Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 17:48 15.07.25 
Поколения
   >> 40-50
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема Битово-съседска: "нещо" е разлято на стълбите.нови  
Автор Phillip (-: СвежЪ! ;-)
Публикувано04.07.16 09:55

Едни съседи имат куче. Много симпатично и дружелюбно, среден размер. Кротко е и не лае по нощите. Извеждат го сутрин и вечер на разходка. Вратата на апартамента се тряска страховито, защото кучето на каишка, ентусиазирано от предстоящата разходка, се дръпва рязко надолу по стълбите, докато стопанинът му затваря с другата ръка вратата, представяте си ефекта. Но не това е важно за темата.

Един ден ги виждам пак да се прибират кучето и стопанинът и влизам малко след тях. Нагоре по стълбите чувам скандал: "Какво направи, веее!? Лошо куче, лошо!" и след това, както обикновено, ПРАААС!, вратата. Качвам се аз и виждам на 2-3 места "нещо" разлято, кафеникаво, с бели и жълтеникави нюанси. Позната миризма, макар и не от най-бруталните.
Най-вероятно предположение, кучето повърнало. Ми, понякога повръщат кучета и котки, какво да правиш. По-неприятно предположение: кучето го напнал внезапен и неудържим дрисък.

Влизам си аз кротко у нас, без да си тряскам вратата, хем да преброя до някое число и да се успокоя, хем да му дам на човека половин-един час за размисъл. Ослушвам се дали няма да чуя пак трясването на неговата врата и шум от старателно бърсане с влажна гюдерия и подходящ препарат. Минава час, но нищо не чувам.

Отивам и му звъня. Диалог:
- Добър ден.
- Добър ден.
- Таковата, кучето ви май е повърнало на стълбите?
- Ми, не ... ъъъ ... дръпна ме и разлях кафето, което носех.
- Ааа, ясно. Ама то имаше и нещо бяло-жълтеникаво и миришеше особено?
- Ъъъ, капучино беше. - и ми затвори вратата.

Направо занемях. Гениално! Щом е кафе, капучино, няма проблем, нека си стои разлято на стълбите! Ще засъхне и чистачката все ще дойде след няколко дена да ги измие. Прост, прост човечец, нисш организъм!

В крайна сметка аз го измих, няма да газя пак в разлятото "кафе" като излизам, я.

~~~~
”Пургии и песни” - фолк опера от Джордж Гершуин

Тема Re: Битово-съседска: "нещо" е разлято на стълбите.нови [re: Phillip]  
Автор oberleutnantRzevski (същият)
Публикувано04.07.16 10:55

Твоето е малко гайле.
Чакай аз да се оплача.

Значи, любимий вестник, тия дни е запуснал мобилна версия на сайта си.
Естествено, като всяка мобилна версия е скапана, тегава, неясна и неудобна.
Мобилните версии на сайтове се появиха във времената, когато трансферът на данни по гсм се извършваше по цсд връзка, с максимална (недостижима) скорост 9600бпс, а екраните на телефоните имаха разделителна способност от порядъка на 240х128, размер на кибритена кутийка, и събираха 6 реда текст. Два реда, ако на екрана се показва и иконка някаква.

Сега, когато диагоналът на телефона ми е съпоставим по размер с този на преносим телевизор Юность, а резолюцията му е по-голяма от тази на телевизора ми, подобни изгъзици са вече никому ненужни. Още повече, че мобилните сайтове притежават два огромни недостатъка:
А) не позволяват скалиране /мащабиране с два пръста, при което човек не може да си увеличи размера на шрифта или някоя картинка.
Б) вместо нормални надписи на някои препратки от типа на "меню", "настройки" и тъй нататък, има груби, неясни икони, върху които човек се колебае да кликне дълго време, да не би да прецака нещо. Особено гнусно е това по сайтовете на мейлите примерно.

Искам референдум за излизане от мобилните сайтове!

Тема Re: Битовонови [re: Phillip]  
Автор Crrafterr ()
Публикувано04.07.16 11:01

Преди време жената ми се накара, че съм разлял кафе по стълбите - много трудно "излизало" (каквото и да значи това). Като си го налея в чаша, така си я нося до дворчето, за да си го изпия там. Понеже много внимавам да не го разлея, естествено го разливам.
Убеди ме да си го нося не в хубавите чаши, а в онези големите чаши като за супа или таратор, ако ще да са две глътки. А ме фана с малка чаша - а бой! Няма благи съседи да измият, директно с точилката!

Тема Тая тема май не е за теб, Крафте.нови [re: Crrafterr]  
Автор Phillip (-: СвежЪ! ;-)
Публикувано04.07.16 14:14

Ти нямаш стълбищни съседи.

~~~~
”Пургии и песни” - фолк опера от Джордж Гершуин

Автор duotrio (любопитен)
Публикувано04.07.16 14:25

и заради натрапено съседство с хора, на които "плюнката си не бих хвърлил" (бабешки лаф), та камо ли да съжителствам ща-не-ща, та периодите ни на благата вила(близо е до софия, не е в балкана) стават все по-дълги, а в софия-все по-кратки. на млади години никога не бих предположил, че така ще стане, тогава изключително много ме кефеше бутаницата и простотиите на големия град, а извънградския живот намирах за скучен...

разбира се, апартаментното живеене има и много други "очарователни страни", освен съседите, но като се замислиш-повечето неща са именно от количеството и качеството на съседския матриял...

Тема Re: Тая тема май не е за теб, Крафте.нови [re: Phillip]  
Автор pishmangreek (Слънчице)
Публикувано04.07.16 14:30

Но пък си има жена, която му се кара когато разлива кафето по варовъчния камък с който е облепено стълбището и просмуква и се оцветява яко. После иди го чисти! И аз да му бях жена и аз щях да му се скарам.

Тема Re: Битовонови [re: Crrafterr]  
Автор MupaM (ordinary юзър)
Публикувано04.07.16 14:32

Не го ли знаеш тоя лаф "излиза" в тоя смисъл?

Значи да се изчисти петно.
За стълби и аз не го бях чувала (не за друго, ами стълба трудно се нацапва с подръчни материали като кафе или повърнато така, че да не може много лесно да се изчисти), но за по-попиващи матряли като платове майка ми го употребява сравнително обилно.

Тема Re: Битово-съседска: "нещо" е разлято на стълбите.нови [re: duotrio]  
Автор pishmangreek (Слънчице)
Публикувано04.07.16 14:37

Ще мине още много време хората в България да разберат, че е по-комфортно да живееш в еднофамилна къща в предградията, отколкото в апартамент в центъра.

Тема Re: Битовонови [re: MupaM]  
Автор Crrafterr ()
Публикувано04.07.16 14:38

о, аз тогава от първия яростен поглед вденах

- като опре ножът до кокала, ставам много схватлив

Автор bobyb (ветеран)
Публикувано04.07.16 15:03

Ебаси апартаментната драма, да вземеш да му чистиш помиите... Не можа ли да му навреш муцуната в нея?

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.