Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 20:11 17.06.25 
Поколения
   >> 40-50
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема Изпаднаме у невазможноснови  
Автор gligorgiorgiev (Глигор Гьоргиев)
Публикувано22.07.16 18:43

У понеделник Петарчо Пъпката рече у хоремага, че му се стровало било, че имал бил хормонален дисбаланс.
Днеска сме петак, а още никой по село се не сеща кво е тва и кво точно е имал изнатпредвид Пъпката.
Леле ка сме се омислиле не е истина ебаси...
А и оно да беше само това - да го прескочиме, ама оно едно ли е днеска за мислене.

Откъде Долно Уйно накъде Горно Уйно са се заредиле едни ора един връз друг. И сичките едни текива църномръцкави ебаси. А откъде че минат от Долно за Горно Уйно? Епа много ясно че през Добролево. И те ти още едно нещо за омисляне. Да ги пущаме ли, да ги запираме ли, да се прайме че ги нема ли, ели да ги отпочнеме с кьотека и те тека. Ни е да ги пущаме, ни е да ги не пущаме. Ни е да ги ошамариме, ни е да ги не. А ич па не можеме да се прайме, че ги нема. И ни тека, ни тека ебаси.

Ония ден у среда, Баце Борко от Цръклевци дойде да открива асфалта на кметицата. Що она прави-струва, ама си асфалтира улицата пред нея си. А он се пада нещо като палномошник на власта и много обича да прай открития. Намериме ние лента у бело зелено червено, Николина Пощажийката изрови отнекъде ножица, кметицата (она си носеше ножица) и Баце се строия един до друг, ние обтегнаме лентата пред тех и они като да беха тренирале, едновремено си отрезаа по едно парче от нея и те тека. От лентата, а не от кметицата. Добре, ама после Баце Борко се окачи на един стол да ни държи реч. И савсем фнезапно рече, че щел бил да прави язовира покрай село на демилитилизирана зона. Е оно да беше само това - да го прескочиме. Ама он рече и че щел да ни разоражава, що по-добре било да сме обезоражени отколко ваоражени ебаси. И от целата работа Ванко Русняка зе та загуби сазнание. Е тека се свлече без предупреждениа секакви. Що он си има една манлихера още от деда си и явно не е можал да преглътне мъшки тоа факт, че власта че му я земе. А това па назе ни амбицира да земеме да мислиме и за разоражаване ебаси.

Киро Тиро нали се разведе, та съвсем законово си завъди либовница. Добре, ама она да земе да му напрай преврат. Кво й е щукнало никой се не сеща, ама намислила била да се префърли от Киро Тиро на Симо Спокойното. Е да де, ама нее се сетила, че Киро е напротив. И като че беше вчера, по нощите Тиро напрайл контрапреврат. Олезнал у курника и де що кокошка фанал, направо им ги откинал главите. А накрая да земе да оноди от ярос и козата на либовницата си ебаси. Извадил и пищова каде си го е копувал още по време на френцката си жена и ръгнал да стреля по свинята пак на либовницата, ама сигорно що бил вазбуден от козата ли от кво ли, не можал да е оцели. Свинята, а не либовницата. А и комшиите се размърдале и прекратиле тия му истаплениа ебаси. Съга Киро Тиро е насрочил вечерен час да му се не меша никой. И като нищо че освитка по нощите и свинята. А ние кво да прайме, омислиме се и по превратнио вапрос. Сигорно че ме питаш това па кво ни олиза у работата, та да мислиме за превратностите на комшийте, ама оно старите ора са рекли, че кога пуши у комшиата, рано или късно че замирише и у назе. И като нищо може и наще жени да почнат да мислат за преврати и за префъргане от тоя на оня, та си е за омисляне ебаси. Нее ли тека.

И чак съга като зех да ти разправам за наще мъки и неволи ми просветна, че Петарчо не слочайно си е завъдил хормонален дисбаланс. Що като отпочне да мисли за негов си дерт, че преостанови да се омисля за външни простотий ебаси. А и ич нее слочайно, че само он по наше село чете весници.

Абе най добре и ти си фани некой хормонален дисбаланс, та да не мислиш за друго и те тека.

Кой копа зло не мисли, оти нема време!

Тема Re: Изпаднаме у невазможноснови [re: gligorgiorgiev]  
Автор shshtt (късметлийка)
Публикувано22.07.16 18:54

бря! зъл си! любимото ми съчетание от можене!
обаче на кой му дреме за литературата тук
със сигурност не и на мен, така че отивам да изпуша една цигара, допивам си постната ракия щото съм на диета и започвам да разсъждавам какво е искал да каже автора
и възможно е после да си сипя още една ракия

Автор lvony333 (....)
Публикувано22.07.16 19:28

Сиреч, не тия църномръцкави са асфалтирали! Изразявай се ясно, че хората разбират друго. Сиреч, ние сме направили всичко каквото трябва за да асфалтираме. Ние, каквото сме поели като ангажимент сме си го изпълнили! Единственно друго, ако немате омбусман в селото, мога да говоря, ако иска Мая Манолона да дойде да ви помогне, да оберете дините, ама не обещавам.

Тема Re: Изпаднаме у невазможноснови [re: lvony333]  
Автор shshtt (късметлийка)
Публикувано22.07.16 19:30

умиръм ей в тоз момент на!

Автор pyrvata (сладунка)
Публикувано22.07.16 19:38

Хахахаха,бати Глигоре,бездиханна ма остаи ,бре...ухухихух...ох,не мой са успокои,се едно кумшията мъ гъделичка...голямо умисляни у вашто селу, голяму нещо...

ама Баце е най убаф така като го гледам

Автор pishmangreek (Слънчице)
Публикувано22.07.16 19:47

Е, това няма как да го изчета.

Говорете си на диалект колкото искате, но и да пишете на него в България е непростимо!
Помня, ти и книга издаде и се похарчи като топъл хляб.
Да си жив и здрав ГРигоре, но не те чета.

Автор tartarianeyes (вейхайвей)
Публикувано22.07.16 20:05

глигоре, хормонесе баттисали, торните нах границана, чи агупкине ...

чи батбойко лю са агльова, агльова

Автор Lynn-28590 (...)
Публикувано22.07.16 20:22

Здрасти, Глигоре, баш ми е драго.

По наше село е верно така, ма с комплименти. Щото ний тук сме малко по-така, нали...все випове го даваме. Врели и кипели все, в какво ли не - тва хоремази, тирове, манлихери - от всичко отбираме. Еле пък от баланси и любовници, макар за козите да имаме дисбаланс.

Та формирали сме два лагера на първо четене с очила и без умисляне: един лагер с хормонален дисбаланс и един лагер с хормонална невъзможност. Напълно е възможно всеки един момент да възникне и трети, та затова зорко наблюдаваме и нямаме време за умисляне - важното е да има целенасоченост.

Отбелязват се в този контекст разбалансиращи влияния на милитаризиращ принцип, но аз засега не смея да анализирам, а само следя. Първо, щото може само да ми се струва, нали. Второ, щото съм милитаризиран пацифист и веднага се дисбалансирам поради пристрастност. Ем принципиално съм убеден пацифист, ем имам 100% успеваемост с манлихера. Винаги в десетката - от 3 - 3.

Та в момента водя въоръжена борба със себе си, която най-вероятно ще завърши с брейкзит и гледам да отложа този момент и да се слисвам с други открития.

Айде, остани си със здраве, твоя аверка: Мери.

…последният милиционер над Омир слънчево ридае…

Автор Green Light (бях "на гости")
Публикувано22.07.16 20:58

Автор oberleutnantRzevski (същият)
Публикувано22.07.16 22:32

Яко, както винаги.

Светът викат бил село.....

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.