|
Тема
|
Барселона! (Тема от цикъла "Въргал в блага ...")
|
|
Автор |
Phillip (шпицен кандидат) |
Публикувано | 15.10.19 14:12 |
|
Нещо Благият Свят, т.е. страните с по-лесен живот, нещо взе съвсем да изперква.
Новината:
И то в Барселона! Един от градовете шампиони в карането да е весело. Изобщо не си представях, че точно испанските, пардон, каталунските милиционери бият така злобно.
~~~
« Три милиарда цигулари! »
| |
Тема
|
Re: Барселона! (Тема от цикъла "Въргал в блага ...")
[re: Phillip]
|
|
Автор |
Green Light (бях "на гости") |
Публикувано | 15.10.19 14:16 |
|
И аз същото мисля, френд!
Не ми го побира мозъка.
Дали идва насам тая лудост..?
| |
|
Зависи, дали сме в зоната, където самоопределянето е демократичен процес (Косово, Украйна, Сирия) или е тероризъм (Англия, Испания, ДНР, ЛНР...)
Редактирано от oberleutnantRzevski на 15.10.19 14:28.
| |
|
Тероризъм, тероризъм, много ясно, ама какво зависи от това? Като наречеш едно нещо самоопределяне раните безболезнени ли са или смъртта е наужким? Или ако пък ги наречеш терористиима срещо тях щит 100 към 1?
Хиляда пъти тероризъм среяу хиляда пъти самоопределяне- кое по-леко за куршум и гроб?
| |
Тема
|
Положението продължава да се натопорчва!
|
|
Автор |
Phillip (шпицен кандидат) |
Публикувано | 17.10.19 12:33 |
|
Положението продължава да се натопорчва!
Само казвам за протокола. Не, че темата ви е интересна.
~~~
« Обществената поръчка е като свирен мач. »
Мая Манолова
| |
|
Путин е виновен.
Както е казал Дуче преди да висне с главата надолу, "Ил тедески соно респонсибили пер тутто".
Демек немците...пардон, Путин е виновен за всичко!
| |
Тема
|
Re: Положението продължава да се натопорчва!
|
|
Автор |
Crrafterr () |
Публикувано | 17.10.19 13:28 |
|
Напротив, много е интересна темата, но аз например не знам какво да кажа. Може би нещо съвсем общо - че националните чувства, идентичността, гордостта, имената дори (едно Jordi на испански е едно, а на каталунски - друго) са на по-висок пиедестал от жизнения стандарт. Религията също, въобще неикономическата мотивация.
Нещата в живия живот не са логични като в учебниците по икономика. Каква надстройка / база примерно, по някои идеи от края на 19 и началото на 20 век? "Надстройката" всъщност е реалната база, всичко останало като пари, капитали etc. надстроява над нея.
Можех да го кажа и по-объркано и засукано
| |
Тема
|
Re: Положението продължава да се натопорчва!
[re: Crrafterr]
|
|
Автор |
PYTnik (оня) |
Публикувано | 17.10.19 13:46 |
|
"Нещата в живия живот не са логични"
Да нещата не са логични, а аналогични, ето сам се увери:
Логичното е да е Борисов, но то било 2I/Борисов, Е?
Мнението е позиционирано и няма нищо общоРедактирано от PYTnik на 17.10.19 13:48.
| |
Тема
|
Re: Барселона! (Тема от цикъла "Въргал в блага ...")
|
|
Автор |
Silverado (HIмана) |
Публикувано | 17.10.19 16:31 |
|
следи събитията и след време да пуснеш тема за северната лига от Италия, после ш'са разцепи Белгия, немците по зор шават, щот са болни от вменена вина, ма не забравяй да фъргаш по едно око и накъмто Бавария.
Навсякъде е тъй - който глътне малко повечко тарикатски въздух и се поопаричи повечко от другите му сънародни провинции и го пали на шашкънията да се цепи и дели.
Ама когато навремето Каталунята е била бедна и са и куркали червата и с усилията на цяла Испания е дигната на крака, се забравя, нали?
Ако щеш, и зад голямата вода фърляй по едно око накъм Тексас.
Но, донякъде подозирам и че са прави, де.
Много маймуни на клона се накачулиха и все някой трябва да ги храни.
Да, ама на всеки му докривява от това.
А, де?
И за да съм пък и верен на себе си, да си повторя за кой ли път приказката - планетата ни е болна от пренаселване и маймуните трябва да се намалим барем наполовина!
Навремето туй се постигало лесно - война и готово!
| |
|
|
|
|