Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 15:58 04.11.25 
Поколения
   >> 40-50
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)
Тема Слаб на 45нови  
Автор Grok (пристрастен)
Публикувано03.05.16 15:36

В последните 9 месеца отслабнах 37 кг. Вече съм слаб. Аз съм слаб за първи път в живота си.
Не ме е докосвал циганина от романа на Кинг, но ето и историята.

В края на юни миналата година си потроших коляното в милата ни родина.
“Триада на Donoghue“ ( „Печална триада“) вкючва увреждане на медиалния менискус,предна кръстосана връзка и вътрешна колатерална връзка.
За да е по-пълна картината трима лекари, двама в спешна помощ и после "голям специалист" ортопед в мастита частна болница не се сетиха да ми сложат инжекция против тромбоза, та се сдобих и с такова чудо.

В Германия веднага ме приеха в болница заради тромбозата. Дадоха ми след три дни едни патерици, и аз едва можех да си нося дебелия задник.
Много се ядосах на себе си. Самата травма при конкретните обстоятелства щях да я получа независимо от теглото си, но сериозно се замислих за здравето си, лежейки ден след ден вперил поглед в тавана.
Реших да отслабвам и същевременно да започна да тренирам горната част на тялото си. НЕ, не може, им каза мой добър познат - главен хирург в голяма немска болница. "С упражнения и тромбоза ще умреш. Не е само да има шанс да умреш, със сигурност ще умреш."

Реших да правя диета. Прочетох това онова в мрежата и открих, че ... имам най-здравословната диета на света. Просто ям прекалено много. Единственият продукт, който не трябваше да премахна, а само да престана да ям една разновидност от него е бял хляб. Аз ядях всякакъв и бял и черен, но престанах да ям бял. Другото са все салати, риба и то от "полезните" видове, бяло саламурено сирене, рядко маслини, много рядко варени меса, нищо пържено, нищо истински мазно, освен сирената, абе направо пример за здравословно хранене. Явно това ме е предпазило от сериозни заболявания, да чукна на дървена глава. Здравословно но много.

Лесно решение. Да ям малко. Така и направих. За 45 дни свалих 15 кг. и бодро куцукайки от 2-3 дни без патерици влязох пак в болница за планираната операция на онази купчина скъсани или наранени сухожилия. Лекарите много ме похвалиха за отслабването, защото щяло да ми помогне при възстановяване на коляното, но ... но ми забраниха да продължа с диета за отслабване "още 3-4 месеца", защото било почти невъзможно хем да яде много малко човек, хем да е сигурен, че осигурява всичко нужно на тялото да се възстанови от такава сериозна операция.

Хайде пак обездвижен, после с една патерица, и един ден здравната каса каза, че ми стигало толкова мързелуване и трябвало да започна да работя. Десет дни все още ползвах една патерица.

През цялото време правех физиотерапия, но в началото беше само едно упражнение, после две, после три и т.н. Към края на декември вече бях много възстановен и започнах с много сложни упражнения за баланс. В един момент осъзнах, че аз, човек който по принцип не прави фитнес или други упражнения, всеки ден чинно си правя предписаните упражнения и това в крайна сметка ми отнема по 35-40 минути. Някои хора на такова натоварване му викат спортуване. Най-сложните упражнения за баланс са по принцип упражнения за кръста или корема, но в случая се използват вторичните им ефекти върху коляното и съответните мускули. То какво остана? Гърди, рамене и ръце.

Тази година започнах да тренирам и тях. Т.е. добавих към 10-15 минути към упражненията. Освен това ходя поне един час на разходки с чисто терапевтична цел. Започнах пак диета. Както описах по-горе диета при мен означава намаляване на храната. Януари - 10 кг. Февруари - 6 кг. Март - 3-4 кг. След това още 2-3 кг.
Висок съм 1.90 м. В началото на февруари при 100 кг. вече изглеждах доста добре и много приятели и познати започнаха, явно повлияни от ревност

да ми казват да спирам вече. Да ама здравословно тегло при този ръст е 90.8 кг.

Появи се проблем. Дрехи. Знаейки, че ще отслабвам пак, аз в периода след операцията, задържайки теглото си през цялото време постоянно, нарочно не си купих дрехи. В средата на февруари, при 97 кг си купих първите. Чудо. От XXL XXXL минах на L, и с голямо удоволствие се намъкнах в една тениска М - нещо кройката и позволява. Даже открих, че немското население, което преди 15 години бе доста по-слабо от българското вече ни е минало по процент на хората с наднормено тегло или затлъстели. Ризи едва ставащи в раменете ми висят на корема. Купих си дрехи, понеже въпреки че имах за цел здравословно тегло от 90 или малко по-малко килограми, раменете и ханшът ми не могат да станат по-малки. Кокал. То даже и тези размери са фалшиви на дрехите. Дънки 32 номер, което е 81 см. стават на кръст към тогавашния момент 100 см. Мда дънките. От номера 38-40-42 минах на 34-33-32. Сега с 7-9 кг. по-малко след закупуването им пак висят, но вече по добър начин.

Свърших с "диетата" преди близо месец. Опитвам се да се захранвам. Да ама пусто спортуване и отвикване да се храня "добре" води до продължаващо леко спадане на теглото. Все още има 1-2 кг. излишна сланина по средата на корема и "паласки", та предполагам, че затова продължавам леко да свалям. Иначе в долната част на тялото имам големи мускули - единственото предимство на огромното тегло през годините, и хилави ръце за този ръст.

Сега най-важното поне лично за мен. Аз знам, че не съм първият мъж в средна възраст, който си е видял един ден шкембето и е свали много килограми. Има една малка подробност.
Аз цял живот съм бил дебел. Аз съм роден дебел - 4.5 кг., на снимките ми като бебе съм дебел, като проходило бебе съм дебел, като малко дете съм дебел, като десетгодишен съм дебел и т.н. Станах 100 кг. на 12 годишна възраст при ръст 1.83. Единствено в пубертета и после в казармата (на 26 г. възраст) имах що годе малко над нормата. Въртях се около 96-100 кг.

Защо го пиша това?
Първо, разбира се, за да се похваля
Второ на напомня на всички връстници и връстнички, че винаги е добра идея да имаме здравословно тегло
Трето да дам пример, че дори някой като мен, който винаги е бил дебел, и даже представа си няма какво е да си в спортна форма, може да го постигне и то без кой знае какво напъване. Поне при мен бе така, предполагам заради факта, че не трябваше да променям с какво се храня, а само да променя количеството.

Започнах на 125 кг. в началото на юли, а сега съм 88, но както върви тези дни ще сляза на 87. Безопасен минимум за мен, основан на много видове измервания, би бил 83-84 кг. По-малко би означавало сериозен проблем. Аз и не искам да отслабвам повече от сега. Полагам усилия да намеря добър баланс да запазя точно това си тегло, без да се налага да ям насила шоколади и торти.

Питайте за подробности ако ви интересуват.
Личният ми диетолог, в частта захранване, е и мой личен треньор. Биолог, доктор по микробиология, занимаващ се точно с много близки неща, и на това отгоре як като бик. Т.е. учил го е на теория, работи практически с клетки, и като частно лице си поддържа перфектна форма. Ама е хилка по натура и не може да качи толкова мускули, колкото иска, въпреки че има повече от достатъчно.

Тема Re: Слаб на 45нови [re: Grok]  
Автор dymo (ЛЮБОВИПАКЛЮБОВ)
Публикувано03.05.16 16:04

браво, много се радвам за теб, с мъжа ми и ние спортуваме, храниме се здравословно и наистина е хубаво човек да няма излишни килца, трудно е, но си заслужава

ЛЮБОВИПАКЛЮБОВ

Автор esti ()
Публикувано03.05.16 16:20

Поздравления!
Само не разбрах за какво захранване говориш?
Нали не си на диета, а само си намалил количеството на храната, което в случая се явява нормално хранене, щом от предишното си качвал килограми?
По принцип се захранват хора, които гладуват или изключват напълно различни групи храни за даден период и след това постепенно започват да ги включват отново.
При теб, доколкото разбрах не е така.
Още веднъж честито и....умната все пак, да не те подведе еуфорията.

Тема Re: Слаб на 45нови [re: esti]  
Автор Grok (пристрастен)
Публикувано03.05.16 16:39

известно време изключих разни храни или рязко намалих количеството им. Примерно сирената. В един момент е трудно да се мине от 2500 калории дефицит на ден, като през януари, на 1500 през февруари и на 0 каквато е целта в момента. Не искам да рискувам да ям много, а търся баланс.
На това отгоре започнах да танцувам салса от два месеца, а от месец и нещо всеки петък и събота по разни дискотеки, при което правя допълнително към 5-8000 калории разход седмично в зависимост от как се случи седмицата. Танцуването в моя случай има двояка цел. Хем да е вместо аеробни упражнения, хем да мога да си възстановя напълно крака. Все още не мога да бягам, което било нормално 12 до 18 месеца след тази операция и моя случай. Така правя практически много упражнения за баланс и за експлозивност и ускорявам възстановяването на връзките в мозъка освен развитие на мускулите на наранения крак.

Автор esti ()
Публикувано03.05.16 16:49

Е, значи все пак си бил на диета.

Успех ти пожелавам и.....дано се предпазиш от прекалено фиксиране върху калории и четене на "здравословни" проповеди.
Познавай организма си и слушай най-вече него.

Автор Crrafterr ()
Публикувано03.05.16 16:53

Браво, Grok. Всяко зло за добро - малкият дявол е провокирал волята.

Мисленето е като зрението, зависи в каква посока мислиш

Автор Lucky Eva (независима)
Публикувано03.05.16 16:54

Браво!

Автор oberleutnantRzevski (същият)
Публикувано03.05.16 17:12

Аз пък цял живот се мъча да надебелея.
Да кажеш да съм се родил слаб - ц!
4.600 и нещо.
Обаче до 18 години бях под 50 кила.
До към 37-38 год. - 55.
Хеле след 40-така зе да фаща дикиш това мъчене и сега съм къде 73-75 кила, при ръст 1.74.

Автор c@t ()
Публикувано03.05.16 17:16

Аз цял живот съм бил дебел. Аз съм роден дебел - 4.5 кг., на снимките ми като бебе съм дебел, като проходило бебе съм дебел, като малко дете съм дебел, като десетгодишен съм дебел и т.н. Станах 100 кг. на 12 годишна възраст при ръст 1.83. Единствено в пубертета и после в казармата (на 26 г. възраст) имах що годе малко над нормата. Въртях се около 96-100 кг.

Браво!

п.п. Аз имам един такъв мъж унас. Веднъж бях го оставила без пари и храна. Стана 100 кг и започна да се оплаква колко е отслабнал и че джинсите му се свличали от задника.
Сега е на диета, не мърда от 120.

Автор snowprincess (invisible)
Публикувано03.05.16 17:23

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.