|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | (покажи всички)
Тема
|
Да се ядосвам ли?...кажете...
|
|
Автор |
makeover (Lira Emerald ) |
Публикувано | 12.08.17 16:26 |
|
Темата не е за мъже и любов-предупреждавам! Ох, де да беше...ама...
С тази тема не се хваля-ПРИТЕСНЯВАМ СЕ!/да уточня отсега/
Вие ми кажете права ли съм или се вкарвам във филми...не знам, сверявам си часовника, не съм изпадала в подобна ситуация до сега...
Аз преди малко бях в нервна криза почти...изпуших няколко цигари една след друга, вдигнах малък скандал, пих валериан, взех душ...сега съм малко по-добре...уж...но все още в остатъчен шок
Случи се следното. Малката 15 годишната опяваше от месец и нещо, че иска IPhone...смартфона не знам какво му имало, аз не ползвам подобни джаджи и за мен това са глезотии и не и обръщах внимание. Отсякох имаш си Sony experia ползвай си го и не ме занимавай с глупости.
Тя обаче нали там рисува и продава, харчи нещо там си...в момента има 250$ в PayPal картата си и ни навиваше как искала IPhone на изплащане, тя щяла да си погасява вноските.
Аз казах, че в подобно начинание не участвам, да си кара със смартфона, защото им видях цените, тя тепърва ще е 9 клас...крадат се, като играе физическо къде ще го оставя, на улицата някой ще я забърше и ще и го открадне...все пак знаем в каква европейска столица сме. Страх ме е бе...страх...
Тя придумала баща си и тайно от мен днес се прибира доволна, защото той и купил на изплащане разбира се въпросният телефон. Ядосах се...ядосах се още повече, защото разбрах, че тя е успяла да изкрънка най-новият модел IPhone 7 plus
IPhon-a струва 1800лв....взели го на изплащане по 85 лв, на месец за 3 години.
Тя уверила баща си, че сама ще си го изплаща, сега с рисунките, а като станела на 16-17 години през лятото щяла и да работи. Обещала до 18-тата година, че няма да иска друг по-нов модел. И той и се вързал и и го купил. То е ясно, че тя няма да го изплаща постоянно, никой не и иска нейните пари, но проблемът ми е, че това ок-супер джаджа е...но е много скъпа...безумно скъпа за възрастта и...не знам...
Аз съм в някаква безтегловност...гледам го, красота отвсякъде...НО...НО...НО...не знам....ох, не знам, много съм притеснена за това, че на 15 години да ми се джитка с такава вещ, рано ми се струва...или може би аз остарявам...ебаси
снимките са от нета, но е абсолютно същия:
п.с. Хубаво се подредих и аз, подари ми смартфона си-стария, а аз се бях заклела, че подобна джиджавка няма да пипна...е, пипнах я, но още не съм взела решение дали да я ползвам...аз си харесвам моята си NOKIA телефонче, тия таблетни истории нещо не ги долюбвам
За мен телефонът е телефон, фотото е фото, нета върви с лаптопа...ще преценя дали да го ползвам SONY-то. Засега се дърпам...ма не много
| |
Тема
|
Re: Да се ядосвам ли?...кажете...
[re: makeover]
|
|
Автор |
Lucky Eva (независима) |
Публикувано | 12.08.17 16:50 |
|
Ти пък! Аз помислих, че нещо кой знае какво е станало. Моята, 16 годишна - ти я знаеш, смени за 3 години Samsung S5 Neo, HTC Desire 816 и сега е с iPhone 6S. Всяка нова година - нов телефон. Вече ни придумва като излезе новия iPhone 8S да й го купуваме. Повечето деца са с ай-фони. За сведение - аз също не съм с iPhone, защото имам Experia и си ми служи безотказно и не съм по честите смени на телефони, но ние с теб сме друго поколение. Радвай се, че иска да е в крак с всички други деца и не спирай детето!
Редактирано от Lucky Eva на 12.08.17 16:56.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
vozac (Driver) |
Публикувано | 12.08.17 16:53 |
|
не се ядосвай
имаш вече смартфон
похвално, че иска да си го изплати, бих бил настоятелен да го направи
така ще разбере какво е заем, лизинг и т.н.
не са направили добре, че са пренебрегнали забраната ти - затова сканддал на съпруга е правилно
за 1800 лева може да си купите кола, не са малко пари за телефон
| |
|
Посочи ми коафьора си, за да ти кажа какъв си!
| |
Тема
|
|
|
Автор |
eta d (7.62) |
Публикувано | 12.08.17 16:58 |
|
Аз бих се ядосала на баща и. Защо през главата ти взимат решение, за което, айде не си категорично против, ама не си била и за.
| |
Тема
|
[re: vozac]
|
|
Автор |
Публикувано | 12.08.17 17:05 |
|
Да, така е...може да се купи кола на втора ръка за подобни пари, аз това и казвам.
Вярно е, че с отпуснатия кредит за ги задължили да го застраховат.
Аз бях против за сега да има подобна вещ, описала съм нещата, но понеже с баща и не сме в перфектни отношения, сега и се натяга, а това ме издразни.
Казах поне да беше взел 7-цата...тя е около 1300лв.
Малката не знам дали въобще осъзнава за какво става дума...кефи си се, хвали се, от приятелките си се оказа, тя е най-най- по в момента...хич не ми е весело на мен обаче.
Казах и, ти човек или робот си?...къде ти е съчувствието, съобразяването, разбирането, състраданието?...
Не знам, аз съм друга ...винаги съм склонна да отстъпя, да се съобразя, да се лиша...още от нейните години съм така...но айде да не опявам сега.
Но куче категорично съм забранила, защото тя и за това ме врънка. Казах, влезе ли куче тук, аз излизам...и въобще не се шегувам! /преди години направихме един нещастен опит и видях, че не ставам да гледам И куче, а на детски обещания за гледане не се връзвам/
| |
Тема
|
|
|
Автор |
NUT (ot ada) |
Публикувано | 12.08.17 17:07 |
|
за съжаление сегашните тийнове искат последна мода айфон - защото е най-доброто на световния пазар!
напълно те разбирам - някаква малка пикла с тел за 1800лв
като е толкова отворена и иска да си изплаща сама тази за момента ненужна и вещ...
гмецни И сама да си поеме месечната издръжка - след като не се съобразява с твоето мнение!
| |
Тема
|
[re: Lucky Eva]
|
|
Автор |
Публикувано | 12.08.17 17:08 |
|
Не знам, нещо не ми е натаман в тая история...
Оказа се, че никоя от приятелките и няма такъв, сега им се перчи...аз мълча и пиша тук...
Тя е безкомпромисен човек, мълчи и си докарва да е на нейното.
Настръхвам, като усетя, че има НОВА идея за някаква придобивка...ужасно досадна е.
| |
Тема
|
[re: eta d]
|
|
Автор |
Публикувано | 12.08.17 17:16 |
|
Е аз най-вече затова се ядосах, на баща и...но ние не сме в добри отношения и му казах категорично пред нея: Повече да не съм те чула да ми опяваш за нещо и да ми правиш забележки...защото щом на вас двамата ви е ок така и се спогаждате, ок, аз съм освободена от всякакви ангажименти да съм наоколо, досега съм се съобразявала някак си, но от сега нататък аз съм си окончателно аз и свободата ми!
Просто е искал д аи покаже какво той може да направи з анея и кое аз не мога...факт!
Но нищо, ще го преживея...съвестта ми вече си я пратих на кино окончателно!
Малката мълчи, защото си гледа интересите...чудесно...аз си подхващам моите
| |
Тема
|
[re: Baldrian]
|
|
Автор |
Публикувано | 12.08.17 17:19 |
|
Благодаря Балдрейн:))
Нямам нищо против н апазар ад аим акакво ли не, но на 15 години е рано още за нещо подобно...но да се оправя...аз се дистанцирах от безумието. Дори д аме понамрази, пон еще и е в шише, че трябва да се справи с помощ за изплащането...нека и е обеца на ухото.
А в училище с подобно нещо...за мен е безумие.
Да и е честит и дано го опази!
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | (покажи всички)
|
|
|