|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема
|
Поемам цялата вина
|
|
Автор |
pishmangreek (Слънчице) |
Публикувано | 28.07.18 16:39 |
|
Виновна съм, че е спрял тока във Врилисия,
Виновна съм, че не научих децата си да са отговорни,
Виновна съм, че изобщо съществувам.
| |
|
Това някой друг ти го е внушил. Никой не е виновен, но всеки е отговорен за всичко. Ако заменим безнадеждната дума вина с надеждната дума отговорност - нещата си идват на точните места.
Аз също се чуствам отговорен за много от бедите на съвременното общество, било то от бездействие, било от погрешно действие...
Не е баш така, както го изкарваш.
Елементарните частици всъщност съвсем не са елементарни.
| |
|
то, вярно, че е събота, айляшки ден, ама още няма 5 следобед, ве.
много рано за такива размисли.
| |
|
В такъв случай съм казвал на човека,споделил го:
На човек най-често му вменяват вина близките, но не само те.
За за им е по- скоро удобен, а не полезен.По-скоро човек не бива да се "самообслужва"в това, няма смисъл.За да е полезен първо на себе си,оттам на децата и т.н. в тоя ред...
Редактирано от tuzlija-179435 на 28.07.18 17:03.
| |
|
Ти си просто човек, какви очаквания можеш да имаш от обикновен човек?! Че ние не знаем дори кои сме и защо сме тук... ние сме нещо като зеленчук... ква отговорност или вина искаш от зеленчука, че е тук и прави това, което прави най-добре, според собствените си способности в настоящата ситуация.
| |
|
Просто принизи чуството за собствената си значимост и нещата ще си дойдат на мястото.
| |
|
Мога да те измъкна от това чуство, но само ако искаш. Много бързо мога да те изкарам от самосъжалението на бележки. Просто трябва да го поискаш.
| |
|
всеки понякога има нужда (или трябва) да избяга сам на красиво място.
тъкмо се чудех на кой да пусна тази песен
черпя те с това парче. ако можеш да си позволиш алкохол, сипи си едно малко, сложи слушалките, запали си пура/цигара и надуй волумето на макс.
матрем легис его футуерам (новобългарска мъдрост)
| |
Тема
|
Re: Поемам цялата вина
[re: dionys]
|
|
Автор |
Neveja (osvoboden pich) |
Публикувано | 28.07.18 17:04 |
|
Това е просто бягство от действителността и в случая едва ли ще помогне. Всички се опитваме да бягаме от действителността щото ни плаши, щото е абсурдна. Това е все едно в този момент да й предложиш дрога. Мъката умее да плува добре в алкохол.
| |
|
Ти още малко ще искаш да заместиш бате Бойко... и той винаги виновен за всичко!
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
|
|
|