|
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | (покажи всички)
|
Тема
|
Позитивното мислене
|
|
| Автор |
sladunka medunka (pyrvata) |
| Публикувано | 29.11.14 00:45 |
|
|
Или какво мислите за позитивното мислене... когато дойдох в Германия отвсякъде чувах призивите: каквото и да се случи- мисли позитивно... това предизвикваше у мен небивала съпротива , защото бях яла попарата на позитивната си нагласа към хората и света... дори бях се замисляла вече и установила, че в определени ситуации, позитивната ми нагласа ми изиграваше лоша шега, приспивайки вниманието ми и в крайна сметка се оказваше, че не съм оценила правилно ситуацията и не съм реагирала адекватно... та, какво мислите вие за фразата: каквото и да се случи мисли позитивно!
... прилагам линк, от статия на многоуважавания от мен д-р Пл. Димитров, психолог с голяма практика и опит, когото за съжаление не познавам лично...
Такава е на любовта мощта,
че възвишава низките неща.
| |
|
|
|
ИЗЦЯЛО СЪМ ПРОТИВ ПОЗИТИВНОТО МИСЛЕНЕ!
Лека нощ.
ГоворИ по темата!
| |
|
|
|
Много ми хареса. Реакцията на реалността е двигателят на всичко, не розовия поглед. Второто води само до състояние, първото до истинска промяна.
Ще береш ядове с гурутата на позитивизма, знаеш
| |
|
|
|
Погледнах статията отгоре-отгоре, но от едната крайност тук май се залита в другата.
Иначе предполагам, че един песимист по природа може да постигне нещичко в положителна посока с преднамерени усилия, но повече вярвам, че човек или си е с такава диспозиция или не, като в последния случай, естествено, важи това да си самонапомняш да действаш и да забравяш тотално и така до безкрай, като с моето пиене, тоест непиене на вода
Аз например съм непоправим оптимист и дори след някакъв фал, пак се надигам и впускам ентусиазирано в следващо начинание и много се чудя на неуверените и лузърски настроени хора Абе няма не може! Приспивало ми ненамсикво си, трънки
Редактирано от Liya на 29.11.14 01:01.
| |
|
|
|
Това съ пълни глупости според мен.
Като ти е кофти и да мислиш позитивно и да не мислиш все ти е кофти.
Тези мозъчнопромиващи гурута много ги мразя.
Това е и основната причина много от западняците да използват наркотици, болкоуспояващи, настроениеповищаващи и други такива.
Щото не трябвало да показваш, че не си добре, че имаш проблеми, а трябвало винаги ад си усмихнат, в добро настроение, да показваш на другите колко си успешен.
Да имсеневиди и лицемерието!
Статията не съм я чела.
| |
|
|
|
При мен позитивното мислене функционира така:
Бягам бясно, с всички сили, с изплезен език и размятам ушите си, вятъра вее в муцуната ми и раздува устните. И ето я точно пред носа ми - моята опашка, скачам с инерцията от последната 2х2 стъпка и амхххррр падам на една страна - със собствената си опашка в уста
При копането на дупка в морето имам същото позитивно мислене че ще успея
| |
|
|
|
... ми статията казва с други думи същото което и ти казваш
Движението на новата епоха, което слага акцент само върху позитивното мислене, всъщност, травмира сериозно хората и ги експлоатира. Приспива способността им за задълбочен и цялостен анализ на нещата, за връзка с действителността. Това е една цяла нова религия, проповядвана от амбициозни гурута. С претенцията, че се базира върху наблюдения, тя избирателно използва и научни изследвания, и религиозни вярвания, за да манипулира хората. Това е цял индустриален комплекс, бизнес за милиарди в световен мащаб, който се развива с подкрепата на политически, финансови и други кръгове, които имат интерес от примитивизация и инфантилизация на населението
| |
|
|
|
... сигурна бях, че си... аз също съм...
| |
|
|
|
Ще береш ядове с гурутата на позитивизма, знаеш... абе, бера аз, постоянно бера ... ма пусти очи не се затварят, както казваше баба ми
| |
|
|
|
Пак пари!
Да печелят фармацевтичните компании!
Според мен когато си в лошо настроение си си в лошо настроение.
Това трябва да се преживее, защото иначе се натрупва и може да избухне като бомба някой ден.
После като говорят за някой дето изпозастрелял цяло училище - абе той добро момче беше...
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | (покажи всички)
|
|
|