|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
|
Да подсетя, че се намирам на друга географска ширина.Тукка най-голямото кулинарно предизвикателство са рибните деликатеси.И сега съм се нагледала на дроб от треска в сурово състояние.У дома съм си го мазала от консерва на препечена филийка, но тук си го продават на кило. Идейки?! ;)
Иначе мога да споделя впечатления от всякакви водни зверове. От 2,5кг сьомга през маймуна-риба, октопод и пр.Остана да се пробвам на дроб от треска и къдравите миди.И на тях сега им е сезонът.
| |
|
боушкейй, как живееш сред всичкото това...
няма ли там нормална храна
разкажи какво друго се яде там, освен ония къдрави дробове ли бяха, медузи и прочия бррр..
Love All,Trust a Few,Do Wrong to None
| |
|
сетих се за Робърт Де Ниро в "Анализирай онова", дето го бяха завели в рибен ресторант или суши, и имаше мини октоподчета, миди и прочее, а той вика на Били Кристъл "бе, няма ли да отидем някъде на ресторант, да ядем по една пържола, какво е това тука, все едно ям стръв"
| |
|
А, де - питай ме!
Иначе циклим на пържоли без сланина и всякакви други здравословни шитини. Затова залагам на океански дарове.А, да! В съседство ми е и един интернационален магазин, в който продават кисело мляко " На баба" и наденица "Кен", лютеница Олинеза и баници Бела.Да, ама тук самият климат ти образува други желания. Виж тараторът си е супер, само че с турско кисело мляко.То е най-близки до нашето.Иначе, англетата както им казва наша Лира, си падат по всичко гръцко и гръцкото кисело мляко е единственото титулувано за такова.
| |
|
Хахаха, точно така се чувстват тия около мен.
| |
|
бих се спукал от ядене на риби и рибни
| |
|
ти къде отиде да живееш ?
| |
|
В Англия - Престън.Провинциално градче между Ливърпул и Манчестър.От заглавието му си личи - на океана сме.
| |
|
вярно
Love All,Trust a Few,Do Wrong to None
| |
|
Този дроб няма ли да е страхотен с бяло вино и лимон на фурна?
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
|
|
|