|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Killing Time - по идея на Crrafterr
|
|
Автор |
lipari (Алиса Лиса) |
Публикувано | 07.03.19 18:11 |
|
Това ме впечатли - "убива време", понеже на мен все по-често ми се случва. Имам доста работа, но съм като че пределно производителен, резултат на 30+ години рутина (нещо, което правя за час, на младока му трябват три и дори четири часа при напълно равни други условия).
Стана дума в служебната тема на Филип, та по молба на Крафтъра поствам отделна.
Да се разговорим кой как си трепе времето и защо.
| |
Тема
|
Re: Killing Time - по идея на Crrafterr
[re: lipari]
|
|
Автор |
osvoboden pich (osvoboden pich) |
Публикувано | 07.03.19 18:19 |
|
Трепя го като играя по-старомодни комп. игри, ръчкам по нета, гледам филми, от време на време телевизия... През лятото евентуално планина или море или пък екскурзия... ей такива неща. Квото дойде.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Lira Emerald (Happy dreamer:)) |
Публикувано | 07.03.19 18:23 |
|
Аз си "трепя времето" като се моткам чат-пат тук, чета си неща от нета/фейсбуци, месинджъри съм ги зарязала, почти не влизам от дълго време, ако не е наложително...не ми се общува с никой, често и не ми се разпилява вниманието, общувам лично само с хора, с които ми е добре/.
Чета много книги последната година, следя нови интересни заглавия и си ги купувам. Имам две приятелки и си казваме коя кои книги ще купи и после си ги разменяме. Книгите ме изпълват с душевно спокойствие. Заглавичкам се да си изследвам после периодите, живота на героите, ако са действителни и си е супер занимавка.
Превеждам си и си пиша статии по интересуващи ме теми и си публикувам в блога.
Трепя време и по кръчмета на хапка и чаша винце, когато имам възможност и приятна компания...лафче, малко да разходим новите дрешки и те така
Запълвам си времето и с разходки с кучо Томи, преглеждаме градинките и се прибираме доволни
На работата имам доста свободно време и там си пия с кеф кафенце с цигарка на масичка на двора, размишлявам си, чета, пиша, гледам си интересни мен предавания по тв-то, ако дойд енякой познат при мен си лафим, малко шляене по Витошка на зяй пазар и айде работният ден свършил
Редактирано от Lira Emerald на 07.03.19 18:26.
| |
|
Винаги намираме с какво да убием времето. Като си млад, наричаме го безделие - примерно в казармата. Като си малък, безделието е много, после намалява, намалява, стига някакво дъно (25-50, примерно), след това пак започва да нараства.
Става въпрос за истинската паника, в която започвам да изпадам, като се появяват все по-често моменти без план. Всичко си свършил, седиш и се чудиш - добре де, а ся кво? Има няколко гадни минути...
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Sarayah (лунно-сребърна ) |
Публикувано | 07.03.19 19:32 |
|
Интернет - книги, филми, игри. Нищо особено
Защо? За да не се срина психически от стреса в ежедневието си, затова.
| |
|
Става въпрос за истинската паника, в която започвам да изпадам, като се появяват все по-често моменти без план.
Контрол, а, а?! Има ли пилот в самолета, а?
Днеска над 45 минути седях на мегдана, в средата на работния ден, безстопанствено и слънчасало. Сама и даже не мислех, само бях. Даже не си измислях оправдания пред никой, който не ми държи сметка.
Тел ми самтинг бой, тва нормално ли е да не ме фане за гушата? Дан съм се повредила нещо?
Нека сме лесни, достъпни, отворени. Crrafterr
| |
Тема
|
|
|
Автор |
caryb (предубедена) |
Публикувано | 07.03.19 20:04 |
|
За съжаление не ми се случва. Аз крада време, за да правя нещо, което искам.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
2biri () |
Публикувано | 07.03.19 21:16 |
|
Почти не ми се случва да го убивам, но го открадвам от времето за друго.
Понякога си мисля как хората са отметнали всичко - работа, чистене, готвене, джиджи биджи с любовник. Че аз никога нямам време за убиване. Не че не го убивам, но го нямам
Зашо го убивам - вместо да правя Оммммм на някаква музика или на тучна поляна в бяла рокля - си намирам някакво безумно начинание, с което забравям за другите си задължения. По едно време нижех мартеници - като поточна линия - нижа, режа, връзвам, в пакчетчета и целуфанчета - дори не ги продавах - просто вид терапия - много се концентрираш в малките стъкълца и възли и забравяш сериозните проблеми. Друг път си рисувам разпределения на къши и дворове - примерно ако спечеля милион мога да си построя: къша за кеф - приятели да каня, място да имам, удобна да ми е кухнята и спалните, в двора повече дървета и по-малко домати, кокошки и кози... а може и къша за детски лагери - спални с 3-4 легла, две понита и зайчета, персонал и сравнително задравословно меню за лагер от 5-6 дни... миналата година имах период - ходех да плевя на вилата - дори не влизах в къшата - ровя, чопля, пипам земята, тревата, ядосвам се, скубя, нося, умарям се, каталясвам и се прибирам с автобуса смърдяша на пот и трева
Но това е крадена любов. Измислям си я, крада си от времето, тя ме замайва, зарязвам всичко друго, обсебена от нешо за момента.
Инак нямам време хич
| |
Тема
|
|
|
Автор |
ALONE911 () |
Публикувано | 07.03.19 21:21 |
|
Просто се опитвам да минава в нищонеправене. Натрупвам месеци живот. Преди време щях да кажа, че е пропиляване на живота.
Понякога плащаме най-скъпо за безплатните неща. Алберт Айнщайн
| |
|
Книги.
Лошото е, че нямам от това време напоследък.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|