|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема
|
Тутманик
|
|
Автор |
eta d (7.62) |
Публикувано | 06.01.17 20:25 |
|
Знам, че не е готварски клуб.
(Ако счетете темата за неподходяща или я подминете, или модератори да се погрижат да изчезне)
Тук има много вещи и успели домакини.
Което пък, на мен не ми е най-силна страна. Въпреки усилията, месенето не винаги ми се получава, както съм очаквала. Празниците продължават и ми се иска утре да приготвя нещо от сорта на тутманик или питка, с което да седнем с шепа скъпи приятели на сиренце, чубричка, сланинка и винце.
Най-искрено ви моля, споделете сполучливата си рецепта, която правите. Искам, не аз да блесна, а да се получи нещо, с което да доставя гастрономически и уютен кеф на гостите си.
Пък и обещах на клубарка, че ще има наречено парче и за нея, за здраве, един вид
| |
Тема
|
Re: най-лесният тутманик
[re: eta d]
|
|
Автор |
Ludo2 (бях svestna) |
Публикувано | 06.01.17 20:49 |
|
Най-лесният вариант, при това успешен и без месене :
Върху едно кубче мая се поставя чаена лъжичка сол и чаена лъжичка захар. Разбърква се, до като се втечни маята. Към течната вече мая се добавя една чаена чаша хладка вода, може би около 300 мл, едно яйце, малко олио. Разбърква се хубаво и се добавя брашното, до като се получи лепкаво меко тесто, което се бърка с бъркалка и не се меси. След това се добавя натрошено сирене, шарена сол или каквото харесвате. Тестото се поставя върху хартия за печене, разстила се равномерно, намазва се с олио и се покрива с домакинско фолио. Оставя се да втаса и след това се пече в предварително загрята фурна. Ухае страхотно и е много мекичък тутманика. Това тесто се използва и за основа за пица, за пърленка и за още други такива топли вкусотийки.
Добър апетит и уютен ден с приятели!
| |
Тема
|
Re: най-лесният тутманик
[re: Ludo2]
|
|
Автор |
eta d (7.62) |
Публикувано | 06.01.17 21:07 |
|
Колко брашно?
Като гледам, яйцето плюс около 300 мл вода, ще да искат около 6-700 грама брашно ...
Мерси
| |
|
Ако не ти трябва да е точно тутманик, тези неща стават много лесно, рецептата е точна:
Корейски питки
Защо ми трябваше...
| |
|
Дарлинг, ти си много смела!!!!!!
За първи път ще го правиш, рецепта търсиш, хем и за гости....успех!!!!
| |
Тема
|
Re: най-лесният тутманик
[re: eta d]
|
|
Автор |
Ludo2 (бях svestna) |
Публикувано | 06.01.17 21:25 |
|
Точно толкова брашно ... зависи от водата ... и от глада на приятелите .
| |
|
Мерси, смятам сутринта да пробвам, та до следобеда да имам време за поправка.
Тая е голяма скица А кажи ми как ръчичките и останаха чисти, а аз се омазвам до лактите, м?
| |
|
Не съм, не съм ...
Дай твойта рецепта
| |
|
Пробвай тази:
| |
|
Ей това е като сиренката на баба, само е оформено по друг начин. Аз го правя без рецепта и затова не мога да я напиша.
Най обичам да чета, ама не мога.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|