Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 18:37 12.11.25 
Поколения
   >> 40-50
*Кратък преглед

Тема Сладкиш - рецепта само за мъженови  
Автор LeoS (стар член)
Публикувано09.12.18 16:34



От вторник до петък много внимателно се оглеждате къде държи жена ви чопъра и миксера. Оглеждате се тайно и за подходящи съдове, като задавате нехайно въпроси, ако имате такива, за да не заподозре какви сте ги намислили. Междувременно се снабдявате едно по едно с:
- 5-6 големи или десетина малки ябълки;
- около чаена чаша и половина орехови ядки;
- чаена лъжичка и нещо канела на прах;
- 2 пакетчета бисквити "Закуска какао";
- 800 гр. бита сметана (две кофички от кисело мляко);
- половин кастронче прясно мляко (масленост от 3.6 до 4.5);
- пудра захар на вкус - може малко, а може и много;
- шише "Сунгурларска гроздова" - за предпочитане 700 мл, но може и литър;
- четвърт от средно голяма кисела зелка;
- идея и малко червен пиперец (може лют, а може и не);
- олио на вкус - ама олио, никакви зехтини!;
- май нема друго...
В събота изчаквате жена ви да ръгне на женско парти и се настанявате в кухнята. Първо и преди всичко си отваряте шишето с ракията. Дръпвате направо от него една глътка, за да се уверите, че сте отворили правилното шише. После нарязвате зеленцето, заливате го с олиото и поръсвате с червения пиперец. Разбърквате. Наливате си в чашка от ракийката, гребвате си от зеленцето и гаврътвате чашката. Установявате, че ракиения вкус е много по-добър със, отколкото без.
И вече може да пристъпите към приготвянето на сладкиша.
Обелвате ябълките и ги нарязвате на малки парченца. Ако ви потрябва лейкопласт, той се намира в левия шкаф над мивката, в най-горното чекмедже. От ябълките може да изядете най-много една от големите и не повече от две от малките. Остатъка и ореховите ядки насмитате в чопъра в произволна последователност - ту ябълки, ту ядки. Продукцията сипвате в подходяща купа, като имате предвид, че ще се наложи упражнението с чопъра да го играете неколко пъти. Добре е след всяко четно смилане, да пийвате от ракийката за успокояване вибрациите по пръстите. Като свършат ябълките и ядките, сядате, сипвате си, гребвате си от зеленцето и пийвате. В тази последователност. След това седешкам разбърквате нещата в купата, като на предпоследното пребъркване поръсвате сместа с канелата. Между пребъркванията може да гребвате (от зеленцето, а не от сместа) и пийвате, а може и без да гребвате. Разбъркването преустановявате, след като сместа добие еднороден цвят. Тогава чак спокойно си изпълнявате оная последователност - сипвате, гребвате и т.н.
Вече може да се заемете с миксера. В купата за разбъркване изсипвате всичката сметана, миксирате с част от пудрата захар, отвреме-навреме потапяте пръст и опитвате на вкус, като в зависимост от вкуса ви, ще се наложи да добавяте захар и/или да не добавяте. Топването на пръста да става при изключен миксер! В смисъл от копчето, а не чак от контакта... По време на миксирането, тъй като операцията е еднократна, може да пийнете не повече от две ракии. Една преди и една след.
Требва да ви кажа, че вече сме към края на приготовлението на сладкиша.
Преди да започнем да подреждаме пластовете, трябва да извършим няколко аритметични действия:
а) поглеждаме шишето и остатъка мислено разделяме на три - едната част за "преди", другата за "между", а третата за "след" довършителните работи.
б) изчисляваме броя на слоевете бисквити - при тавичка педя и малко/на две педи, с три пръста (хоризонтални) дълбочина, броя трябва да 4, а при друга тавичка, съответно друг.
в) разделянето на двете смеси правим по формулите:
в.1) за ябълковия микс е: бр.смеси=(бр.слой.биск.-1)
в.2) за сметаната е: бр.смеси=(бр.слой.биск+2)
Други сметки не се предвиждат.
Може спокойно да седнете, да си прекарате на една ръка разстояние тавичката, посудата със смесите, бисквитите, кастрончето с прясното мляко и съвсем заслужено да употребите третината "преди" от т.а).
След което започвате подреждането на слоевете, като спазвате последователността: отдолу един ред сметана -> бисквити, ябълки, сметана... (бр.слоеве по изчисление) -> отгоре бисквити и най-последно сметана. Понеже виждам как се чудите за кво ви е па това кастронче с млекце - в него давите всяка бисквитка, преди да я турите в тавичката.
Сега е момента, с достатъчна степен на удовлетвореност, да употребите частта "между" от т.а).
Следва кратко претърсване на шкафа, където жена ви държи разни работи в бурканчета, намирате смлени кокосови ядки и/или шоколадови люспички и поръсвате отгоре за красота. Може на некакви фигурки, а може и не. Покривате тавичката плътно с опънато домакинско фолио, за да не увисне и да потурчи красотите и за да не се осушава съдържанието й. Вкарвате я в хладилника да отмаря. Трябва да е вътре около 4 часа, но най-добре е да пренощува. И това е всичко по отношение на сладкиша.
Сега събирате всички кастрони, купи, купички, бъркалки, долнище на чопъра и др.п. мръсни неща в един кашон и го изнасяте на терасата. Утре, след изненадата, все пак жена ви требва да ги хигиенизира...
Сигурно се питате какво се случи с последната третинка "след" от т.а)?
Не се чудете, дойде момента да й се случи неизбежното - с пълна степен на удовлетвореност я ликвидирате и те така.

В неделя на обяд, по случай рождения ден на жената, за десерт сервирате на мушмороците и внучето квадратни парченца от сладкиша, като преди поднасяне може да забодете отгоре нехайно по половин ягодка. Ако не ви се дават толко пари за пресни ягоди, може да сложите черешка от компот - стискате я да й изфърчи костилката, после духате в дупката да придобие естествената си форма и готово.
И скромно приемате овациите, сръбвайки си от винцето, щото вие такива буламачи не ядете.



Тема Re: Сладкиш - рецепта само за мъженови [re: LeoS]  
Автор oberleutnantRzevski (същият)
Публикувано09.12.18 16:44



То хубуу, ама нямам зеле. Със сланина ще стане ли същия сладкиш?



Тема Re: Сладкиш - рецепта само за мъженови [re: LeoS]  
Автор Crrafterr ()
Публикувано09.12.18 17:45







Тема Re: Сладкиш - рецепта само за мъженови [re: LeoS]  
Автор Green Light (бях "на гости")
Публикувано09.12.18 18:05



Кеф!





Тема Ми, ай честитонови [re: LeoS]  
Автор Phillip (-: ;-)
Публикувано09.12.18 19:09



Ми, ай честито на ЛеоСина! Наздраве!



~~~
«Не стягай много багаж! Чака ни дълъг път.»

рицарят Галавант

Тема Re: Сладкиш - рецепта само за мъженови [re: LeoS]  
Автор RujaKaramfilova (2Х1)
Публикувано09.12.18 20:09



да ти е жива и здрава жената, музата за този прекрасен сладкиш. Без нея нямаше да можеш да изпъкнеш, все да ви бутат жените)). Да й благодариш, че ти позволи да се изявиш

И скромно приемате овациите, сръбвайки си от винцето, щото вие такива буламачи не ядете.

Грешка... трябваше да кажеш : сръбвайки с отвращение от винцето, жадувайки за този кулинарен шедьовър, ама от любов към близките, не го близнах, да има за тях





Тема Re: Сладкиш - рецепта само за мъженови [re: LeoS]  
Автор oberleutnantRzevski (същият)
Публикувано09.12.18 20:24



Ако Леосина наистина има РД днес, а не е художествен похват написаното - честито и от мен, жива и здрава да е!





Тема Re: Сладкиш - рецепта само за мъженови [re: LeoS]  
Автор LAMBl (25 W ЛАМБИ)
Публикувано09.12.18 20:38



Честито на Леосина!
А без правене на сладкиш, става ли?



Тема Re: Сладкиш - рецепта само за мъже [re: LeoS]  
Автор UnicaDonna (заядница)
Публикувано10.12.18 05:54



ТрЕбваше да приложиш и снимки от всеки етап. Размесени със селфита.

”Нещо си мн заблудена граматически!!!” - НУТ!!!



Тема Re: Сладкиш - рецепта само за мъженови [re: LeoS]  
Автор hannaa-82197 (лято)
Публикувано11.12.18 01:11



magnet съм
така и не разбрах къде ми изчезна никът
не разбрах и къде изчезна клубът
не разбрах и как се сетих да вляза тук и сега

както и да е
селянинът щеше да хареса това, което си написал
наздраве, Леос, радвам се да те видя.




*Кратък преглед
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.