|
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | (покажи всички)
|
|
|
- да разлаем кучетата малко.
Редактирано от oberleutnantRzevski на 09.05.19 01:12.
| |
|
|
|
| |
|
Тема
|
Re: в тази война сме на страната на губещите
[re: ~@!$^%*amp;()_+]
|
|
| Автор |
LAMBl (25 W ЛАМБИ) |
| Публикувано | 09.05.19 02:49 |
|
|
Хайде де! Ходи разбери напъните на Поручика. Като членове на ЕС да ни беше поздравил с "Денят на Европа". Пък и совеЦкия празник не ме кефи...
| |
|
|
|
Ама Отечествената война свършва през август 1944, какъв 9 май?!
("В края на август Червената армия е на границите на Източна Прусия и навлиза в Полша и Румъния.")
Има нещо сбъркано в плаката де.
| |
|
|
|
Надявам се, не си ги изразявал пред американски ветерани от ВСВ - щото за тях войната е била изцяло... отвъд САЩ граници, и то с много стотици километри отвъд.
| |
|
|
|
Не съм - само тук, понеже тук не бият
Но няма и как, американците не наричат своята война "отечествена". Съветите имат основание да я наричат така, но до определен момент. След него вече е "зарубежная", вече са в командировка зад граница
Всъщност тя, границата, е нещо относително като понятие, възникване, признаване, поддържане... Най-вероятно са смятали всичко до Берлин за отечество, своя територия, а те са родина-мать.Редактирано от Crrafterr на 09.05.19 04:26.
| |
|
|
|
По-миналата седмица сме на вечеря в компания, уж се познаваме. На мен в дясно съпругата на пенсиониран летец, Морска Пехота; летял А-5. Джентълменът в дясно на съпругата си.
Та той разказа изподробно как като се завъртал по самолетоносач палубата, с кабината няколко метра пред предното колело, често увисвал над океана, с предното колело завиващо на страни по трафика... Минахме през общите качества на А-5... Минахме през още самолетни модела...
Приказваме с джентълмена за какво станало с кой модел самолет. Приказваме през съпругата му; тя тактично и учтиво седи леко на зад. Темата наподобява успоредка на българската обичайна, в случая "и самолетите ги развалиха", "и летците ги окалпазаниха", и прочие.
Човекът си пийна 3 чаши вино. Поде коловоза на другата обичайна тематика, за ветерани, особено от по-надъхания наперист вид, която кара слушателите да се чудят защо държавата се е харчила с цяла войска, след като са имали нашия ей точно тук до нас чудо човек, да му бяха разрешили да се развилнее, тук ли си - там стой, войната спечелена от раз, и прочие.
Немах си работа да го запитам какво е станало с Ц-123, само дето сгреших номерацията, и казах Ц-124... До като се поправя за кой модел всъщност съм искал да спомена... Забелязвам, съпругата му елегантно и много плавно и бързо се изнесе. Поглеждам джентълмена: лицето почервеняло, ръката стиснала чашата... Той Морска Пехота е служил; разузнавателен самолет е пилотирал; служил е честно и открито. Какъв е този въпрос! Кой му пука за щайга с бутални двигатели! "Въздух Америка". Това са самолетите на ЦРУ! Той е бил обучен за открита война, като мъж!
Загладих положението. На 5-тата чаша навъсеният ядосан поглед превключи обратно на миролюбива усмивка. Разделихме се като голями приятели.
Та мисълта ми е, някой път човек не знае къде го чука, къде се пука...
| |
|
|
|
Този празник пък няма нищо общо с нас. То си е руски празник.
| |
|
|
|
айде, едно рамо от мен, че то най-малkо не се знае каква щеше да бъде европата и щеше ли да я има изобщо без тази победа
| |
|
Тема
|
Re: в тази война сме на страната на губещите
[re: LAMBl]
|
|
| Автор |
parvaty (усмихната) |
| Публикувано | 09.05.19 07:52 |
|
|
Поручика с Денят на Европа? Както се казваше в една реклама на вафли “объркал си рейса, пич” но, на него му е простено, човекът си написа, че е с руски корени.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | (покажи всички)
|
|
|