|
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
|
Тема
|
Бъдещи пенсионери
|
|
| Автор |
RujaKaramfilova (2Х1) |
| Публикувано | 23.10.20 13:13 |
|
|
Кой пак се нагушка?
Не че разчитам на пенсия, ама все е лев отгоре.
Прехвърлихте ли си паричките в НОИ? Ще го правите ли?
Аз не. То и там вероятно на опашка ще се чака, а това за мен е проблем
| |
|
|
|
Бе трябва да ги сметна тия неща.
Вече, пак така по повод на тема тук, птресметнах, че имам 30 г трудов стаж. На 52 съм, май излиза че трябва да се пенсионирам през 2033та с 43 години трудов стаж.
Ебаси, депресирАх се, тва е фантастика, бе- 2033та! Представяш ли си?! Летящи коли и почивка на Луната, и аз - в НОИ за пенсия.
| |
|
|
|
Когато държавата лъже гражданите, поражда се нихилизъм към нея. Уж трябва да е гарант "от последна инстанция" Като установиш лъжа 30, 40 пъти - на 41-вия си свикнал. Ма да не се чудят защо хората избягват и осигуровки, и данъци, и ДЦК и какво ли не.
Да е мислила същата държава през 2002 г. (НДСВ + ДПС + Новото време). После се чудим защо хора излизат на улицата... и те не знаят точно защо, но като се замислят се сещат. Спонтанно възмущение.
| |
|
Тема
|
Re: Бъдещи пенсионери
[re: Crrafterr]
|
|
| Автор |
MupaM (ordinary юзър) |
| Публикувано | 23.10.20 13:42 |
|
|
На пръв поглед прилича на "искахме лучше, а стана как всегда". Сега, дали е било планирано с цел някой да намаже, не съм аз разбирачът, който може да каже.
Иначе разликата едва ли ще бъде голяма, само дето сме изручали едни жабета за нищо. То и без това си знаем, на пенсия най-добре да не се разчита.
”...но ти му се смееш с усмивката чиста на своя малък син...”
| |
|
|
|
Еднократно се случва, както и за една сфера. Лошото е, че има натрупване в годините, все нещо мислено-недомислено (недомислено и в смисъл, че ще дойдат други депутати с други лобита - и гледай, примерно, колко трудно преброими промени в законите).
А инак, само на пенсия да не се разчита, да, но и само на добро здраве да се разчита също е неразумно. Умората нараства, концентрацията намалява, паметта изневерява, оттук и скоростта... налагат се все по-дълги почивки, доходите спадат, цените растат, гадна работа.
| |
|
Тема
|
[re: Crrafterr]
|
|
| Автор |
NUT (пристрастен) |
| Публикувано | 23.10.20 15:28 |
|
|
моля се - да не разчитам на пенсия
защото ще умра от глад и липсна на лекарства и скъпи домашни косумативи!:(((
| |
|
|
|
Аз го направих, защото ми се наложи за наследствената пенсия. Но пък докато аз стигна до пенсия сигурно още неща ще се променят и като казваш, че разчитането на пенсия е лошо, за много хора това е единствения начин на оцеляване.
\\\"Понякога си мисля, че до 10-та си година човек е в най-добрата си форма\\\":)
| |
|
|
|
както е казал О Хенри, по-добре е да си здрав, но богат, отколкото беден, но болен
| |
|
|
|
Карамфилов щеше да му убие като ме казах, кога ще се пенсионира-2032 година. Живееше си в неведение, така за по-уютно. Друго си е да не знаеш точната година, защото изпадаш в депресия
Тъй като аз съм по-дърта, може да му оставя 25 % от моята пенЦия като се гътна, ама пък нямаме брак. Но пък докато съм жива съм му обещала да я харчим заедно със замах
Е така ги ручахме жабетата. В моята фирма аз съм най-младата и много ми завиждаха, че ще имам две пенсии.
| |
|
Тема
|
[re: DarkSide]
|
|
| Автор |
MupaM (ordinary юзър) |
| Публикувано | 23.10.20 15:29 |
|
|
Да, и също така е казал, че по-добре пенсията ти да е висока.
”...но ти му се смееш с усмивката чиста на своя малък син...”
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
|
|
|