|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | (покажи всички)
Тема
|
бе некой тука има ли да слуша сериозно музика
|
|
Автор |
DarkSide () |
Публикувано | 07.11.19 13:26 |
|
първо да дефинирам понятието - под сериозно слушане на музика, независимо от жанра, имам предвид поне по два часа на ден и да си я избира сам, активно, в зависимост от собственото си настроение и желание какво точно му се слуша,
което означава че не се брои за сериозно слушане на музика ситуацията пуснато да има там нещо да бръмчи в бекграунд, радио, телевизор или подбран наготово (от някой непознат) плейлист в тубата, етс ...
или както викаше един съученик, на ти една касета, да ми я напълниш с музика, на три бързи една бавна да има, за дискотеки
та ако има такива слушащи, нека се обадят, та да си говорим за и споделяме кефа от сериозното слушане на музика - знам че има тук поне двама такива, тъй че не се спотайвайте
и за активно слушащите - поздрав с най-последното парче на джеф лин - човекът оркестър, който свири на всички инструменти, пише текстовете и композира музиката и прави аранжиментите и който в продължение на 50+ години е на сцената и има само хитове - в това парче има две леки загатвания към предишни негови песни, ха да видим кой ще ги открие (без да гледа в коментарите)
| |
Тема
|
Re: бе некой тука има ли да слуша сериозно музика
[re: DarkSide]
|
|
Автор |
UnicaDonna (заядница) |
Публикувано | 07.11.19 14:18 |
|
под сериозно слушане на музика, независимо от жанра, имам предвид поне по два часа на ден и да си я избира сам, активно, в зависимост от собственото си настроение и желание какво точно му се слуша,
Ти добре ли си? Не съм те имала за пенсионер с достатъчно висока пенсия и много свободно време ... Че кой активен човек в днешно време в БГ има ДВА ЧАСА НА ДЕН да се занимава с такива дейности??? Ходене на работа, домакински задължения - пазаруване, готвене, миене, пране, гладене, подреждане, чистене, грижа за домашните..."животни" от всякакъв характер (и грижите, и "животните"), писане в клуба, хигиенни нужди, 5-6 часа сън... кви два часа, кви пет лева!
АЗ МИСЛЯ ТАКА.Редактирано от UnicaDonna на 07.11.19 14:15.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Glastar (шейх на халифат) |
Публикувано | 07.11.19 14:22 |
|
Не си слагам даже радио на колата, слушам двигателя.
Не съм готов на емоционална емпатия, която музиката принуждава.
Звукът е нещо което е отвън, и идва да ти вибрира тъпанчетата.
Не знам друг дали се е сетил да съжалява че няма клепачи и на ушите, ма аз съм са сетил.
| |
Тема
|
[re: UnicaDonna]
|
|
Автор |
DarkSide () |
Публикувано | 07.11.19 14:43 |
|
еми кой както си го организира - аз освен слушането на музика миниум един час и гледането на музика в ютюб минимум 1 час, за последните 4 дена прочетох и двете последни книги на гришам, едната 300 другата 400 страници - ако има някой и който ги е чел, можем да си споделим, аз съм чел абсолютно всичко на гришам и много му харесвам книгите и ще се радвам да си говорим за него, примерно мен много ме изкефи как в предпоследната (от 2018), където действието става през четиридесетте в щата мисисипи и е много яко в стил фокнър, как някъде към края, в една сценка, абсолютно несвързана с действието, един от героите се срещна със самия фокнър и му каза здрасти мистър фокнър, аз съм ваш голям почитател, може ли един автограф
и тази въпросната книга освен с фокнър, също може да се сравни и с цар плъх на клавел, като според мен е по-силна от цар плъх ....
гришам, балдачи, лий чайлд, харлън коубън ... чел съм им всичките книги, на някой нещо да му се споделя?
| |
Тема
|
|
|
Автор |
UnicaDonna (заядница) |
Публикувано | 07.11.19 14:59 |
|
Чисто аритметически остава да споделиш КОЛКО ЧАСА на ден ходиш на работа или си зает плътно със служебни задължения, колко часа спиш и кой се грижи за домакинството ти.
Щото, извини ме, ама ТРИ ЧАСА НА ДЕН наистина според мен може да си разреши само някой, който не работи.
АЗ МИСЛЯ ТАКА.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
741 () |
Публикувано | 07.11.19 15:00 |
|
Първите 15-тина книги на Гришам съм ги чел може би без изключение. Първите разочарования бяха Бялата къща и Да пропуснеш коледа, хич не ми се понрави смяната на жанра. После съм чел няколко на случаен принцип, ама въобще не беше като в началото. Все пак, качил съм на телефона 2-3 негови от новите за резерв в случай че трябва да убия няколко часа и няма с какво, ама не им идва времето. Той не е същия, а и аз със сигурност не съм и напоследък чета доста по-малко от преди.
| |
Тема
|
[re: 741]
|
|
Автор |
DarkSide () |
Публикувано | 07.11.19 15:29 |
|
Точно тези двете не съм ги чел, и аз не обичам смяната на жанра и чета само юдридическата драма, има една - две които ми дойдоха твърде социални - тайм ту кил и форд каунти, и ги оставих в началото, но към останалите нямам забележки - гришам е като търговска марка - знаеш какво да очакваш от него и досега не съм оставал разочарован ... баси, спомням си аферата пеликан и фирмата - четох ги на български по татово време, а снощи приключих последната му към момента от тази година ... и този човек през всичкото това време продължава да пише ...
А пък ние сега ако не се начетем на воля, то кога ?
| |
Тема
|
[re: UnicaDonna]
|
|
Автор |
DarkSide () |
Публикувано | 07.11.19 15:40 |
|
Чисто аритметически е 8 часа сън, 8 часа работа и 8 часа кеф
45 минути път към работата е времетраенето на един винилов албум - тази сутрин беше върджън килър на скорпиънс от седемдесет и шеста, отдавна не го бях слушал и му се изкефих максимално - все още са с ули рот и китарата му си личи ясно пред тази на руди шенкър
Пък за теб специално ще кажа, щот си падаш по скандалите, напиши в гугъл оригинална корица на албума и чети и си се възмущавай на воля
| |
|
значи дефинирано така, аз се занимавам супер сериозно с музика. Цялото ми съзнателно време, в което не комуникирам с някого, е на фона на музиката. Слушалките на ушите докато съм извън дома по улиците, по време на път. У дома-свалям слушалките и пускам музика-от тв, от лап топ.
Имам си и тематични настроения. Тия дни си пускам руска музика в съвременно звучене. Някак оставаше настрани от мен, а попадам на доста интересни попадения, като например
Парчето, доколкото намерих информация, е от 2014 година. Сигурна съм, че доста младежи нямат представа, че това е химн и ще си го слушат с кеф
Та така слушаме, слушаме, повече отколкото трябва даже
| |
Тема
|
|
|
Автор |
lipari (Алиса Лиса) |
Публикувано | 07.11.19 15:45 |
|
аз пък тъкмо щях да се изфукам, че Бялата къща и Окръг Форд ме изненадаха много приятно.
И да кажеш, че Време да убиваш била твърде социална и си я зарязал...
Сигурно и Адвокат на улицата си подминал тогава.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | (покажи всички)
|
|
|