|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
Тема
|
Един ще бъде победен
|
|
Автор |
Green Light (бях "на гости") |
Публикувано | 17.12.14 14:27 |
|
Вий спетохте здраво ръце
със него се счепкахте здраво
Кръв капе от твойто сърце
грохнал е той.
Тогава?
Един ще бъде победен, един ще бъде повален.
И победеният е кой? Каролев или Пламен Димитров?
И що за идиотизъм е това да фалират частните пенсионни фондове?
| |
|
Що да ги фалират бре? По избор - ако искаш - можеш да останеш в частен фонд, ако не - да преминеш към държавния.
Мойта счети ми каза, че не трябвало да отиваме в държавния, защото като дойде време за пенсиониране - ако искаш можело да си изтеглиш парите от частния, дето си ги внесъл до момента.
Е, невежите и неинформираните ще я закъсат, ама... това е положението, Сийке. Сефте.
Аз мисля, че бати Бойко няма да допусне това да се случи.
| |
|
Да. По избор.
По избор 2 милиона човека трябва ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да декларират със СПЕЦИАЛНО ПИСМО, че искат да ОСТАНАТ КЪДЕТО СА СИ, тоест в Частен пенсионен фонд. Ако не го сторят, партидите им автоматично(тоест принудително) ще бъдат прехвърлени в НОИ. А това което ще се случи с тях в НОИ вече няма да е по ничий избор. Директно ще бъдат раздадени за пенсии на сегашните а не на бъдещите пенсионери.
Сега да предположим какво ще се случи. От 2 - 2,5 млн работещи, колко ще са тези, които ще се задействат да пускат декларации и писма? Всичките ли? Едва ли. Половината ще бъдат чисто и просто по инерция, а една четвърт ще бъдат излъгани, че в НОИ е по- добре. С четвърт от сегашните 7 млрд лв, колко според теб ЧПИ ще оцелеят? Всичките ли? Едва ли.
Или ако искаш още един аргумен - никой, абсолютно никой в целия свят не може да се конкурира с държавата. Изпаднеш ли в конкуренция, чао!
| |
|
Ами гледай сега. Защо НОИ няма пари? Първо - демографска криза. Второ - защото половината българи не се осигуряват изобщо, а другата половина се осигуряват на минимална заплата. (Кражбите не ги отчитам - с тях не можем да се борим, ние се крадем едни други).
То е като здравната система. 2 000 000 неосигурени, после - що нямало пари.
| |
|
Жилави излязоха българските пенсионери.
преживяха 44-та и експроприацията , построиха социализЪма, Посрещнаха 89-а, преглътнаха ограбването на пенсионните им вноски и спестяванията им, и оцеляват през демокрацията,
Няма надежда за нас да се пенсионираме , или това е целта?
| |
|
...чета това:
ГЕРБ и РБ не се разбраха засега за пенсионните фондове. Мандатоносителят не е длъжен да се съобразява с партии с 4-5% подкрепа, каза Владислав Горанов.
С което бая си го вкарват:))...не били длъжни да се съобразяват...е, те сега те ще стане интересно, щото другите го играят обидени
И аз мисля, че е проба инициативата...опипват!
Редактирано от Lira Emerald на 17.12.14 15:30.
| |
|
и още - не са ми били най два милиона и нещо работещи, ами само един и нещо мильона!
Аиде махни от тях и тея, на държавната хранилка и .... колко остават да теглят каиша???
А?
| |
|
Не е идиотизъм, а безпомощност.
Много по-лесно е да прецакаш тъпия народ, отколкото да измислиш и впрегнеш всички ресурси в съживяване и разширяване на икономиката, от където действително и реално биха дошли истински пари...
Тъжното е с каква лекота ни взимат за идиоти.
| |
|
Защо в НОИ няма пари. Ще цитирам Каролев, понеже много готино го е започнал(в статията от линка от първия ми постинг)
Вие внасяте пари в една институция срещу обещанието в бъдещ период да получите доходност. Тази институция не инвестира парите ви, така че да изкара печалба, а ги раздава на други хора, които преди вас са получили същото обещание. Когато дойде вашият ред да получите парите си с доходност, институцията взима от други хора срещу ново обещание и дава техните пари на вас. И така без нито един лев да бъде инвестиран в нещо реално, което да произведе реална доходност. През цялото това време, директорите и/или акционерите на институцията отклоняват определени суми за собствените си джобове, без реално да правят каквото и да било в полза на внасящите пари. Институцията и системата колабират, когато чакащите пари с доходност реално станат по-малко от новите, вързали се на обещанието и внасящи пари.
После казва че всъщност описва схемата на Понци , но че схемата на НОИ не се различава съществено.
Обърната пирамида.
Затова няма пари.
Сега за да не се срути въпросната пирамида държавата национализира частните пенсионни фондове. И няма да се срути сега, ще се срути по времето, когато ние с теб ще членуваме в 60-70. Точно навреме.
| |
|
Имаше едно време когато това беше пожелателно, но задължително.
Държавната система не е ли същата само, че участниците са повече. Кой получил- получил, пък който не - ясно.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
|
|
|