Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 22:33 09.11.25 
Поколения
   >> 40-50
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема Бъдещи пенсионеринови  
Автор RujaKaramfilova (2Х1)
Публикувано23.10.20 13:13

Кой пак се нагушка?
Не че разчитам на пенсия, ама все е лев отгоре.
Прехвърлихте ли си паричките в НОИ? Ще го правите ли?
Аз не. То и там вероятно на опашка ще се чака, а това за мен е проблем

Тема Re: Бъдещи пенсионеринови [re: RujaKaramfilova]  
Автор Green Light (бях "на гости")
Публикувано23.10.20 13:30

Бе трябва да ги сметна тия неща.
Вече, пак така по повод на тема тук, птресметнах, че имам 30 г трудов стаж. На 52 съм, май излиза че трябва да се пенсионирам през 2033та с 43 години трудов стаж.

Ебаси, депресирАх се, тва е фантастика, бе- 2033та! Представяш ли си?! Летящи коли и почивка на Луната, и аз - в НОИ за пенсия.

Автор Crrafterr ()
Публикувано23.10.20 13:28

Когато държавата лъже гражданите, поражда се нихилизъм към нея. Уж трябва да е гарант "от последна инстанция"

Като установиш лъжа 30, 40 пъти - на 41-вия си свикнал. Ма да не се чудят защо хората избягват и осигуровки, и данъци, и ДЦК и какво ли не.
Да е мислила същата държава през 2002 г. (НДСВ + ДПС + Новото време). После се чудим защо хора излизат на улицата... и те не знаят точно защо, но като се замислят се сещат. Спонтанно възмущение.

Тема Re: Бъдещи пенсионеринови [re: Crrafterr]  
Автор MupaM (ordinary юзър)
Публикувано23.10.20 13:42

На пръв поглед прилича на "искахме лучше, а стана как всегда".

Сега, дали е било планирано с цел някой да намаже, не съм аз разбирачът, който може да каже.
Иначе разликата едва ли ще бъде голяма, само дето сме изручали едни жабета за нищо. То и без това си знаем, на пенсия най-добре да не се разчита.

”...но ти му се смееш с усмивката чиста на своя малък син...”

Тема Re: Бъдещи пенсионеринови [re: MupaM]  
Автор Crrafterr ()
Публикувано23.10.20 15:24

Еднократно се случва, както и за една сфера. Лошото е, че има натрупване в годините, все нещо мислено-недомислено (недомислено и в смисъл, че ще дойдат други депутати с други лобита - и гледай, примерно, колко трудно преброими промени в законите).
А инак, само на пенсия да не се разчита, да, но и само на добро здраве да се разчита също е неразумно. Умората нараства, концентрацията намалява, паметта изневерява, оттук и скоростта... налагат се все по-дълги почивки, доходите спадат, цените растат, гадна работа.

Автор NUT (пристрастен)
Публикувано23.10.20 15:28

моля се - да не разчитам на пенсия
защото ще умра от глад и липсна на лекарства и скъпи домашни косумативи!:(((

Автор hypey (о!тенуза)
Публикувано23.10.20 15:28

Аз го направих, защото ми се наложи за наследствената пенсия. Но пък докато аз стигна до пенсия сигурно още неща ще се променят и като казваш, че разчитането на пенсия е лошо, за много хора това е единствения начин на оцеляване.

\\\"Понякога си мисля, че до 10-та си година човек е в най-добрата си форма\\\":)

Автор DarkSide ()
Публикувано23.10.20 15:29

както е казал О Хенри, по-добре е да си здрав, но богат, отколкото беден, но болен

Тема Re: Бъдещи пенсионеринови [re: Green Light]  
Автор RujaKaramfilova (2Х1)
Публикувано23.10.20 15:34

Карамфилов щеше да му убие като ме казах, кога ще се пенсионира-2032 година. Живееше си в неведение, така за по-уютно. Друго си е да не знаеш точната година, защото изпадаш в депресия

Тъй като аз съм по-дърта, може да му оставя 25 % от моята пенЦия като се гътна, ама пък нямаме брак. Но пък докато съм жива съм му обещала да я харчим заедно със замах

Е така ги ручахме жабетата. В моята фирма аз съм най-младата и много ми завиждаха, че ще имам две пенсии.

Тема Re: Бъдещи пенсионеринови [re: DarkSide]  
Автор MupaM (ordinary юзър)
Публикувано23.10.20 15:29

Да, и също така е казал, че по-добре пенсията ти да е висока.

”...но ти му се смееш с усмивката чиста на своя малък син...”

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.