Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:55 03.11.25 
Поколения
   >> 40-50
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | (покажи всички)
Тема Малко снимки от Северна Кореянови  
Автор hubavka69-110043 (тиква, бе)
Публикувано21.02.17 09:35

Специално за поддръжниците на времето, когато всичко си имахме и билетчето за автобус беше 0,06 лв.

Няма да поддържам тази тема. Просто исках да споделя.
Имало ги и с преведени коментари.
Най обичам да чета, ама не мога.

Редактирано от hubavka69-110043 на 21.02.17 09:39.

Тема Малииинови [re: hubavka69-110043]  
Автор LAMBl (25 W ЛАМБИ)
Публикувано21.02.17 09:57

Ти и в Северна Корея ли беше вече...?

Изучи го ти комунизЪма!

Редактирано от LAMBl на 21.02.17 10:10.

Тема Re: Малииинови [re: LAMBl]  
Публикувано21.02.17 10:11

А, не. Няма начин. Комунизъм плюс азиатски манталитет е твърде много дори за мен. В някой друг живот ще ходя там, както и в арабските страни.

Тема Re: Малко снимки от Северна Кореянови [re: hubavka69-110043]  
Автор Lucky Eva (независима)
Публикувано21.02.17 10:38

В ютюб има филми от почти всички азиатски страни. Прави впечатление, че почти никъде не е особено чисто и е някаква мизерия. Даже в Сев. Корея ми изглеждат относително чисти. Манталитетът там изглежда е такъв. Е, навсякъде има и някое кътче, където живеят по-богатите от съответната страна, но като цяло на деца и хора с мръсни дрехи се нагледах навсякъде из азиатските провинции.

Тема Re: Малииинови [re: hubavka69-110043]  
Автор LAMBl (25 W ЛАМБИ)
Публикувано21.02.17 10:42

Ееее не!

Иди бе, моля те.

Сега сериозно. Като гледах снимките се запалих за Северна Корея. Дали е възможно да се посети?
.....
Потърсих информация, може.

Тема Re: Малко снимки от Северна Кореянови [re: hubavka69-110043]  
Автор Alice in WL (упорита)
Публикувано21.02.17 11:17

Хора които са ходили няколко пъти и имат възможност да сравняват ми разправят, че след 1989 даже чак някъде след 2000г сев Корея е добила това безнадеждно инфернално състояние. Преди това си е била просто една тъпа соц. страна, като всички останали тогава, само по-чистичка и с повече военщина.

ad infinitum ...

Тема Re: Малко снимки от Северна Кореянови [re: Alice in WL]  
Автор 741 ()
Публикувано21.02.17 11:28

Самоизолираха се. През 1989 още бях студент, имахме състуденти севернокорейци. Малко след 10. ноември корейците изчезнаха даже без да си завършат семестъра мисля. Предполагам са ги изтеглили набързо вкъщи, да не прихващат от заразата.

Тема Re: Малко снимки от Северна Кореянови [re: Alice in WL]  
Публикувано21.02.17 12:03

Освен причината, която 741 е посочил има и още две, които аз мисля, че виждам:
1. Тя и преди си е била зле, но тъй като тогава и ние не бяхме цъфнали и вързали, не сме виждали драстичната разлика;
2. Вероятно и обективно са били по-добре. Точно това си говорех днес с гаджето, че причината ние да не помним такава мизерия, каквато е в Куба и Северна Корея е, че просто по-рано се отказахме от утопиите и не можахме да ударим дъното. Все пак, докато се изяде всичко построено от капитализма и въпреки комунизма, минава известно време. Накрая системата си казва думата и корабът потъва.

Тема Мерси. Това е един прекрасен учебник.нови [re: hubavka69-110043]  
Автор Phillip (Pompeo)
Публикувано21.02.17 12:26

Това е най-добрият политико-икономически учебник за сравнение какво може капитализъм и какво социализъм/комунизъм. Двете Кореи, една до друга. Много нагледно, много!

~~~
Посетих и други две цивилизации, защото и там самсарата ни беше отвела.

Lucky Eva

Тема Да.нови [re: hubavka69-110043]  
Автор Phillip (Pompeo)
Публикувано21.02.17 12:59

Да Сев. Корея и преди е била мизерна, но я нямаше тази изолация. Аз добре си спомням колко корейци имаше тук, а и по други страни ходеха. Изтупани със спретнати костюми, макар и евтини, макар и еднакви, с блестящи значки с лика на Големия и Единствен Вожд, Учител, Баща и Майка на целия народ и предимно Баща. Ходеха гордо изправени и сякаш мощна светлина бликаше от лицата им, макар и всеки лъч от тази светлина да беше идеално успореден на Партийната линия.

Казваш да не сме били ударили дъното. Позабравила си. Имаше го и то на два пъти: през 1991 и 1996 - празните магазини, купонната система, режимите на тока и водата, галопиращите цени и валутни курсове и.т.н. Май никоя пост-соц държава не беше падала чак така.

~~~
Посетих и други две цивилизации, защото и там самсарата ни беше отвела.

Lucky Eva

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.