|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | (покажи всички)
Тема
|
Кражбата на пенсионните вноски?
|
|
Автор |
cyrus9358O ( ) |
Публикувано | 19.12.14 22:58 |
|
Как няма тема за това?
Не очаквах толкова рано да ме загубят безвъзвратно, но ако тия малоумници от ГЕРБ са решили да ми свият вноските, дотук съм с тях.
И не, не разчитам на пенсия ни от частни, ни от НОИ, но да тафят и тия символични пари от втория стълб за да хранят мангали - без мен.
| |
|
Прави ми впечатление че Борисов откакто се върна във властта за втори път стана един такъв много нагъл и самоуверен. А и започне да лъже. Единствената причина да гласувам за него досега беше за да се вземат парите от Евросодома, друга причина реално нямаше.
| |
Тема
|
Re: Кражбата на пенсионните вноски?
[re: cyrus9358O]
|
|
Автор |
Molly (Перушанова) |
Публикувано | 19.12.14 23:11 |
|
а, има -
\"Мекотата, е, най- твърдото нещо на света!\" (психопрофил)
| |
Тема
|
[re: Molly]
|
|
Автор |
cyrus9358O ( ) |
Публикувано | 19.12.14 23:17 |
|
Сори. Твърде арт и иносказателно. Не бих го и прочел, както и йероглифната снимка на текста след линка ти не ме заинтересова :)
Един от проблемите ни е, че твърде много арт-особи се навъдиха, а твърде малко говорещи (истински!) и работещи люде останаха.
Същевременно кражбата на парите ни(поредните) за плащане на манго-пенсии и помощи е реалност.
| |
|
Същевременно кражбата на парите ни(поредните) за плащане на манго-пенсии и помощи е реалност.
МОЛЯ ТЕ да прочетеш всичко, което ще напиша, независимо от мнението ти за мненията ми.
Дали си изслушал всички доводи на ГЕРБ по въпроса? Защо ли ми се струва, че манипулациите и демагогията по темата УСПЯВАТ за сетен път да надделеят и да смутят хората, както и да ги настроят в една определена посока??
Един от ОСНОВНИТЕ дефекти на ГЕРБ открай време е, че НЕ УМЕЕ да обяснява и да убеждава хората.
ДОКОЛКОТО аз разбрах - философията е следната.
След като ПРЕДИ ГОДИНИ насилствено и задължително на хората беше НАЛОЖЕНО да започнат "ДОБРОВОЛНО" да се осигуряват И в някакъв си "втори стълб" - частно осигуряване - МИСЛЯ ЧЕ Е ВРЕМЕ наистина хората да бъдат попитани ЖЕЛАЯТ ли го това нещо. Защото частното осигуряване се извършва от ЧАСТНИ фондове, а в България частните неща ПОНЯКОГА не са читави. Както се получи с КТБ. (Тук дори се питам дали преди време това задължаване не си беше просто ХОД на лобисти на осигурителните фондове и по този начин НЯКОЙ лапна едни големи пари!!!)
Пак ДОКОЛКОТО РАЗБРАХ хората ще имат право в едногодишен срок да ПРЕЦЕНЯТ дали искат да си стоят така - задължени да плащат на две места. И ако сами и по желание не променят статуквото - то ще си остане каквото е. Като до края на живота си ще могат да го направят (преминаването от частни в държавния фонд) дори в последната година преди пенсионирането си.
КАКВО ЛОШО намери в това? Промяната единствено е, че ВЕЧЕ няма да е задължително "доброволно" да се осигуряваш на две места, а ако искаш - може да избереш по-ниската (може би), но по-сигурна пенсия в НОИ.
Ако съм разбрала погрешно - моля, осветли ме, ама с документи. Щото наистина моите сведения са ЕЖК (по телевизора), ама дали и твоите не са такива?
Имаше само един спорен момент - беше казано, че ако ВЕДНЪЖ се преместиш в НОИ - това е окончателно. Обаче Борисов каза снощи, че и това ще се промени и се работи по механизъм, при който ще може да се прави и обратното движение - от НОИ в частен фонд.
И последно - веднага се вдигна АДСКИ ВОЙ, че едни 8 милиарда ще бъдат ОТКРАДНАТИ и ще потънат, и това ще помогне да се скърпел бюджета... Абе кви 8 милиарда, кво скърпване на ТАЗГОДИШНИЯ бюджет, когато ЦЯЛА ГОДИНА ще се точи това преминаване от частен в държавен фонд, и то не е сигурно доколко ще стане и колко от хората ще го направят???
Редактирано от UnicaDonna на 20.12.14 09:43.
| |
|
Ето, и в момента двама съскат на екрана, а третият КАЗА В ПРАВ ТЕКСТ, че парите на хората НЯМА да се местят насилствено в никакви срокове. САМО ако човек пожелае САМ да се прехвърли в НОИ - трябва да декларира. АКО не декларира нищо - СИ ОСТАВА както досега.
Това поне ясно ли стана на четящите?
Едногодишният срок важи за тези, които СЕГА започват да се осигуряват. Само те ще имат едногодишен срок да решат ДАЛИ искат да се осигуряват на две места. И ако не искат - ще си останат в НОИ. Мисля, че една година е предостатъчна - осигуряващите се от сега нататък са по на 19-24 години, да му се невидяло! Толкова ли са неграмотни, та да не могат в рамките на една година да се ориентират??? И толкова ли няма кой да им каже?? Че те повече от половината са меринджеи - толкова ли няма да могат да решат как да управляват парите си? А ония, неграмотните - те изобщо не се осигуряват...
Редактирано от UnicaDonna на 20.12.14 09:15.
| |
Тема
|
[re: UnicaDonna]
|
|
Автор |
won (cool) |
Публикувано | 20.12.14 09:15 |
|
Нещо не разбирам както как отънялото НОИ ще извади едни пари в брой ли, виртуални ли,за да си ги прехвърля някъде?
Вярно не познавам и други пенсионни системи как са конституирани и как работят. (това е мой пропуск)
Нима може да не се внася дори и минимална пенсионна вноска към държавта?
Въобще не съм наясно. Освен това имам и периоди, в които съм си внасяла само здравни осигуровки, така че и при двата фонда съм със забатачени вноски...
Сигурно не съм само аз. То пък и през другото време на какви мизерни пари съм осигурявана...
П.П. Само се сещам как един приятел, дето живее в Швейцария, като си купува къща гарантира пред банката заема си с пенсионният си фонд. Та затова разбрах колко са лични нещата, а и са си налични. (в Швейцария,де)
No esperes que te olvide, ni olvides que te espero.<P ID="edit"><FONT class="small"><EM>Редактирано от won на 20.12.14 09:17.</EM></FONT></P>Редактирано от won на 20.12.14 09:18.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
PYTnik (Оня) |
Публикувано | 20.12.14 09:21 |
|
Много хубаво обясняваш, мед ти капе от сърцето като заговориш за Герб.
Обясни на Киро, като му вземат парите, какво в замяна му предлагат?
Да подхранват циганите, да циганизират България, а на Киро да му вдигат всеки месец възрастта за пенсиониране , и Киро никога да не вземе пенсия?
Най- подлото и низко, най мръсното възможно не е ограбването на хората, а това което ти правиш и в момента - да мислиш хората за прости.
Ето казаха ти вече - съжаляват, че са гласували доверие на ГЕРБ и Бойко!
Не, не сме глупаци, та ти упорито да ни обясняваш, че сме!
Кажи кажи, какво НОИ дава на Киро в замяна на това че ще получи парите му?
Мнението е позиционирано и няма нищо общо! Редактирано от PYTnik на 20.12.14 09:23.
| |
Тема
|
[re: cyrus9358O]
|
|
Автор |
Munyta (цяла) |
Публикувано | 20.12.14 09:27 |
|
а какво сте очаквали като гласувахте ?
няма за къде да бързаме, тепърва се започва.
Кога ли ще посегнат и на частните домове и апартаменти на хората?
като ги задължат с не'нам си какво и така
докато се циганизираме съвсем.. без къщи, без пенсии, без бъдеще.
И какво предлагаш?
| |
Тема
|
|
|
Автор |
PYTnik (Оня) |
Публикувано | 20.12.14 09:37 |
|
"Защото частното осигуряване се извършва от ЧАСТНИ фондове, а в България частните неща ПОНЯКОГА не са читави. Както се получи с КТБ."
Уважаема,
вече и децата знаят, че нечитаво у нас е държавата, а не частиците, както стана и с КТБ.
Няма кой да ви се върже на мазните ви мазила.
Защото ако имаше държава това с КТБ нямаше да се случи, и ако случайно се случи, то досега виновните да са в затвора без значение държавни или частни...
Това иде да ни каже, че докато държавата ни е такава, е все едно в частен фонд или в НОИ - парите все едно-ще бъдат откраднати.
В момента въпросът стои така: Кой точно да открадне тези пари и държавата такава каквато е сега използва силата и властта която притежава, за да е тя, а не частника.
Ако продължава така, частника и държавата все някакси ще се споразумеят, ако не се състезават кой да е сам първи, те това и правят в момента..
Не, не сме забравили, че от НОИ веднъж вече изчезнаха пансионите ни вноски и заради това сега пенсиите ни са мизерни!
Мнението е позиционирано и няма нищо общо! Редактирано от PYTnik на 20.12.14 09:50.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | (покажи всички)
|
|
|