Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 22:09 12.07.25 
Поколения
   >> 40-50
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | (покажи всички)
Тема Остаряваме бавно...  
Автор hubavka69-110043 (тиква, бе)
Публикувано25.08.16 23:50

Да, бе, знам- сбръчкваме се, ставите стават по-дървени, сухожилията се изпичат, мозъкът вече не помни наизуст 50-те телефона на най-близките приятели и лека-полека започваме да се отказваме от едно, второ, трето... А едни други хора...:

, не знам дали да я нарека баба, но на 86 години какво да е, участва в триатлон, който включва приблизително 180 км. каране на колело, 42 км. маратон и 4 км. плуване. Бойкотиращите Фейсбук ще ме извинят, но не знам как да намеря клипа другаде, та накратко ще преразкажа какво разбрах с кьопавия ми английски. Започнала да участва в такива състезания на 52 години, тренира всеки ден и поставя рекорди. Казва, че единственият неуспех е да не опиташ.
Майката на мой близък на 79 години, бивша медицинска сестра, гледа болни хора. Тя казва "гледам старци", а старците всъщност понякога са по-млади от нея. Тя, обаче, не се възприема като старица и това е нормално. Човек, който работи, може ли да е стар?
Моят свекър, сега на 79, до преди 3 години работеше на трудов договор ту в разни пътни компании, ту по лозята. Това успоредно с работата по градината вкъщи.
Майка ми, на 72 още работи като лекар всеки ден до 13-14 ч., след което се прибира, дремва час-два и се забива в градината да копае.
И други такива примери имам и за себе си съм стигнала до своя извод кое е първичното- кокошката или яйцето, т.е. дали тези хора правят тези неща, защото са физически силни и здрави или са физически силни и здрави (относително), защото правят тези неща. Мисля, че човек остарява, когато се предаде. И мисля, че човек не бива да се предава. Е, може по някое време сърцето ти да не се съгласи с теб и да те прати във вечните ловни полета, но това ми се струва по-готино от това да прекараш едни 20-30 години във вайкания на тема какво ме боли, какво ще ме заболи, колко уморен старец/уморена старица съм... Вие как мислите?
Сетих се за тази тема, защото днес се наложи да се спазаря с въпросната 79-годишна мед.сестра за една работа и те така. Да си поприказваме, ако ви се приказва. Това, ако не ме хване старческото и не заспя на компа, де.

Най обичам да чета, ама не мога.

Редактирано от hubavka69-110043 на 25.08.16 23:53.

Тема Youtube [re: hubavka69-110043]  
Автор h1685614@trbvm.com (пустиняк)
Публикувано25.08.16 23:58

Редактирано от h1685614@trbvm.com на 25.08.16 23:59.

Тема Re: Youtube [re: h1685614@trbvm.com]  
Публикувано26.08.16 00:02

Сега виждам, че неправилно съм запомнила годините, на които е почнала, но не е голяма разликата. Започнала е на 40-50.

Само да ми мине петата и аз започвам да тичам. Благодаря!

Тема Re: Остаряваме бавно... [re: hubavka69-110043]  
Автор h1685614@trbvm.com (пустиняк)
Публикувано26.08.16 00:02

Имам приятел на 74 години. В един и същи бизнес сме, работи наравно с мен, понякога по 16-18 часа на ден. Кара мотор, две от петте му коли са спортни двуместни. Точно вчера си заговорихме за работа, щото е адски много напоследък. Той вика - ако спра, ще умра.

Тема Re: Остаряваме бавно... [re: h1685614@trbvm.com]  
Публикувано26.08.16 00:11

А това имам предвид. От друга страна пък, има хора, които толкова работа ще ги разболее. Обаче според мен причината е в страха им, че няма да издържат, а не толкова, че не могат да издържат. И като се страхуват, страхуват, вярно вземат, че се разболеят. Сега чета статия за

. Да е здрав, не е здрав, обаче живее на max. През 2013-та една катастрофа, сега втора, диабет, обаче не се предава, да е колкото може по-здрав и щастлив.

Автор vr.Модератор (стар клубар)
Публикувано26.08.16 00:27

"Мисля, че човек остарява, когато се предаде. И мисля, че човек не бива да се предава. Е, може по някое време сърцето ти да не се съгласи с теб и да те прати във вечните ловни полета, но това ми се струва по-готино от това да прекараш едни 20-30 години във вайкания на тема какво ме боли, какво ще ме заболи, колко уморен старец/уморена старица съм... Вие как мислите?"

точно така и аз мисля.
няма да напиша нищо друго, за да не разводнявам това, което си написала ти :)
точно! съв-сем! :)

Автор 2biri ()
Публикувано26.08.16 00:48

Хората различно са щастливи. Някои се чувстват добре уморени, пъшкащи, онеправдани и нещастни. Звучи абсурдно, но се чувстват добре и точка. Други са ок на педали и газ. Възрастта няма значение като цяло - натюрелът има. Но това за усещането само.

Но с огромна скоба - възрастта има голямо значение. Творческият ентусиазъм е голяма работа, уменията обаче остлабват драстично - нищо, че някои вярват че са като на 30 - не са. Откъм умения - единици са тия дето на 70 са като конкуренцията - знам, знам всички легенди, но виждам резултатите покрай мен - умът отслабва, реакциите се забавят, надграждането спира, технологиите са аут, гъвкавостта се огъва, здравето се обажда, комуникацията загрубява, приоритетите се променят... Да, безценният опит го има, но не чини много от една възраст нагоре. С изключенията, за които говориш.

Ако трябва да избирам 10 човека персонал - няма да избера 10 над 50-60 никога. Опитът не стига. 1-2 от 10 може. Над 70 - не бих. При 100 персонал - 1 над 70 -бих. Това честно.

Тема Re: Остаряваме бавно... [re: 2biri]  
Публикувано26.08.16 06:13

Някои се чувстват добре уморени, пъшкащи, онеправдани и нещастни. Хм, използването в едно изречение на "добре"и "нещастни" като първото е следствие от второто...
Умът се променя, да, но се променя повече при тези, които се предават. Аз също не бих назначила по принцип човек на пенсионна възраст, защото по правило повечето хора се предават. Но иначе,

и не само той, просто тази статия намерих. Т.е. тези изключения, за които говоря са просто хора, които не са били мързеливи спрямо себе си. Всеки може да го постигне това, но трябва да не е мързелив.

Автор MupaM (ordinary юзър)
Публикувано26.08.16 06:38

И, кокошката, и яйцето. Възрастта си има обективно значение, изобщо не е само до немрънкане и правене на "тези неща". Дори бих казала, по-голямо от духа и останалото.

Автор UnicaDonna (заядница)
Публикувано26.08.16 06:54

Идващо от теб - тонът на темата и изводите от нея са напълно предсказуеми! (Приеми го като комплимент).

Но хора като тези, за които говориш, са по-скоро ИЗКЛЮЧЕНИЯ. Единици. А хора като теб са СЪЩО изключения, стотици хиляди МОЖЕ БИ. Но пак - изключения. МИЛИОНИТЕ са от другите. На които възрастта "им личи".

Няма да обяснявам сега защо, щото е дълго, но съм сигурна, че е така.

Дори самият факт, че масовата фраза е "Не ти личи възрастта" го доказва.

. Очаква се възрастта ДА ЛИЧИ, а другото са изключения.

Пък относно супер баналната фраза "Човек е на толкова, на колкото се чувства"... за мен е пълен шит. Майка ми е на 93 и когато седи неподвижно на диванчето СЕ ЧУВСТВА НА 30, вЕрвай ми. Щото акълът й е на толкова - свеж и буден. Питай я обаче на колко се чувства като трябва просто да вдигне ръка и да си оправи косата... камо ли да стане на крака...

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.