Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 09:44 16.11.24 
Поколения
   >> 40-50
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | (покажи всички)
Тема Да попитам наивно...нови  
Автор UnicaDonna (заядница)
Публикувано17.12.18 08:05

...каква е логиката винетката за пътуване по републиканската пътната мрежа да се издава задължително за даден автомобил? Защо човек не може да си я закупи персонално и да си я слага на автомобила, с който пътува по въпросната пътна мрежа? Нали е важно автомобилът, който СЕ НАМИРА върху дадени пътища (ползва ги) - да е с винетка? Ако имам два автомобила (три, четири, пет) - защо да не мога да си преместя винетката върху този автомобил, който В МОМЕНТА е върху въпросната "пътна мрежа", а другите ми са в гаража? И ако друг човек вземе някой от другите ми автомобили и тръгне из пътищата - СЪЩО да е длъжен да си закупи персонална винетка и да я сложи на автомобила, но ДОКАТО този автомобил е върху този път, все пак? Така или иначе - няма начин с една и съща винетка ЕДНОВРЕМЕННО да си с няколко автомобила върху пътищата...

Дали този път ясно поставям тезата си? Айде да пробвам пак. Защо автомобил, който В ДАДЕН МОМЕНТ не е върху пътната мрежа - да виси в гаража със залепена винетка, ако не е сигурно, че ще бъде ползван (и кога точно) върху въпросните пътища, които изискват заплащане на ползването им? Някой може да каже - ами когато решиш да го ползваш - ще му купиш краткосрочна винетка, но това НЕ Е логично обяснение на въпроса ми.

Приемам всякакви обяснения с изключение на "Защото трябва да ни съдерат кожите по всякакви възможни начини". Това е ясно.

(Изобщо няма да коментирам безумните електронни винетки, които влизат в сила от догодина... някой пак е усвоил едни пари... Предлагам да открием постоянна тема с такива случки, наречени "Усвояване на едни пари"...))

”Нещо си мн заблудена граматически!!!” - НУТ!!!

Редактирано от UnicaDonna на 17.12.18 09:04.

Тема Re: Да попитам наивно...нови [re: UnicaDonna]  
Автор 741 ()
Публикувано17.12.18 09:52

Защото твоето удобство за повечето хора е неудобство, защото по-лесно се контролира колата откокото човекът вътре и най-вече защото така са преценили тези, които имат думата по въпроса.

Тема Re: Да попитам наивно...нови [re: 741]  
Автор UnicaDonna (заядница)
Публикувано17.12.18 10:16

Няма ЛОГИКА в отговорати, а аз търся точно нея. Винетката би била прикрепена към стъклото ТОЧНО както ако е залепена и не би имало никаква разлика от трайно залепените. Толковаотносно “конгрола” Не съм казала, че трябвада си я нося в джоба. Останалите ти доводи , повтарям , не са логични обяснения на факта.

(От телефон)

”Нещо си мн заблудена граматически!!!” - НУТ!!!

Автор h1685614@trbvm.com (Гераско)
Публикувано17.12.18 10:30

Аз пък не виждам логика в това всички да плащат еднаква сума независимо колко си карат колите. изглежда ми същото като всички да трябва да платят данък 2000 лв на края на годината независимо колко пари са изкарали.

Автор lipari (Алиса Лиса)
Публикувано17.12.18 10:31

...каква е логиката винетката за пътуване по републиканската пътната мрежа да се издава задължително за даден автомобил?

щото ДАДЕНИЯТ АВТОМОБИЛ е машината, която износва и троши пътищата.
все в гъз кой го разхожда.

Автор LAMBl (25 W ЛАМБИ)
Публикувано17.12.18 10:45

Щото идеята е да се плаща, а не да не се плаща данък/винетка.

Ако винетките са "мобилни" в цялата държава ще има три винетки, които ще циркулират от ръка на ръка...
Тия от държавната администрация тряа са луди да го направят така. Тръгваш в събота на път и още от вторник, започваш да търсиш винетка: "Ало, баджанак, имаш ли винетка, а в събота ще ти трябва ли?"

Автор Naglets (Чуций)
Публикувано17.12.18 10:45

Логиката е, че не ти, а колата ти трябва да има винетка.
И толкоз.
Другото е шикалкавене.
Ако се твърди, че може с една винекта да си караш стоте коли, то тогава, защо са другите видове за ден, седмица, месец и т.н.
Тоя филм го играхме преди 2-3 години и е напълно идиотски.

WALL·E

Тема Re: Да попитам наивно...нови [re: LAMBl]  
Автор Munyta ()
Публикувано17.12.18 10:48

Представям си групи ФБ "Споделена винетка" и
билбордове "Сподели винетка, спастри някой лев" .

Автор 741 ()
Публикувано17.12.18 10:48

Няма ЛОГИКА в отговорати, а аз търся точно нея.

Като я намериш логиката, дали ще я разпознаеш? За теб е удобно персонална винетка, за семейства с една кола не е.

Винетката би била прикрепена към стъклото ТОЧНО както ако е залепена и не би имало никаква разлика от трайно залепените. Толковаотносно “конгрола”

Няма да има лепене на стъклото, минали работи. Камерата на пътя разпознава номера на колата и вижда записа в базата данни, без да спираш и без да разбираш, че са те проверили. Ако трябва да се гадае Пешо ли кара, или Гошо, и има ли Пешо персонална винетка, става малко по-сложно.

След време правят сметка да плащаш на изминат километър и тогава драмата ти ще приключи.

Тема Re: Да попитам наивно...нови [re: LAMBl]  
Автор 741 ()
Публикувано17.12.18 10:52

Те това вече го бяха направили. Лепи винетката на парче протектор за екран на смартфон и си я менкат в махалата.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.