Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 02:28 15.07.25 
Поколения
   >> 40-50
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
Тема За грипът в момента :(нови  
Автор Lira Emerald (Happy dreamer:))
Публикувано25.01.15 10:29

Бъдете здрави, но ако може да споделите като как е обстановката около вас с грипа в момента. Бил много гаден чух, масово правел пневмонии.

Тази сутрин след голям нощен екшън едвам доживяли сутринта моя позната и майка и. Майка и /на 85 години/ е с антибиотик, получила е бронхиално усложнение преди дни, но тази нощ са викали спешното е с кислороден апарат в момента бабата, а как ще се развият през деня нещата не знаят, може и в болница да влезе са казали.

Познатата ми казва-едвам дишам, едвам мърдам и май днес ще ходим до дежурната мед. служба да ме прегледат. Такова нещо не помня да съм карала като грип досега.

Малката щерка от снощи е с гърлобол и подсмърча, тази сутрин виждам как грипчето настъпва яко при нея също. Естествено дадох ампули вит.С, чайове, фреш сокове, упсарин, антиалергично, имуностимулант-"Изопринозин" са на дневен ред. От класа в петък са имали 7 отсъстващи деца, а няколко други са били с гърлобол и кашлица вече.
Трябва да има грипна ваканция, май положението е сериозно

Та, какви са наблюденията за грипа около вас в момента?

Тема Re: За грипът в момента :(нови [re: Lira Emerald]  
Автор PYTnik (Оня)
Публикувано25.01.15 11:01

Късно е либе за китка!
Би било добре за нас, и е правилно два пъти в годината, пролет и есен да се погрижим за имунната си система и да я подготвим за идващите изненади. Това се прави когато човек е здрав. Има много начини, от които един от лесните и елементарни са билките. Сега също е възможно, за тези които имат възможности от тези начини-билки, масажи, иглотерапия, музика, смях, хумор, пеене, танци, спорт, благодарност, поддържане на чисти мсли у нас...

Уважавайте лекарите защото който не се грижи за себе си попада в ръцете им!

Мнението е позиционирано и няма нищо общо!

Тема Re: За грипът в момента :(нови [re: PYTnik]  
Автор Lira Emerald (Happy dreamer:))
Публикувано25.01.15 11:19

Toвa за грижата за имунната с-ма преди "олеле майко германците" мислиш ли, че не ми е ясно:)

Споделям как действам в момента на грип нападението.
Другото е спазено и поддържано и преди гърлобола.

Но темата ми е по-скоро какви наблюдения имате относно сегашният щам?

Разбрах, че в Бургас учениците вече са в грипна ваканция.

Автор Lolla ()
Публикувано25.01.15 11:40

У дома грипа още не е дошъл. И тримата (майка, татко и батко) минаха през някаква настинка- гърлобол + хрема, но нямаха температура. С по няколко фервекса на ден им мина за дни. Да чукна на дърво аз все още съм здрава, а обикновено аз първа е разболявам. Сега пия профилактично по 2-3 хапченца витамин Ц .

Автор c@t ()
Публикувано25.01.15 11:47

Вчера по радиото чух че в университетната клиника в Киел са заразени няколко медицински лица с някакъв антибиотика-резистентен вирус, който е бил донесен от пациент от Средиземноморието. (Който е починал).

Не знам дали става дума за грип, мързи ме да кликам по новината

Но с гъмжащото от антибиотици месо, което продават в супермаркетите няма да става по-добре.

п.п. Относно твоя случай и въобще - възрастни хора и малки бебета по принцип са най-застрашени от усложняване.

Автор Entrepreneurial Spirit (:-))
Публикувано25.01.15 12:45

Стана модерно да се плаши народа с някаква болест... Грипа е вирус, който непрекъснато мутира и си е пълна игра на тото да познаеш какъв ще е новия щамп на вируса. Именно затова точно в това отношение съм категорично против този вид ваксини.

Що се касае за дечка - много те моля да намериш начин да научи Фотошопа!

Тема Re: За грипът в момента :(нови [re: Lolla]  
Автор Entrepreneurial Spirit (:-))
Публикувано25.01.15 12:47

И аз в момента съм на "Някаква" настинка. Пия много вода и си лягам с половин час по-рано. Сънят е много важен за имунитета.

Тема Re: За грипът в момента :(нови [re: c@t]  
Автор sladunka medunka (pyrvata)
Публикувано25.01.15 12:47

... всички вируси са антибиотика резистентни

антибиотик се дава за бактериалните усложнения, които се получават от понижената реактивност на имунната система... вирусните болести се лекуват симптоматично и се очаква имунната система сама да се справи с тях... антивирусни лекарства има малко, понеже вирусите са много изменчиви( външните им обвивки, където са закрепени рецепторите или частите, с които се закачат за клетките на приемателя са с много бързо мутиращи белтъци, променят се няколко пъти в рамките на една епидемия)... затова вирусните инфекции са бич, затова е страхът от Ебола вирус, затова е толкова страшна Хив инфекцията((СПИН)ох, ох... с това немско образование, елементарни неща не знаете... но иначе отворени, интернационални сделки и на чужденците акъл дават драги ми Смехурко....

Такава е на любовта мощта,
че възвишава низките неща.

Тема Re: За грипът в момента :(нови [re: sladunka medunka]  
Автор MilaO6 ()
Публикувано25.01.15 12:51

Автор vozac (Driver)
Публикувано25.01.15 12:57

В детската ни казаха, че имат грипно детенце и нашия го спряхме.
аз си се познавам, имам ли непреминаващи симптоми-отивам на лекар. плащам си, ама да ми направят изследвания и чак тогава антибиотици.
грипът от тази година слеза в дробовете и да 24 часа, трябва слушалка, бронходилататори, ако трябва болница
тие, дето са в София, нямат оправдавние, болници на всяка пресечка
един преглед е 30 лева

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.