Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 18:31 03.11.25 
Поколения
   >> 40-50
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | (покажи всички)
Тема плюс и минус за БГ частна клиниканови  
Автор NUT (ot ada)
Публикувано04.06.15 16:49

сега съм по-спокойна и искам да споделя наблюдения в сити-клиник
какви са етапните стъпки за прием на пациент за операция
първо те регистрират И те пращат на машината наречена"администрация"...
т.е. запознаваш се куп бумаги които трябва да прочетеш и подпишеш...
след което ти събират пароците - 900лв за избор на екип + незнайните 250лв дарение за отделението!
Нутчо плаща дарението без да се замисли - аз възразявам с мотива "как ще давам дарение преди да са ме прегледа ли И оперирари? И ако нямам 250лв дали ще ми обърнат нужното внимание?"
след платеното дарение администраторката веднага задвижи бързата процедура за преглед на Нутчо преди операцията!:(
т.е. тия които не платят дарението - седят и чакат часове някой да им обърне внимане ли?
това беше нещо като увод!

екипа който пое Нутчо беше запознат че е диабетик
и през целият му престой в болницата са му мерили кръвната захар през 2часа + специално поръчана храна!
отделно хирурга който го оперира БЕ лекуващият го доктор цял месец - който най-добре беше запознат със заболяването му И се е държал апсолютно приятелски с Нутчо по време на цялата операция!:)
операционата зала е последен световен хит на съдовата хируркия:)

най-големият проблем е мед.сестрите - недостигащи и изключитолно груби!
за цяло отделение 3 сестри - като едната е старша:(
лекарите яко ги юркат и като добавим неадекватни и претенциозни пациенти...
напрово ги съжалявам сестрите!
пример един от старците в стаята на Нутчо(да ме прости вр.!) си махна абоката - защото му пречил...ами как да реагира една сестра на подобна простотия?!

друга "непорочна" практика - вчера изписаха Нутчо защото се чувства прилично и може да си куцука сам...
но в петък трябва да отиде в клиниката - зада подпише документи че на този ден го изписват!:(

отделно никой не му е гмецнал - кога да отиде за подмяна на превръзката

ами ако получи някакво възпаление(къпането е забранено - нормално) - какво правим с това дарение И изписване от раз?!
ТА
идеята ми на тази неприятна тема Е...
да обменим инфо за "големите" болници в БГ
И какво може да очакваме от лекуващият им персонал - въпреки че си плащаме като попове!
А тези които нямат средства - не искам да ги мисля!!!

Тема Re: плюс и минус за БГ частна клиниканови [re: NUT]  
Автор moon_flower (поспаланка)
Публикувано04.06.15 16:53

Радвам се, че на този етап всичко е преминало добре и без усложнения. Дано Нутчо да оздравее и се възстанови напълно.

Няма да говоря по другите въпроси, защото е дълго и банално, само на последния ти въпрос :
А тези които нямат средства - не искам да ги мисля!!!

Просто лягаме и умираме. Това е положението със здравеопазването, лекарите, даренията и прочие в България.

"За да намериш правилния начин,
трябва да знаеш истинската причина." Оптимист

Автор kotarak_a (познат)
Публикувано04.06.15 17:16

Ами последните ми впечатления са от частни болници и не са особено добри.

Преди две години когато мама си счупи тазобедрената става и трябваше да се подмени - ок. платихме си каквото трябваше и операцията беше успешна. но някакъв тромб се беше наместил в белия й дроб от раната и тя не можеше да диша. след като я изписаха от болницата, "рекламация" за изписан преди два дена пациент не се приемаше, понеже те са й оперирали ставата, а сега не може да диша!

Оказва се, че болницата не е едно цяло, а някакви парчета болница се помещават под един покрив. и че човешкото тяло е някакви отделни парченца, които се лекуват някак по отделно.
В крайна сметка от това почина месец след операцията.

В същата болница - един приятел със счупен крак престоя три почивни дни/по Коледа/ докато екипът се върне от почивка та да го оперира.

Дъщерята като роди бебето беше в частна клиника. плащахме яко през цялата бременност и после за операция. платихме за пет дни престой за стая със самостоятелен санитарен възел. но не стига, че не беше в такава стая, но на четвъртия ден я изписаха. Е, тогава не издържах и отидох да ги попитам костаа, апък те се насметоха и казаха, че пари не връщат, но щом толко настоявам за компенсация ще ни "подарят" 2 посещения при гинеколог и 10 прегледа при педиатър. ами съгласихме се, няма как.

Предпочитам оптимизъм, но ме избива на реализъм. /Пътник/

Тема Re: плюс и минус за БГ частна клиниканови [re: kotarak_a]  
Автор NUT (ot ada)
Публикувано04.06.15 17:29

съжалявам за майка ти

това бе и основното ми притеснение за Нутчо - опасната думичка ТРОМБ!

напиши имената на клиниките - та всеки да знае какво го очква...
това е целта на новата ми тема...
пълно инфо - от пострадали и доволни!

Автор Lira Emerald (Happy dreamer:))
Публикувано04.06.15 17:35

Според мен не е правилно да го изписват така набързо...това си е операция все пак, освен ако вие не сте настоявали...не знам.

Лично аз нещо не ги долюбвам частните клиники...но това е мое лично мнение и никой не ангажирам с него.

Надявам се , че той си пие стриктно антикоагулантните хапове?

Редактирано от Lira Emerald на 04.06.15 17:38.

Тема Re: плюс и минус за БГ частна клиниканови [re: Lira Emerald]  
Автор NUT (ot ada)
Публикувано04.06.15 17:39

аз написах - сити клиник

Тема Re: извинявайнови [re: NUT]  
Публикувано04.06.15 17:41

Пак се върнах и прочетох и се изтрих даже с тоя си въпрос, но ти си ме преварила.

Абе ще се оправи момчето, всичко ще е ок и ще си джитка с мотора след някоя друга седмица забравил за операцията

Тема Re: извинявайнови [re: Lira Emerald]  
Автор NUT (ot ada)
Публикувано04.06.15 17:46

майната му на мотора(вчери ми каза че не е за мотор;))

важното е - че нищо не са му каза ли...кога да отиде за смяна на превръзка

Тема Re: извинявайнови [re: NUT]  
Публикувано04.06.15 17:50

Ми звъннете-питайте...нали има лекуващ лекар, персонал там.

Нут, мислех че тия в Сити клиник са по стриктни, но май и те ще се окажат през куп за грош...охххххххххх

Настроиха разни модерни клиники-частни да ис перат парите и там покрай разни европроекти....и от там насетне никой нищо не го еня.

Тези видове операции правят ли ги по държавните клиники-ИСУЛ, Пирогов...Мед. академия, там градските болници или не знаеш? Доколкото чувам , но за други здр. проблеми де, хората са си много доволни от ИСУЛ например. И няма такива чак вноски...но не знам, спомням си Алиса , че много беше доволна от там.

Редактирано от Lira Emerald на 04.06.15 17:57.

Автор sprrw (•>)
Публикувано04.06.15 17:55

предписали ли са му едни инжекции с хепарин, които да си слага всеки ден след като са го изписали?

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.