Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 22:44 17.05.26 
Поколения
   >> 40-50
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)
Тема Велика победа за демокрацията!нови  
Автор cyrus-93580Администратор ( )
Публикувано18.05.15 09:24

Улиците на града, който е столица на провинция Анбар и е на 110 км от столицата Багдад, бяха осеяни с тела, някои от които изгорени. Според местни служители групировката е извършила масови убийства на членове на силите за сигурност и мирни жители.

Тема Re: Велика победа за демокрацията!нови [re: cyrus-93580]  
Автор DyadOmraz (ветеран)
Публикувано18.05.15 10:24

Бе, нещо ми се губи с тази Ислямска държава. Някак ми се появи "за една нощ".

Как се появява от нищото такава армия, която помита всичко по пътя си като германците навремето?

Оставете религията настрани за момент. Но това е организация, тактика, стратегия, оръжие, обучение, ЛОГИСТИКА...

В Афганистан минаха няколко вълни бунтовници за колко - 30 години, но такава армия не се появи.

В Ирак имаше държавна, мощна, обучена, организирана и снабдена армия, която сублимира за месец-два при нахлуването н аамериканците.

Алкайда вее знамена години, но освен няколко атентата, май нищ одруго не е направила.

Откъде и как се появи това нещо, което докато чуем за него завладя половин Ирак и, според слуховете, безпрепятствено нахлува в Европа под формата на бежанци?

Някъде четох, че ИД тържествувала, защото никой не искал наистина да я унищожава. Тогава на кого и за какво мож ед апослужи това нещо?

Преди Иракската война, някакъв млад български анализатор беше развил тезата, че нефтът е само допълнителен бонус за американците в тази операция. Основната им идея е създаване и поддържане на голямо огнище на военен сблъсък за целите на справяне с проблема на фантастичния американски дълг и забиване на американската икономика в девета глуха.

Дали ако има човеци след 100 години ще разберат ккаво се е случило?

Тема Re:нови [re: cyrus-93580]  
Автор Crrafterr ()
Публикувано18.05.15 11:57

За демокрацията не знам, но

е отвратителна (Джихадисти от "Ислямска държава" екзекутираха 23-ма цивилни, сред които девет деца. Разстреляни са били членове на семейства на местни държавни служители)

Тема Re:нови [re: Crrafterr]  
Публикувано18.05.15 12:09

Всичко това е поносима колатерална щета на фона на огромните арсенали биологични и химически оръжия на Саддам, заради които любимите ти американски миротврци демократизираха Ирак.

Автор Crrafterr ()
Публикувано18.05.15 12:17

щото любимите ти руски миротворци нямаха достоен десетилетен принос

Публикувано18.05.15 12:30

Не, на мен руските миротворци не са ми никакви.
И едните, и другите, си гледат по арогантен начин интереса, доколкото им позволяват моментните възможности.

Само че вредата от действията на едните са не в пъти, в порядъци, по-големи от тези на другите в конкретния времевИ период.
За конкретния казус да не говорим.
При това, забележи, аз дори не навлизам в спекулативната тема относно това дали е възможен подобен военен успех без свръхсолидна помощ отвън - в оръжия, пари, обучение, ХОРА(последните ги осигурява Европа, поне за това не виним американците...

)

Автор bira_more (бира)
Публикувано18.05.15 12:46

Страшното е че можем да очакваме - утре това да стане ежедневие в Македония, а в други ден, да стане ежедневие и у нас.

Bеer? Mоre?

Тема Re:нови [re: bira_more]  
Публикувано18.05.15 12:48

Залагам, че Графенът отново ще обвини Путин! ;)))

В момента се хиля не защото темата е смешна, а защото си спомних вчера онова невероятно същество Гею на антиправителствения митинг в Скопие

Сюр - оня македонец се радва, че ПЕС му пратила самия си шеф, а самият шеф гордо пъчи муцунка, блести с очилца и си мисли за величието на момента и своето, в частност.

Тема Re:нови [re: bira_more]  
Автор Crrafterr ()
Публикувано18.05.15 16:07

Куп болести са психогенни, как живееш в страх не знам. Баща ми очакваше следващата война от 1945 та до 2012, това са 67 години в страх и умря, естествено. При мен твоят страх приключи с 1989-та. Казах си - аман бе, баста

Така че, пази си здравето и не живей в страх.

Автор Crrafterr ()
Публикувано18.05.15 16:10

Залагам, че Сайръса отново ще обвини Буш - Обама!

(а, че

бе )

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2026 Dir.bg Всички права запазени.