Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:30 04.11.25 
Поколения
   >> 40-50
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | (покажи всички)
Тема Мъдрости от вековенови  
Автор adekvaten (u4uden)
Публикувано25.10.15 17:27

Мъдри мисли на Конфуций
Конфуций е живял от 551 до 478г. пр.н.е. в Китай

"Да не говориш за добрият път с някого, с когото би могъл да говориш за това, означава да лишиш един човек от полза. Който наистина е мъдър, не пропуска възможността да бъде от полза на друг човек. Той също така не си пилее и думите.

Най-високо стоят тези, които по рождение са мъдри. Най-близо до тях са тези, които чрез учене стават мъдри, след тях са онези, които трудно се учат, към най-низшата класа спадат тези, които трудно се учат....без никога да се научат. Можете да ограбите 3 войски на тяхният вожд, но да промените мнението и на най-нищожният селянин - не можете.

Ученик: - Какво би казал за тези, които управляват сега ? Учителя: - Ах, сбирщина от грабливи кариеристи ! Не заслужават внимание ! В древни времена се въздържали от думи, страхували се от позора, който бил неизбежен, ако делата не отговарят на думите. Да имаш недостатъци и да не се помъчиш да ти поправиш....това значи наистина да имаш недостатъци. Напразно съм дирил онзи, чийто стремеж да изгради своя характер е толкова силен, колкото е силен инстинкта за сексуалните му потребности.

Вероятно има хора, които могат да живеят без знания, но аз със сигурност не съм един от тях. Много да слушаш и да разкриваш що е добро и да го последваш, много да видиш и със сърцето си да го усетиш - това е най - простия път да се сдобиеш със знания. Далеч съм от мисълта да претендирам, че съм божествен мъдрец или добър човек. Що се отнася обаче до неуморния стремеж да уча и до търпението да изучавам другите, то това са заслуги, за които не се стеснявам да имам претенции.

Когато бях на 15г. се хвърлих върху ученето. На 30г. се сдобих с твърда позиция. На 40 вече не страдах от заблуди. На 50 познавах повелите на небето. На 60 се вслушвах внимателно в тях. На 70 вече можех да следвам повелите на своето сърце, защото каквото си пожелавах, то вече не престъпваше границите на правдата. Дори да съм заедно само с трима души, аз мога да съм сигурен, че ще науча нещо от тях. Ще има добри качества, които ще мога да взема за пример и лоши, от които ще науча какво е необходимо да се поправи в мен.

От небето иде цялата Сила в мен. Който употребява само скромна храна, вода за пиене и свита ръка за възглавница, ще намери щастието, без да го е търсил. Всяка мисъл да се сдобиеш с богатства и високо положение чрез средства, за които знам, че са нечестни - е толкова далеч от мен, както облаците в небето. Ако трябва да избера от 300-та песни на "Шичинг" един принцип, за да обобщя цялото си учение, бих казал: "Не бива да има нищо зло в мисълта ти" Една ръководна нишка минава през моя път. Да ви науча ли що е знание? Знание означава да разбереш, че знаеш това, което знаеш и ако нещо не знаеш - да разбереш, че не го знаеш. Това е знание !

С хора, които действително са се издигнали над средното равнище, можеш да говориш за възвишени неща. Но е безполезно да говориш с хора под средното равнище за неща, които надвишават тяхното разбиране. Някога човек се е учил, за да се усъвършенства....днес се учи, за да направи впечатление на другите.

Ученикът Юан Янг се протегна в прозявка, докато чакаше Учителя. Учителя рече: - Тези, които на младини не показват респект пред старите, нищо добро не постигат. А само да продължаваш да живееш, да ставаш все по-стар и по-стар, означава да бъдеш безполезно бреме..... /и го удари с тоягата си по пищяла/

Пиши САМО по темата, а не лични нападки с/у автора и!!!

Тема Re: Мъдрости от вековенови [re: adekvaten]  
Автор ShokoLaDA (лято е!)
Публикувано25.10.15 17:47

Аааа кога ще прочета Мъдри мисли на Адекватен?....

Или той няма такива може би?... : )))

Автор PYTnik (Оня)
Публикувано25.10.15 19:22

За сложността на законите

Когато те съгледах, срази ме Камадева.
Смили се, момко , хубав, над влюбената дева.
Наричам се Улипи. Измъчвана от бога
на любовта, заставам пред теб в изнемога
и моля те , о сине на Кунти:обладай ме
Самотна съм. Утеха в страданието дай ми.

Не знаеш, о русалко, о хубавице мила,
че царствена повеля на мен е отредила
въздържание за цели дванадесет години…
Закон е туй за мене, докато срокът мине.
Бих искал да изпълня молбата ти русалко,
но аз не съм излъгвал дори за нещо малко,
та камо ли закона да взема да престъпя.
Кажи дали ще мога така да сторя, скъпа,
че тебе да зарадвам, но туй да не събаря,
ни даже да подронва законите на царя?

Потомъко на Панду, и аз, и всички люде
отдавна знаем кой си и кой те тук прокуди.
Да бъдеш целомъдрен дванадесет години-
с туй брат ти Юдишира наказа те, о сине
на Кунти, затова, че си влязъл ненадейно
при брат и при съпруга, когато те семейно
били уединени. А бяха се заклели,
че който туй извърши, изгнаник ще е цели
дванадесет години. И с право те прогони
мощта неумолима на клетви и закони.
Но няма да пострада от сливането наше
законът, о пандава, това да не те плаши.
Защото към закона от памтивека спада
дългът да се помага на оня, който страда
За помощ аз те моля, самотната русалка
и ти според закона помагащ на страдалка.
А даже и донейде закона да пострада,
ще бъдеш пак достоен за прошка и награда,
защото ще възвърнеш живота ми Арджуна:
отхвърлена от теб смъртта си ще целуна.
целувай, обладавай снагата, обладана
От твойта хубост момко. Къде ли ще се дяна,
отблъснеш ли ме? Мъртва простирам се тогава,
А знаеш, че законът тай-първо повелява
човекът да спасява живота на човека.
Спаси ме, избави ме от явна гибел. Нека
законът да намери в ръцете ти на мъж
закрилникът си, както било е неведнъж.
Помагал си на скръбни, помагал си на бедни,
на всеки който само печално те погледне.
И аз сега прибягвам към твоята защита:
закрилнико мъжествен, стори и мен честита.

Арджуна беше трогнат от сълзите и стона.
Изпълни и молбата, почитайки закона…”
Книга първа (Адипарва, гл.206

Мнението е позиционирано и няма нищо общо!

Тема Re: Мъдрости от вековенови [re: ShokoLaDA]  
Автор PYTnik (Оня)
Публикувано25.10.15 19:23

Любовта е по високо от Мъдростта!

Виж му любовта!

Тема Re: Мъдрости от векове [re: ShokoLaDA]  
Автор adekvaten (u4uden)
Публикувано25.10.15 19:53

Задръж на напъна. Идват мъдрите мисли на Адекватен след малко....

Автор adekvaten (u4uden)
Публикувано25.10.15 19:55

• Бог ще ми прости, това е неговата специалност. (Х.Хайне)
• Всички ми прощават, никой не ми помага. (Сенека Старши)
• Гневът на добрите хора не е нищо друго, освен настоятелна потребност да прощават. (Бомарше)
• Да... Късно е да молиш прошка от покойника. (А.В. Иванов)
• Ако жената вече е простила на мъжа, не трябва да му напомня за греховете му на закуска. (Марлен Дитрих)
• Жената прощава всичко, затова често напомня за това, което е простила. (Симон дьо Бовуар)
• Жената прощава само тогава, когато е виновна. (Арсен Хусе)
• Животът ме е научил да прощавам много, но още повече - да търся прощение. (Бисмарк)
• Колкото и да са взискателни хората в любовта, все пак те прощават повече провинения на тези, които обичат, отколкото на тези, с които дружат. (Лабрюйер)
• По-лесно е да простиш на врага, отколкото на приятеля. (Уилям Блейк)
• Най-трудно хората ни прощават лошото, което са казали за нас. (Андре Моруа)
• Изкуството да простиш всичко и жаждата да живееш са недосегаемо съвършенство. (Булат Окуджава)
• Като не прощаваш грешката, ти сам правиш грешка. Прощавайки подлостта, ти помагаш да се извърши друга подлост. А глупостта изобщо не изисква прошка. тя е като вятъра, не зависи от нищо. Трябва да я приемаш такава, каквато е, и защитавайки се от нейните вреди, да търсиш в нея полза. (Стас Янковски)
• Не съдете, за да неб бъдете съдени; не осъждайте, и няма да бъдете осъдени, прощавайте и ще бъдете простени. (Евангелие от Лука)
• Не трябва да се прощава на онези, които не умеят да прощават. (Ницше)
• Непростителни са грешките само на онези, които повече не обичаме. (Мадлен дьо Скюдери)
• Много лесно прощаваме грешките на другите. Много по-трудно ни е да им простим, че са били свидетели на нашите грешки. (Д. Уест)
• Да се греши е човешко качество, да се прощава - божествено. (Александър Поп)
• Прости на своите стари врагове, вече имаш нови. (Кшиштоф Конколевски)
• Да простиш, не означава да забравиш. (Сара Бернар)
• Прощайте на вашите врагове - това е най-добрият начин да ги извадите от равновесие. (Оскар Уайлд)
•Прощавайте на вашите врагове, но не забравяйте имената им. (Джон Кеннеди)
• Прощението означава, че всичко вече е свършено. (Франсуаз Саган)
• Нека другите да свикват един към друг от мързел и да прощават от равнодушие. (Жорж Санд)
• Светото Писание ни заповядва да прощаваме на враговете си, но там нищо такова не е казано за приятелите. (Френсис Бейкън)
• По-силна от всички победи е прошката. (Шилер)
• Странни хора - правят си гадости един на друг, а молят Бога да им прости. (Игор Сиволоб)
• Само силните умеят да прощават. (Елиза Ожешко)
• Тъпият нищо не прощава и не забравя, наивният прощава и забравя, умният прощава, но не забравя. (Томас Сас)
• Умей да прощаваш, и твоята мощ ще се умножи. (Публий Сир)
• Умението да се прощава е качество на силните. Слабите никога не прощават. (М. Ганди)
• Аз ненавиждам хората, които не умеят да прощават. (Ницше)

Тема Re: Мъдрости от вековенови [re: ShokoLaDA]  
Автор adekvaten (u4uden)
Публикувано25.10.15 19:58

Специално за Шоко-Луда!
Пускал съм го в нета преди около 10-15 год.

ЖО, Размисли, философствуване……

Когато човек е много млад и неопитен в живота и не е натрупал почти никакъв ЖО чувствува една непреодолима вътрешна Сила, да действува, да открива нови неща, да събира опит и научава…..Едно силно вътрешно любопитство към всичко ново и непознато…..
С течение на времето процесът на откриване води до натрупване на впечатления и познания и опитности и постепенно от “пълен невежа” човек започва да установява за себе си, че се е променил и вече не е съвсем безпомощен във всяка ситуация и вече не е толкова невежа а знае и може някои неща.
И с течение на времето процесът или както го наричат “еволюция” продължава и човек натрупва нови и нови познания-умения, както и започва да разбира, че доста от наученото и узнатото от своя страна – подлежат също на едно развитие и не са константи на които можеш да се опреш до края на живота си като опорни точки…..И това създава едно безпокойство! Поражда един въпрос:

На какво/кого всъщност мога да разчитам със сигурност в моя живот ?

Защото едва ли има някой на този свят, който да заяви /и да си вярва на заявлението/:
- Не разчитам на никого и на нищо !
След като живота ни е поставил в безброй ситуации в които са ни поднесени много разочарования от хора на които сме разчитали да бъдат на наша страна и да са лоялни към нас както ние сме били към тях и да ни помогнат с мъничкото, което не ни достига понякога, за да се измъкнем от една трудност/проблем……а те са ни обръщали гръб изоставяйки ни…. В нас постепенно се оформя идеята/откритието:

Разчитай единствено и само на себе си !

Тъй като това, което пиша искам да има и психо-аналитичен характер освен другите аспекти, нека да анализираме понятието

“Себе си” и "Аз"

Може би това понятие е едно от най-локумджийските всред всички възможни понятия, които обитават човешките глави и тела……. Защото, когато един човек каже “себе си” или “аз” или “мен” – това не е някакво ясно определено и точно понятие или не събужда едни и същи асоциации във всекиго.
Ако се върнем в най-ранните с години, когато бяхме бебета……вечно усмихнати и щастливи….за радост на всички и когато проговорихме имитирайки възрастните около нас какво бе най-типичното за нас? Кое е най-типично за новопроговорилите бебета по света?
То е, че бебето започва да говори за “себе си” в 3 лице единствено число. Най-често използувайки думичката, която са му набили в меката още гаванка, че е неговото име. И ето го гладното бебе да казва: - Гошко иска ам-ам! А-аааа, значи не “АЗ искам да ям” а Гошко иска да яде. Значи налице е разграничението, че “АЗ” е едно нещо а Гошко съвсем друго……Защото бебето живее изцяло в Божието съзнание за своето съществуване и още не е настъпило отделянето от това съзнание. Това настъпва по-късно, когато бебето за първи път осъзнае и заяви: “Това е моята играчка” или чашка или лъжичка или шапка и т.н. и т.н. Това съзнание му е набито от възрастните около него набивайки в гаванката му: “Това е твое” “Това е на мама” “Това е на тате” - Аха…..казва си бебешкия ум ! Значи има “мое – твое” на този свят…….я да го запомня най-добре…..Това съзнание за собственост започнало от бебешката количка не напуска човека дор до гроба и на него са базирани абсолютно всички човешки отношения – за добро и зло…….всички човекоизтребителни войни и конфликти и т.н. За този етап – без него света /човешкия/ не би могъл да съществува……

Редактирано от adekvaten на 25.10.15 20:00.

Тема Да продължим де:нови [re: adekvaten]  
Автор PYTnik (Оня)
Публикувано25.10.15 20:07

1. Не трябва да се медитира.

4. Ако достигнете успех в медитирането, не забравяйте, че този успех също е илюзия.

11. Не бързайте за срещата с бога, тя е неизбежна.

13. Веднъж на Кришна му доскучало и отишъл при Бхактиведанте Прапхупаде да се повеселят. А Бхактиведанте Прапхупаде му казва:Аз съм зает с възхваляването на божието име 6100 пъти на ден, което съветвам и другите, а ти, млади човече, повъзхвалявай го поне седмица и после ела на сатсанг в 7 сутринта.
"Как успя да се опропастиш с такъв живот?"-искал да попита Кришна, но поради някаква причина си замълчал.

14. Йогата-това е когато ти е приятно в някаква поза. Главната поза е лежането.

18. Ученикът попитал: "Учителю, как да позная неведомото? - "А ти почакай, докато то стане ведомо." - отвърнал учителят.

21. ОМ МАНИ ПАДМЕ ХУМ

22. Един медитиращ го замъчила съвестта, че всички други медитиращи книжки на бхагвани четат, обсъждат нещо, а той през цялото време в къщи си седи и банг яде. Другите медитиращи на Истината в тишина се наслаждават, а при него Пинк Флойд гърми. Потъгувал, потъгувал, банг похапнал и престанал да тъгува.

26. Водката, несъмнено, е вредна за медитиращия.

30. Да се работи против желанията е категорично недопустимо!

31. Забравете за това, че вървите към просветлението.

32. Всички въпроси се свеждат до въпроса: "Кой съм аз?", а всички отговори до ""А дявол знае."

36. Ако много знаеш, ще ти се уморят очите, а ако много спиш-то няма.

37. Някакъв мъдрец решил да хваща хора, но се хващали само жени. Плюл тогава на хората и почнал да лови жени.

38. Бог няма.

39. Попитал един: "трябва ли да зарежа семейството си и да следвам Учителя?"
-"Ти с нищо не си ми длъжен." - отвърнал Учителят.

40. Един търсач искал да си купи мотоциклет и бил предварително щастлив. След това си купил, но станал нещастен заради многото грижи, но пък щастлив от предвкусването, че ще го продаде.

47. Не се бойте да останете насаме със себе си, вие не хапете.

48. Пътят не води никъде. Главното е да не се отклоните.

49. Медитиращите като правило обичат да се учат един друг за смисъла на съществуването.

54. Ако не можете да следвате това ръководство, то не го следвайте.

55. Събуждайки се, не бързайте да станете от леглото. Няма къде да идете.

56. Някакъв търсач попитал: "Мога ли да стигна нирвана, четейки мантри и съблюдавайки пост?". - "Можеш, но това няма да ускори стигането на нирвана," - отвърнал Мъдрецът.

57. Когато търсачът седи в поза на тържествен медитиращ, то като правило той се преструва.

58. Да се бориш с мислите си прилича на един глупак, който с цел акуратност и хигиена решил повече да не ака. Ден не акал, два не акал. След това, естествено, не издържал, но продължавал да уверява всички, че не ака.

61. Внимателно слушайки съветите на другите медитиращи никога не губете сили в тяхното изпълнение.

62. Никой не знае, освен позналите, а те и не искат да знаят.

70. Вовочка бил велик Дзен-Учител.

73. Истинският мъдрец винаги прави така, че бардака в дома му да го оправят други.

74. Мързелът-това е ключ, оставен ни от бога.

75. Ревностното изпълнение на обрядите и ритуалите води до въпроса: "А за чий правя всичко това?".

76. Нека мисли конят. Той има по-голяма глава.

77. Няма нужда да се опитваш да промениш живота си-той и така ще се промени.

80. Начинаещите медитиращи винаги искат да станат Майстори. Майсторите винаги остават начинаещи медитиращи.

81. веднъж Чапаев срещнал Лао Дзъ и му разполовил главата. Лао Дзъ казал: "Сега има двама Лао Дзъ."

85. Веднъж Фурманов питал Лао Дзъ: "Какво ти, скот китайска, през цялото време всякакъв коноп влачиш в къщи? Неудобно някак си, все пак си майстор." Усмихнал се Лао Дзъ, но не веднага, и отговорил: "Само това, което е приятно, е истински медитативно."

87. Бангът е едно от най-добрите средства за изчистване на тънките черва, инициация на мекия стол и прочистване на осмата чакра.

90. Когато възникне желание, пред медитиращият винаги стои избор: да го убие чрез изпълнение или по-добре да не се обвързва, защото ще се появят твърде много проблеми покрай изпълнението му, които ще трябва да се решават. Най-добре е изборът да се предостави на съществуването.

98. Да се опитваш да задържиш и продължиш състоянието на медитация е все едно да се опитваш да разтегляш удоволствието от пикаенето в тоалетната.

105. При среща с нереалното, грамотният медитиращ не трябва да забравя, че това също е илюзия.

115. Истинският мъдрец никога няма да си седне на яйцата.

120. Аз съм Сат-Чит-Ананда.

121. Момчета, давайте жить дружно.

123. Когато медитиращият е тотално разочарован от духовното търсене и се чувства пълен идиот, това е добре. Всичко тотално е добро.

130. Истинският духовен търсач медитира единствено от нямане какво да прави.

135. Рибата също загнива откъм главата, но не нарича това състояние не-ум.

141. Един тъсещ питал: " Учителю, кога ще достигна просветление?"
-"Търси!"-отвръщал Учителят.
"А кога ще намеря?" - не се отказвал търсещият.
-"А кога ще спреш да търсиш?"-питал Учителят.

152. И попитал търсещият: "Как да определя посоката на моето придвижване по духовния път?". Усмихнал се майсторът-"Прости вдигни пръст и виж накъде духа вятърът."

183. Просветление няма. Има само карма на просветления.

190. Не лети срещу вятъра,
не се носи по вятъра...
Бъди вятъра.

194. Когато отмине опасността, остава движението; когато отмине движението, остава битието, когато си замине битието, остава съзнанието. Но последното не е вярно.

198....Постулатите на Мъдрия са изменчиви като облаци във вечното небе.

199. Ако сте дочели до това място, то обезателно ще се просветлите в този живот.

Тема Втора серия-същата! [re: adekvaten]  
Автор PYTnik (Оня)
Публикувано25.10.15 20:16

Ръководство за начинаещия астролог
“pytnik – posleden model”

„1. Всичко вече е наред, всичко ще е наред. И със вас също.
2. Хубаво е да се спи често, но по много.
3. Не се страхувайте да останете насаме със себе си. Той не хапе.
4. Пътят на звездите води към никъде. Важното е да не сбъркаш посоката.
5. Жените разконцентрират астролога. Той или трябва да намери своята вътрешна Ds или да се чука докато му омръзне. Аналогично – за астроложките.
6. Астролог, който всеки ден си гледа радикса, не е истински вървящ по пътя на духовните търсения.
7. Веднъж на Славейков, двама начинаещи астролози си говорили:
- Ти какво направи по време на ретроградната Венера?
- Смених си социалния имидж.
Наблизо минавала омег@, но нищо не казала, а само се усмихнала под мустак.
8. Ако не буташ Сатурн – Той те бута.
9. Всички области на човешкото знание могат да се разделят на астрология и бъркане в носа.
10. Марс е много важна планета. Венера също.
11. Никога не казвайте истината. Тя не съществува.
12. Един ученик попитал Нострадамус:
- Кога ще умра? Как да разбера неизвестното?
- А ти почакай… Докато стане известно.
13. Един начинаещ астролог се върнал от командировка. Влиза в спалнята и какво да види: жена му се втурва насреща му, а под чаршафа лежи Нострадамус. Гол. Извадил астрологът пушката и аха да го гръмне, но в последния момент го познал и решил да го попита:
- Как да превъзмогна недоумението и злобата си?
- Ами гръмни ги! – казал Нострадамус и отишъл да пие чай със Графа.
14. Ако всички планети са ви по домовете и знаците си, значи ще станете велик човек. Или чекиджия.
15. Да се интерпретира е безполезно. Ще става каквото ще става. Но на всеки е дадено да изстрада своето “ще става каквото ще става”.
16. Водката несъмнено е вредна за начинаещия астролог.
17. Ако не можете да следвате това ръководство – не го следвайте.
18. В тъмното всички луни са Черни.
19. Внимателно изслушвайки съветите на начинаещите астролози, никога не си губете времето и енергията да ги изпълнявате.
20. Когато вече нищо не искаш от звездите, значи си на прав път.
21. Един ученик попитал Нострадамус:
- Вярно ли е, че ако чета книги, чертая карти, интерпретирам и медитирам над тях, ще постигна Великия Смисъл.
- Вярно е. Но това не ускорява постигането на Великия Смисъл.
22. Мария-Антоанета нищо не разбирала от астрология, но обичала да се чука с Калиостро. Понякога идвал и Графа да ги види, да им хвърли по някой-друг И Чинг. Със златни монети, разбира се.

24. Следващия път избирайте по-внимателно времето на своето раждане. Както и своята националност.
25. “И защо Те не Ни дават Паспорти на Граждани на Света? Докога ще чакаме?” казал Калиостро веднъж на Графа.
26. Време - няма.
27. – Какво да правя при Сатурн в шести дом във Овен в опозиция към Марс?
- Нищо.
28. По-добре да изпълнявате желанията си, отколкото да ги криете вътре. Нали не ги желаете вие, желае ги умът. Как може да скриете нещо в ума си? А умът е илюзия.
29. Сериозността – това е начин да се направи простите неща сложни.
30. Астролозите-фанатици са почти толкова смешни, колкото и бизнесмените.
31. Спомените от минали прераждания показват, че сме си тъпунгери отдавна.
32. “При среща с нереалното, опитният астролог не бива да забравя, че и това също са илюзии.” – казал Калиостро, изчезвайки пред гилотината.
33. В света всичко вече е перфектно. Измененията са безсмислени.
34. Ръчният часовник винаги ни изважда от Ритъма на Вселената.
35. Не се шегувайте с кармата! Неуспелите астролози се прераждат в комари.
36. Спомените от минали прераждания показват, че сме си тъпунгери отдавна.
37. Две животински сили живеят в нас: страхът и любовта. Сексът и агресията са само техни деца. Но нали няма от какво да се страхуваме, а какво да обичаме – има!
38. Мързелът – това е ключ, оставен ни от звездите.
(to be continued)

Ръководство за начинаещия астролог
(продължение)

37. Грехове няма. Грях – това е, което умът смята за грях, а ум също няма.

35. Веднъж Нострадамус се събудил след бурен спиритичен празник и забравил кой е. А няма и кого да попита – всички наоколо ходят с подпухнали мутри и свеждат очи. Решил той тогава да почете от своите книжки, поне да знае, какво да казва на хората. Тъкмо почнал да чете и пак го разтърсило. На другата сутрин, разбира се, всичко си спомнил.
34. Можеш да правиш каквото искаш, ако не забравяш кой си.
33. Не се страхувайте от неприятностите - ако още не са случили, то значи са някъде в бъдещето, а ако вече са се случили, то са в миналото. Тоест, тук и сега ги няма.
32 Всички въпроси се свеждат до: "Кой съм?". Всички отговори към: "А кой го #$% знае?."
31. Смешно нещо е живота – огледаш се наоколо - е, как да не се засмееш?
30. Астрологът може да бъде навсякъде.

27. Един начинаещ астролог казал:
- Учителю, искам да отида в манастир.
- Ами, отиди, щом толкова ти се иска – отговорил Нострадамус.
26. Астрологията – това е изкуството да БЪДЕШ.
25. Астролозите, по правило, обичат да се учат един друг за смисъла на съществуването.
24. Да се бориш с планетите си, значи да заприличаш на един глупец, който решил да не ака от хигиенична гледна точка. Ден не акал, два не акал. После разбира се не издържал, но продължил да убеждава всички, че не ака.
23. Бойте се от астролози, които искат да прехвърлят върху вас своите проблеми. Проблеми няма. Това са техни илюзии. Не се бойте.
22. Всичко, което мога да ви предложа е да бъдете свободни.
21. Не трябва да се опитвате да промените живота си. Той и така ще се промени.
20. Ако околните смятат астролога за глупак, той не трябва да прилага усилия за да промени тяхното мнение.
19. Ако астрологът се смята за глупак, това е добре. Но да се променя каквото и да било е безполезно.
18. Всички думи са синоними. Думата "Истина" не е Истина.
17. Напълно невъзможно е да убедиш когото и да било в каквото и да било. Затова, вероятно, тези писания са безполезни.
16. Спасяйвате се, всеки който може. Тотално.
15. Политиците – това са дълбоко болни хора.
14. Сериозния и тъжен астролог Богу е смешен.
13. Телекинезата е полезна само на пръв поглед. Да приготвиш чай по този начин изисква неоправдани усилия в сравнение с естествения начин.
12. Просто да бъдеш едно с реката
11. Когато астрологът се чуства тотално разочарован в духовните си търсения и се чувства като пълен идиот – това е хубаво. Всичко тотално е хубаво.
10. Истинският астролог се занимава с астрология изключително от нямане какво да прави.
9. Ако все още се интересувате от политика, по-полезно ще е да си купите от магазина пластилин или войничета. Така ще причините по-малко вреда.
8. Веднъж Нострадамус събрал всички ученици и ги пита:
- Кой от вас ще ходи на публичен дом?”
- Как можа да помислиш такова за нас, о Велики! Нашите мисли са чисти, благодарение на твоята свветлина! - отговорили.
- Пак ще трабва да ходя сам- въздъхнал Нострадамус, - сам, винаги сам, това е тежката карма на пророка.
7. Когато свършат духовните търсения, започва астрологията.
6. Веднъж Калиостро се преоблякъл като Нострадамус и отишъл на гости на Графа. А той веднага извадил ятагана и почнал да го сече.
- "Не вярвай на очите, само сърцето вижда " - с усмивка казал Калиостро.
5. Учреждава се рицарски Орден на Свободните Астролози. Членският внос се отменя, значки не се раздават. Посвещението става с марихуана. Или без марихуана.
4. Тези два реда
не съдържат нищо умно.
3. Перфектното минало поражда перфектно бъдеще, но и двете за само илюзия, защото перфектно е само настоящето.
2. Бидейки раздразнен от околния свят, начинаещият астролог се опитва да промени света, докато мъдрият астролог се опитва да измени неперфектността на собственото си възприятие.
1. Ако всичко беше ясно, нямаше да е интересно.

Ако сте прочели до това място, непременно ще получите просветление в този живот.
Шегувам се. :))))))))))))))))))))
Ом Мане Падме Хум.“

Тема Re: Мъдрости от векове [re: PYTnik]  
Автор ShokoLaDA (лято е!)
Публикувано25.10.15 20:36

Мииии разбира се, ако не можеш да обичаш, как може да си мъдър?.. Ако си забелязал, цялата мъдрост се гради точно върху любовта...ноо от толкова много талаш, просто остава скрита, като послание... Но това е мое мнение де.... :)
Ооо неговата я знам...: ))) бая се дракаме с него...амаа добронамерено де...

..ама той ми се нерви...

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.