|
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
Тема
|
Неприятност
|
|
| Автор |
osvoboden pich (osvoboden pich) |
| Публикувано | 25.01.19 12:32 |
|
|
Изгубен или откраднат регистрационен номер на МПС - някой сблъсквал ли се е с това и как се процедира в такъв случай?
Моля за помощ.
| |
|
|
|
Лично не съм се сблъсквал с това, но съм чувал всякакви глупости.
Едно е сигурно, трябва спешно да го обявиш в КАТ за откраднат, защото може после да бъде ползван за крадена друга кола.
Обикновено крадат предните номера, защото там няма пломба.
WALL·E
| |
|
|
|
Точно преден. Сутринта не видях дали е там, щото не съм очаквал нищо подобно... но днес видях. Нямам идея кога, какво и как е станало.
| |
|
|
|
Селянинът, лека му пръст, беше писал за същото.
На първо време си беше разпечатал нов номер на принтера :)
| |
|
|
|
Обявяваш кражбата му в КАТ, след което номерът влиза в масив за издирвани коли. Не трябва да караш колата, докато не получиш служебна бележка, с която подаваш молба за нов номер. Мои близки имаха такъв проблем, като кражбата беше в друго населено място и не можеха да се приберат. Във всеки случай, бяха ги уплашили, че ако карат колата с един номер и ги спрат, подлежат на голяма глоба.
\\\"Понякога си мисля, че до 10-та си година човек е в най-добрата си форма\\\":)
| |
|
|
|
Официалният номер е задният. Така че можеш да караш поне до КАТ с картонен номер отпред.
По-добре иди до КАТ без колата или по телефон питай, те ще ти кажат.
При всички положения ще минеш на преглед. Погрижи се колата да ти е наред.
Успех!
Мнооо гадно, ама... ти го приемаш като поредния житейски проблем... ще го сбориш
741 : ~~~ : Аксиома на клуб 40-50 : Уни не греши ~~~
| |
|
|
|
От опит:
Първо обявяваш номера за откраднат в КАТ./може и най вероятно да е извършено престъпление с него/
Там си плащаш 8 лв за служебна бележка.
Отиваш и подаваш заявление за нови номера. Ако си от друг град - репатрак или временни номера....
Колата да не се кара така!
Заявяваш, че номера е откраднат, а не изгубен!
Много е трудно да откриеш черна котка в тъмна стая, особено когато котката я няма в стаята!Редактирано от kikimor на 25.01.19 14:04.
| |
|
|
|
Благодаря ви много.
Отидох до 7-мо районно и обявих номера за издирване.
Казаха ми, че днес в 15 часа ще го обяват и в понеделник можело да отида в КАТ със всички видове талони и да започна процедура за вадене на нов. Никакви документи не ми дадоха... странното е че ми каза въпреки правилника, че в понеделник мога да отида до КАТ с личния си автомобил, без преден номер и да подавам документи за нова регистрация.
| |
|
|
|
ти го приемаш като поредния житейски проблем...
Добре, че проблемите са редки... то е ясно, че ще мина през това... ама много мразя да ходя по държавни институции...
| |
|
|
|
Един фейслук статус отпреди малко:
"Не съм вяpвала, че ще го кажа:
КАТ, стpахотни сте!
Усмивката и готини хopa, и стават чудеса! Дадох вpеме под час!!!"
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|