|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | (покажи всички)
Тема
|
Защо българският протест
|
|
Автор |
Baldrian (опасна) |
Публикувано | 07.12.18 11:48 |
|
протича по различен начин от този във Франция, Испания, Румъния, Гърция, Турция...?
Вандализмът при нас е по-рядък. Проявата на гнева ни различна. Обликът ни е различен.
Мъдрост, страх, неверие, нещо друго?
Да ти видя прическата и гащите, моля! След това ще те изслушам!
| |
|
Малко встрани от въпроса ти, но свързано.
Първо, мнозинството със сигурност са нови франзуци, демек мароканци и негри второ и трето поколение. Второ, Франция е социалистическа държава от най-лош тип - взема от умните и предприемчивите и раздава на мързеливите хрантутници (най-високи данъци в Европа). Там конкуренция е мръсна дума и хлапетата още в училищата ги учат да не се преработват, същото е и в Белгия впрочем. Синдикатите са изключително мощни и извиват ръцете на работодателите.
Всичко това формира у населението манталитет на индивидуална безпомощност и пълна зависимост от държавата. В момента, в който държавата опитва да се оттегли дори незначително, маймуните ревват. Интересното е, че точно същото става и в Белгия, обаче потестират само франкофоните, фламандците си гледат работата, което се вижда и като сменяш областите - фламандиците просперират, мързеливите франкофони западат.
Иначе българите почти винаги сме се държали като кофти племе в групови изяви - страхливи, но жестоки (предатели) и безбожници. Още един пример са българските общности в чужбина - единствените, които не се поддържат, а се закопават един друг.
| |
|
За вандализма, основният принцип е: "Преди всичко да има върху какво да се вандалства!"
Ние нямаме. В София примерно, евентуално може да се разпердушинат няколко магазина по Витошка, съдържащи предимно китайски и анадолски стоки.
Да, веднага се набиват на очи многото кръчми и кафенета навсякъде, но българинът едва ли би посегнал на тях.
~~~
«Не стягай много багаж! Чака ни дълъг път.»
рицарят Галавант
| |
|
Ние нямаме
Ти ще кажеш, че нямаме. Нашата народопсихология е такава, че директно ни води към Паметника ... знаеш кой а покрай него още толкова много.
Важното е трудно да се руши, да се рита, бута, ако краката да си строшим, главите да си отрежем... ако ще три дни да го рушим... справка, пак знаеш къде. Абе, къде се скри Бакърджиев?
| |
Тема
|
Re: Французите
[re: Quelle]
|
|
Автор |
MupaM (ordinary юзър) |
Публикувано | 07.12.18 12:14 |
|
Замисляла ли си се дали не те закопават просто щото си им антипатична, без вината да е тяхна?
”...как сред южната местност хълмиста
Варна свети, чудесна и чиста
като сбъднал се утринен сън.”
| |
|
протича по различен начин от този във Франция, Испания, Румъния, Гърция, Турция...?
Вандализмът при нас е по-рядък. Проявата на гнева ни различна. Обликът ни е различен.
Мъдрост, страх, неверие, нещо друго?
По правило чужденците са тъпи, глупави и примитивни. Ето виж швед удря камериерка, Макрон се отметна от данъците, някой гей американец просвредли МКС.
Когато немските санкюлоти са щурмували Бастилията в Кьолн, Луи 16 е говорил на френски с конете си.
| |
|
1789 са били по-евроеидни
не ми е еднозначна оценката за случващото се. даже и за Френската революция не е.
приемам, че сега са повече "циганета", но в съседните Румъния, Гърция, Турция не са...а протестите им са внушителни.
Още един пример са българските общности в чужбина - единствените, които не се поддържат, а се закопават един друг
и това е интересна тема. старите емигранти обикновено имат общност, която си помага и проявяват съпричастност един към друг. при новите не се получава...дали нещо не е бъгване на генерациите?
Да ти видя прическата и гащите, моля! След това ще те изслушам!Редактирано от Baldrian на 07.12.18 12:31.
| |
|
е, кръчмата е нещо свещено
при балканецът масата е място за социални контакти.
никога не яде набързо и накрак като кон, за да тича после да работи.
аз в момента съм решила казуса като просто не обядвам.
да не говорим за писане в клуба. тези дни просто съм в болнични.
| |
|
съвсем вярно!
но ние непримитивните не живеем по-добре
| |
|
но ние непримитивните не живеем по-добре
За вас не знам, аз съм ток и жица.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | (покажи всички)
|
|
|