забранени, просто не ми се мисли. Явно тази гадна зараза ме изнерви. Така че не показвам, но явно стрес има.

Автор Green Light (бях "на гости")
Публикувано06.11.20 16:01

Витаминената троица от години не ами десетилетия при мен е Вит Ц, вит Д и рибено масло. Натискам всичко живо и аз като твоя Нутчо, около мен да го пие и съм така втръснал на целокупната фамилия, че им се удължават физиономиите колчем повдигна темата. Ако има някаква файда от телевизионните истерии, това е, че ми вдигна акциите поне за Де-то. Сега ако кажат една добра дума и за рибеното масло и мойте хора ще ме преоткрият.

П.П. Не помня в каква дълбока древност беше -2005та, 6та, 7ма, нещо такова, на Маман и открига остеопороза тежка форма. Аз и ония години я пеех песента за витамините и мадър е имала едно шишенце от D3 на NOW. Те са с високата и реално необходима доза. Като ги свърши пак и купих и така я витаминирах една година. Това е доста пресилено казано, понеже тя е на каквото сама си реши, доооста сериозно преувеличавам ролята си, и няма начин да е била редовна, но да речем 50% от дозата я е изпила. И на следващия преглед лекарката и вика че се е оправила - пак била в нормата. Ти, казала, какви лекарства пиеш, бе?! При лекар ли някакъв ходиш, при знахар ли, какво правиш? Нищо не правя, рекла майка ми, при тебе дето идвам и ти даже си ми много. "Знахари" айде холан, ти ходи по знахари, запалила една дума и лекарката изслушала тая мойта лекция. Накрая споменала че сина ли като си няма работа я кара да пие вит Д и лекарката светнала. Ами как, казала, да не правиш нищо, като ти най-важното правиш!

И няма остеопороза майка ми.

Но с вируса едва ли са така лесни нещата.

П.П. Пия и цинк, и магнезий, и калций, и вит Б - тях по веджъж дваж седмично

Тема Re: стрес от К19нови [re: tartarianeyes]  
Автор NUT (пристрастен)
Публикувано06.11.20 16:13

ама аз какво му гмецнах на Нутчо!
и понеже съм умен скорпион - довечера ще го обедя да не пием нищо...което не е предписано от лекар!

Тема Re: стрес от К19нови [re: Luchezara]  
Автор NUT (пристрастен)
Публикувано06.11.20 16:18

има стрес при всички нормални хора:)
а за кръвното понеже аз от години съм с високо такова - и всеки ден пия лекарства
ще те успокоя - че след 45годишна възраст - жените вдигат кръвно И това около 150 е нормално:)
само долната ти граница е по-висока с малко - което е нормално при стрес!

Автор MupaM (ordinary юзър)
Публикувано06.11.20 16:21

Мойто на 44 е 115/75, догодина ще го вдигам ли, или да се броя за мъж?
----
Иначе и аз в последните две седмици имах главоболие + кръвно ~125/85, което за мен е леко повишено, но си направих тест - нямам ковид.

150 не се брои за нормално, мисля, за никоя възраст, класа, пол и занятие.

”...но ти му се смееш с усмивката чиста на своя малък син...”

Редактирано от MupaM на 06.11.20 16:24.

Тема Re: стрес от К19нови [re: Green Light]  
Автор NUT (пристрастен)
Публикувано06.11.20 16:22

като се тъпчеш с химии всеки ден
не се изненадвай ЧЕ не се чувстваш добре!!!
по-добре всяка вечер си пийни една качествена напитка без захар - и ще се преродиш като младенец!

Автор tartarianeyes (вейхайвей)
Публикувано06.11.20 16:23

няма такова нещо, нути, 150 да се счита за нормално кръвно. независимо от възрастта.
за витамин д питах и ми казаха, че ако се взема ' вигантол", няма нужда от витамин к. :)

научи се да чакаш

Тема Re: стрес от К19нови [re: Green Light]  
Автор Naglets (Чуций)
Публикувано06.11.20 16:25

Имам някъде из нас една менделеева таблица в течно агрегатно състояние. Действа безотказно.

WALL·E

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.