Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 23:00 17.05.26 
Поколения
   >> 40-50
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | (покажи всички)
Тема Позитивното мислененови  
Автор sladunka medunka (pyrvata)
Публикувано29.11.14 00:45

Или какво мислите за позитивното мислене... когато дойдох в Германия отвсякъде чувах призивите: каквото и да се случи- мисли позитивно... това предизвикваше у мен небивала съпротива , защото бях яла попарата на позитивната си нагласа към хората и света... дори бях се замисляла вече и установила, че в определени ситуации, позитивната ми нагласа ми изиграваше лоша шега, приспивайки вниманието ми и в крайна сметка се оказваше, че не съм оценила правилно ситуацията и не съм реагирала адекватно... та, какво мислите вие за фразата: каквото и да се случи мисли позитивно!
... прилагам линк, от статия на многоуважавания от мен д-р Пл. Димитров, психолог с голяма практика и опит, когото за съжаление не познавам лично...

Такава е на любовта мощта,
че възвишава низките неща.

Тема Re: Позитивното мислененови [re: sladunka medunka]  
Автор UnicaDonna (Заядница)
Публикувано29.11.14 00:54

ИЗЦЯЛО СЪМ ПРОТИВ ПОЗИТИВНОТО МИСЛЕНЕ!

Лека нощ.

ГоворИ по темата!

Автор 2biri (стар клубар)
Публикувано29.11.14 00:54

Много ми хареса. Реакцията на реалността е двигателят на всичко, не розовия поглед. Второто води само до състояние, първото до истинска промяна.

Ще береш ядове с гурутата на позитивизма, знаеш

Автор Liya ()
Публикувано29.11.14 00:55

Погледнах статията отгоре-отгоре, но от едната крайност тук май се залита в другата.
Иначе предполагам, че един песимист по природа може да постигне нещичко в положителна посока с преднамерени усилия, но повече вярвам, че човек или си е с такава диспозиция или не, като в последния случай, естествено, важи това да си самонапомняш да действаш и да забравяш тотално и така до безкрай, като с моето пиене, тоест непиене на вода

Аз например съм непоправим оптимист и дори след някакъв фал, пак се надигам и впускам ентусиазирано в следващо начинание и много се чудя на неуверените и лузърски настроени хора Абе няма не може! Приспивало ми ненамсикво си, трънки

Редактирано от Liya на 29.11.14 01:01.

Автор Melany99 ()
Публикувано29.11.14 00:59

Това съ пълни глупости според мен.

Като ти е кофти и да мислиш позитивно и да не мислиш все ти е кофти.

Тези мозъчнопромиващи гурута много ги мразя.
Това е и основната причина много от западняците да използват наркотици, болкоуспояващи, настроениеповищаващи и други такива.
Щото не трябвало да показваш, че не си добре, че имаш проблеми, а трябвало винаги ад си усмихнат, в добро настроение, да показваш на другите колко си успешен.

Да имсеневиди и лицемерието!

Статията не съм я чела.

Автор c@t ()
Публикувано29.11.14 01:04

При мен позитивното мислене функционира така:

Бягам бясно, с всички сили, с изплезен език и размятам ушите си, вятъра вее в муцуната ми и раздува устните. И ето я точно пред носа ми - моята опашка, скачам с инерцията от последната 2х2 стъпка и амхххррр падам на една страна - със собствената си опашка в уста

При копането на дупка в морето имам същото позитивно мислене че ще успея

Тема Re: Позитивното мислененови [re: Melany99]  
Публикувано29.11.14 01:05

... ми статията казва с други думи същото което и ти казваш
Движението на новата епоха, което слага акцент само върху позитивното мислене, всъщност, травмира сериозно хората и ги експлоатира. Приспива способността им за задълбочен и цялостен анализ на нещата, за връзка с действителността. Това е една цяла нова религия, проповядвана от амбициозни гурута. С претенцията, че се базира върху наблюдения, тя избирателно използва и научни изследвания, и религиозни вярвания, за да манипулира хората. Това е цял индустриален комплекс, бизнес за милиарди в световен мащаб, който се развива с подкрепата на политически, финансови и други кръгове, които имат интерес от примитивизация и инфантилизация на населението

Тема Re: Позитивното мислененови [re: UnicaDonna]  
Публикувано29.11.14 01:05

... сигурна бях, че си... аз също съм...

Тема Re: Позитивното мислененови [re: 2biri]  
Публикувано29.11.14 01:07

Ще береш ядове с гурутата на позитивизма, знаеш... абе, бера аз, постоянно бера ... ма пусти очи не се затварят, както казваше баба ми

Автор Melany99 ()
Публикувано29.11.14 01:11

Пак пари!

Да печелят фармацевтичните компании!

Според мен когато си в лошо настроение си си в лошо настроение.
Това трябва да се преживее, защото иначе се натрупва и може да избухне като бомба някой ден.
После като говорят за някой дето изпозастрелял цяло училище - абе той добро момче беше...

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2026 Dir.bg Всички права запазени.