|
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)
|
Тема
|
Плагиатство на века!
|
|
| Автор |
Baldrian () |
| Публикувано | 26.04.16 16:29 |
|
|
Химнът на САЩ е открадната руска народна песен! Шок! Плагиатство на века!
Духовното блондинство удължава физическото брюнетство!
Ruja KaramfilovaРедактирано от Baldrian на 26.04.16 16:36.
| |
|
Тема
|
Re: Плагиатство на века!
[re: Baldrian]
|
|
| Автор |
duotrio (любопитен) |
| Публикувано | 26.04.16 16:54 |
|
|
май не са я чофнали от руската песньовка, май са я тафнали от британска пиянска сонг. ама яко са я тафнали!
смех.
ето
-----
ся, да видим кой ще се довлече да врякондри и да се слюнчи на тема химна на смелите и дебелите-единствен и неповторим...
Редактирано от duotrio на 26.04.16 16:56.
| |
|
|
|
Дрън дрън. Първият ред мелодически донякъде съвпада. Не и оттам нататък.
„Знаме, обсипано със звезди“ (на английски: The Star-Spangled Banner, буквално „Обсипаното със звезди знаме“) е националният химн на САЩ. Авторът на текста му е Френсис Скот Кий.
Изпълнява се по музиката на популярна английска гуляйджийска песен „To Anacreon in Heaven“, за композитор на която се смята Джон Стафорд Смит. Кий написва текста през 1814 г. след като наблюдава бомбардировката над форт Макхенри в Балтимор, Мериленд от британските кораби по време на Британско-американската война.
Песента, озаглавена „Защита на форт Макхенри“, става известна американска патриотична песен. С обхват от една октава и половина, песента е всеизвестно трудна за пеене. Приета е за официално ползване от военноморските сили на САЩ през 1889 и от президента през 1916 г. и е направена национален химн с решение на конгреса на 3 март 1931 г. Въпреки че песента има четири куплета, обикновено се пее само първият от тях, а при по-официални случаи понякога се добавя и четвъртият.[1]
\"Кажи ми кои са приятелите ти - да ти кажа КОЙ СИ.\"
| |
|
|
|
Хе, хе, хе - приличат си верно.
Обаче не е на века, а на миналия век.
Преди време някой беше пускал тема май или съм гледал по някое дискавъри, че мелодията е от стара, английска, "пиянска" песен.
| |
|
Тема
|
Re: Плагиатство на века!
[re: Baldrian]
|
|
| Автор |
eta d (7.62) |
| Публикувано | 26.04.16 17:00 |
|
|
Хех, това го гледах неотдавна
Едно към едно са си.
Дали е вярно?
| |
|
|
|
Верно
| |
|
|
|
май не са я чофнали от руската песньовка, май са я тафнали от британска пиянска сонг. ама яко са я тафнали!
А защо "тафнали"? виждам, че не крият, дето химнът им е именно върху тази пиянска песен.
| |
|
|
|
ти рече, че си музикантка. с музикант на музикална тема нЕма да споря.
все пак-странно, що пък точно пиянска песньвка са зели, че да се блещят сълзливо-възторжено на нея и да се фащат за лявото зърно на гръдта...
но май никой не може да отрече, че аранжимента на стравински и до ден-днешен е актуален...
(боужкеееей, дано с тоя линк не предизвикам некой да скача като пумпал пред монитора и да се фаща насълзен за въпросната лява гърда.)
Редактирано от duotrio на 26.04.16 17:18.
| |
|
|
|
Аз просто коментирам, че да "тафнеш" нещо според мен значи тайно да го откраднеш. Пък те не го крият.
А че е странно и дори смешно, че химн са взели от пиянска песен - така си е. Макар, че отявлените американофили биха могли да се поупражняват в твърдения, че това доказва естествеността и близостта до народа.
| |
|
|
|
Един от коментарите кърти мифки:
It's like hearing what the US could've been, if a Russian had been the founding father.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)
|
|
|