Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 15:29 18.06.25 
Поколения
   >> 40-50
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Спортанови  
Автор Green Light (бях "на гости")
Публикувано10.02.17 10:48

Гришо е пробил благодарение на майка си и баща си. Те са го финансирали. Федерацията - нула. За пробив говоря, когато трябва подкрепа. Когато дойдат успехите, мераклии много.
Сани Жекова- същата работа
Малееви
Попангелов навремето
Едно футболистче имаме в кооперацията, майка му и баща му само дето заеми не са взели, даже не знам къде ги дават толкова пари, казват че за участие?! в мач трньорите ги карат да плащат.

Има две плувчета, за тях пиша, наградени са тази година за млади таланти, но и без това медалите им са стотици(не десетки, а стотици, над сто със сигурност. Не общо а на дете) Те пък са направо във война с Федерацията, изцяло са на ръцете на татко си и майка си.
Таткото ми е съученик и му следя сагата във Фейсбук. Това което ми става ясно е, че очевидно пари за федерацията има пре-достатъчно, обаче не достигат до състезателите. Говоря за плащане на участия(път, хотел), а не за заплати. Участията по Сърбия, Македония, Гърция моя приятел си ги плаща сам. Нещо повече, понеже не е в клубовете, ръководени от ръководството, а в "опозиционерски" клуб, федерацията му пречи. На талантливи български плувчета. Тва е абсурд на абсурдите направо. За Господари на ефира.

От ФБ:
Драги приятели на плуването и хора на свободното слово , току що в пощата на ПК “Омега-01” -София се получи следното писмо , подписно от председателя на БФПС и приканващо ПК“Омега-01” да се защити от изключване от членство в БФПС със следните обвинения (можете да ги прочетете в писмото). Считам , че обвиненията са пълни с лъжи , неверни факти и отправени не към когото трябва ! Репресията която се готви да упражни председателя или ръководството на БФПС върху клуба са абсолютно незконни , изтъкани от инсинуации , лъжи и изцяло в дух на тоталитаризъм и диктат , без грам съобразяване със закони , права и свобода на волеизявлението.
Тук съм длъжен да изясня на публиката..
.

...тук съученика ми разказва за обвиненията(уронване на престижа на федерацията заради обвинения в безстопанственост) и отговаря на тях, като става ясно, че дори по някаква абсурдна причина да са основателни, то той е уязвим в лично каество, а не като представител на клуба.

В заключение , до какъв извод стигам. За да бъда репресиран аз , се атакува единственото на
което държа - синовете ми и състезателите ми. То не е - нефинансиране , правят всичко да не го придружавам на важни състезания , когато случайно отпуснат нещо за възстановяване -искат те да купуват хаповете и ми ги дават незапечатани , дори Г.М. ми заяви , че нямам право да си тренирам детето , до скоро ни гонеха от басейните. Сега за да го прецакат , като състезател удрят напосоки клуба в който е картотекиран. Ликвидират ли клубът , състезателя изпада в известна безтегловност , щото ще трябва да се прекартотекира , ще се наложи може би да смени басейна , ще пропусне състезания , няма да е легитимен според редица наредби , наредбички и правилници. Смачкат ли състезателят и клуба , ще резнат позициите на опозиционера и той ще трябва да си затвори устата за нердностите. Просто ръководството на БФПС е застинало някъде преди Олимпийската титла и 1980г. Има чувството , че се намирам във филм на Оруел. Тъжно , жалко и отвратително !!!

Не ми се струва редно.

Тема Re: Спортанови [re: Green Light]  
Автор Naglets (Чуций)
Публикувано10.02.17 12:26

С тази топла вода се мием от 30 години вече.
Нищо ново.
Въпросът е, защо обръщаме внимание на рекламите, които ни подканят да подкрепим някого, без да знаем защо и защо рекламиращите не носят съдебна отговорност за вредите, които нанасят като лъжат или умишлено пропускат конкуриращи ги факти.

WALL·E

Автор holi_day (fire-fly)
Публикувано10.02.17 12:43

членовете на управителния съвет и на контролния съвет на федерацията все си мисля, че най-често са бивши спортисти от съответния спорт или друг
но дали в действителност се избират такива - нямам идея

Тема Re: Спортанови [re: holi_day]  
Автор Green Light (бях "на гости")
Публикувано10.02.17 12:57

Такива са. Но не разбирам какво от това.

Автор 451f-92847 (член)
Публикувано10.02.17 20:37

Някой да ми обясни, защо държавата трябва да спонсорира профи спорта?

Автор holi_day (fire-fly)
Публикувано10.02.17 20:49

ми би следвало да са наясно с всичко това...
а не личи да е така и да са предприели необходимото

Тема Re: Спорта [re: 451f-92847]  
Автор TCNQ ()
Публикувано11.02.17 11:08

Тук съм съгласен (за профи спорта), но с масовия детско-юношески спорт мисля, че определено трябва да инвестира. Говорим за спартакиади, състезания и през училищните бюджети също.
Отделно трябва да подпомага клубовете, в частта на ДЮШ (но които реално го развиват)- не мисля, че е редно родителите да плащат месечна такса, за да се занимава със спорт тяхното дете.

Тема Re: Спортанови [re: TCNQ]  
Автор PYTnik (оня)
Публикувано11.02.17 16:25

Щом някой не разбира защо държавата трябва да спонсорира спорта, който е здраве, то на такъв не трябва да се обръща никакво внимание..щото същият после ще попита защо на държавата и е нужно здравето на гражданите и...

Мнението е позиционирано и няма нищо общо!

Автор PYTnik (оня)
Публикувано11.02.17 16:32

Ако искаш да кажеш, че група софиянци крадат държавни пари, като ги отклоняват за себе си, а не за там за където са предназначени, то това го знаем всички.
Те са господарите, не можем да им поискаме сметка-точно те са борците за задържане на системата такава каквато е сега...облечени с власт чрез която присвояват пари, пазят себе си и онова което вършат.

А спортът е малък модел на живота.
Иначе всички знаем кое е добро и кое е зло, кое е редно и кое не е редно..
А за конкретният случай просто не зная какво друго да ти кажа!

Мнението е позиционирано и няма нищо общо!

Тема Re: Спортанови [re: 451f-92847]  
Автор hubavka69-110043 (тиква, бе)
Публикувано13.02.17 09:22

По принцип не трябва да спонсорира профи спорта, но след като не го спонсорира, не трябва и да печели от него. А тя лапа здраво от такси за участие и т.н. Човекът е описал механизма, по който го прави.
Също така е редно да подпомага детския спорт, за да бъде здрав народът. Обаче ако видиш в какво състояние са спортните съоръжения, може лошо да ти стане. Всяко американско училище има по-добри зали от нашите, уж на престижни клубове.

Най обичам да чета, ама не мога.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.