|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема
|
Къде е този Господ? 2
|
|
Автор |
eta d (7.62) |
Публикувано | 24.08.16 22:09 |
|
Споделям с удоволствие с вас едно интервю на любимия ми Учител по тази тема.
Теми като физика, Бог, прекия път към Бога, църквата, исляма, нуждата от нова християнизация, катарзиса и откровението - през очите на един Физик, Човек и Учител.
| |
|
много ти благодаря
| |
Тема
|
Re: Къде е този Господ? 2
[re: eta d]
|
|
Автор |
Melany99 () |
Публикувано | 24.08.16 22:40 |
|
Умрял един софиянец... Отишъл на небето и дядо Господ му казал:
- Дошъл си в Рая, мога да ти изпълня едно желание.
Шопът казал:
- Господи, има един град в България, Пловдив се казва. Искам да го затриеш от лицето на земята.
Дядо Господ му отвърнал:
- Ааа, не става МАЙНА, кажи нещо друго!
Защо ми трябваше...
| |
|
Няма защо.
Единица мярка за зло - дявол за секунда
Уникален е. И гениален.
Сега чакам къщата, човечета и животни около мен да утихнат и ще чета и препрочитам на тихо, че един път не ми стига
| |
|
Благодаря, изчетох наистина с удоволствие.
…последният милиционер над Омир слънчево ридае…
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Green Light (бях "на гости") |
Публикувано | 25.08.16 07:22 |
|
Аз си избрах:
"За да направи човек нещо голямо в живота си има нужда от необходим минимум неблагоприятни условия."Редактирано от Green Light на 25.08.16 07:31.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
MilaO6 () |
Публикувано | 25.08.16 11:43 |
|
Аха, поздравления, че даде друга насока на съседната, просташки поставената тема за Бог:-))
Хубаво е, че имаме на българска почва хора, като Тео, а също и като Боян Петров - алпиниста, който излиза от кома, слава Богу и който беше не случайно подгласник на Учителя Тео през 2014 за Мъж на годината. Той също е едно живо доказателство за действието на тази вселенска сила, за която говори Тео - борейки се с онкологично заболяване, диабет, изкачва осемхилядници, възстановява се от убийствена катастрофа - уникален дух и тяло...
По този повод да напомня за един действителен случай, превърнал се в анекдот в света на науката...
Физици от екипа, обслужващ телескопа Хабъл, при - не помня какво откритие, закачват табела с текст - перефразирам: "Господи, прости ни невежеството и съмнението в твоето съществуване и не изливай гнева си върху самонадеяните ни глави..."
И още една мисъл на Йордан Радичков, която винаги си повтарям, когато срещам необясними от гледна точка на нашия ограничен човешки ум, неща, както и агресивни атеистични подмятания и "доказателства":
"Има ли, няма ли, трудно ще мога да ви отговоря. Знам само това, че трябва да работим и живеем така, че все едно го има, останалото е работа на Бога!
| |
|
Какъв би бил един свят в който физиката е религия?
| |
|
99.999% от сериозните физици са религиозни.
Рано или късно стават
| |
|
И сериозните филисофи, колкото и да е компрометирано у нас прозвището "философ".
Пример: Кант.
…последният милиционер над Омир слънчево ридае…
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|