Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:00 13.07.25 
Поколения
   >> 40-50
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
Тема Един ще бъде победеннови  
Автор Green Light (бях "на гости")
Публикувано17.12.14 14:27

Вий спетохте здраво ръце
със него се счепкахте здраво
Кръв капе от твойто сърце
грохнал е той.
Тогава?
Един ще бъде победен, един ще бъде повален.
И победеният е кой? Каролев или Пламен Димитров?

И що за идиотизъм е това да фалират частните пенсионни фондове?

Тема Re: Един ще бъде победеннови [re: Green Light]  
Автор UnicaDonna (Заядница)
Публикувано17.12.14 14:35

Що да ги фалират бре? По избор - ако искаш - можеш да останеш в частен фонд, ако не - да преминеш към държавния.

Мойта счети ми каза, че не трябвало да отиваме в държавния, защото като дойде време за пенсиониране - ако искаш можело да си изтеглиш парите от частния, дето си ги внесъл до момента.

Е, невежите и неинформираните ще я закъсат, ама... това е положението, Сийке. Сефте.

Аз мисля, че бати Бойко няма да допусне това да се случи.

Тема Re: Един ще бъде победеннови [re: UnicaDonna]  
Публикувано17.12.14 14:50

Да. По избор.
По избор 2 милиона човека трябва ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да декларират със СПЕЦИАЛНО ПИСМО, че искат да ОСТАНАТ КЪДЕТО СА СИ, тоест в Частен пенсионен фонд. Ако не го сторят, партидите им автоматично(тоест принудително) ще бъдат прехвърлени в НОИ. А това което ще се случи с тях в НОИ вече няма да е по ничий избор. Директно ще бъдат раздадени за пенсии на сегашните а не на бъдещите пенсионери.
Сега да предположим какво ще се случи. От 2 - 2,5 млн работещи, колко ще са тези, които ще се задействат да пускат декларации и писма? Всичките ли? Едва ли. Половината ще бъдат чисто и просто по инерция, а една четвърт ще бъдат излъгани, че в НОИ е по- добре. С четвърт от сегашните 7 млрд лв, колко според теб ЧПИ ще оцелеят? Всичките ли? Едва ли.

Или ако искаш още един аргумен - никой, абсолютно никой в целия свят не може да се конкурира с държавата. Изпаднеш ли в конкуренция, чао!

Автор UnicaDonna (Заядница)
Публикувано17.12.14 15:21

Ами гледай сега. Защо НОИ няма пари? Първо - демографска криза. Второ - защото половината българи не се осигуряват изобщо, а другата половина се осигуряват на минимална заплата. (Кражбите не ги отчитам - с тях не можем да се борим, ние се крадем едни други).

То е като здравната система. 2 000 000 неосигурени, после - що нямало пари.

Автор Munyta (цяла)
Публикувано17.12.14 15:26

Жилави излязоха българските пенсионери.

преживяха 44-та и експроприацията , построиха социализЪма, Посрещнаха 89-а, преглътнаха ограбването на пенсионните им вноски и спестяванията им, и оцеляват през демокрацията,

Няма надежда за нас да се пенсионираме , или това е целта?

Тема Re: тамън...нови [re: UnicaDonna]  
Автор Lira Emerald (Happy dreamer:))
Публикувано17.12.14 15:29

...чета това:

ГЕРБ и РБ не се разбраха засега за пенсионните фондове. Мандатоносителят не е длъжен да се съобразява с партии с 4-5% подкрепа, каза Владислав Горанов.

С което бая си го вкарват:))...не били длъжни да се съобразяват...е, те сега те ще стане интересно, щото другите го играят обидени

И аз мисля, че е проба инициативата...опипват!

Редактирано от Lira Emerald на 17.12.14 15:30.

Автор Silverado (HIмана)
Публикувано17.12.14 15:30

и още - не са ми били най два милиона и нещо работещи, ами само един и нещо мильона!
Аиде махни от тях и тея, на държавната хранилка и .... колко остават да теглят каиша???
А?

Тема Re: Един ще бъде победен [re: Green Light]  
Автор DRa ka (все тази)
Публикувано17.12.14 15:34

Не е идиотизъм, а безпомощност.
Много по-лесно е да прецакаш тъпия народ, отколкото да измислиш и впрегнеш всички ресурси в съживяване и разширяване на икономиката, от където действително и реално биха дошли истински пари...
Тъжното е с каква лекота ни взимат за идиоти.

Публикувано17.12.14 15:38

Защо в НОИ няма пари. Ще цитирам Каролев, понеже много готино го е започнал(в статията от линка от първия ми постинг)
Вие внасяте пари в една институция срещу обещанието в бъдещ период да получите доходност. Тази институция не инвестира парите ви, така че да изкара печалба, а ги раздава на други хора, които преди вас са получили същото обещание. Когато дойде вашият ред да получите парите си с доходност, институцията взима от други хора срещу ново обещание и дава техните пари на вас. И така без нито един лев да бъде инвестиран в нещо реално, което да произведе реална доходност. През цялото това време, директорите и/или акционерите на институцията отклоняват определени суми за собствените си джобове, без реално да правят каквото и да било в полза на внасящите пари. Институцията и системата колабират, когато чакащите пари с доходност реално станат по-малко от новите, вързали се на обещанието и внасящи пари.

После казва че всъщност описва схемата на Понци

, но че схемата на НОИ не се различава съществено.
Обърната пирамида.
Затова няма пари.

Сега за да не се срути въпросната пирамида държавата национализира частните пенсионни фондове. И няма да се срути сега, ще се срути по времето, когато ние с теб ще членуваме в 60-70. Точно навреме.

Автор ALONE911 (I want)
Публикувано17.12.14 15:40

Имаше едно време когато това беше пожелателно, но задължително.

Държавната система не е ли същата само, че участниците са повече. Кой получил- получил, пък който не - ясно.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.