|
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
|
Тема
|
свободата, с(т)анчо,
|
|
| Автор |
gelsomino (solitario) |
| Публикувано | 07.11.14 23:55 |
|
|
не е нещо относително
или за
| |
|
|
|
Е, може да не е съвсем във връзка с темата, но днес прочетох нещо от рода: "Когато бях пионерче, ми казваха, че щастието предстои в бъдеще, а сега ми казват, че е било, когато съм бил пионерче." Абе, направо си е по темата.
Най обичам да чета, ама не мога.
| |
|
|
|
"Не присъства разбирането как бившият партиен елит се превърна в икономически, как финансовите престъпления и банкрути на България от този период повлияха на нашия много нисък старт в свободата и демокрациятa".
това го повтарям ли, повтарям ли, повтарям.
преди няколко месеца се запознах с нея, между другото :) случайност някаква.
| |
|
|
|
| |
|
|
|
Случайно следя някакъв дебат по фейса. Млади хора, убедени бесепари, изцяло проруски (пропутиновски) настроени. Чета и се дивя и се чудя от какво са им съставени мозъците.
С повтаряне не става явно. Ти повтаряш това, другите повтарят обратното..и така ще минат още 50 години поне.
| |
|
|
|
близкото минало беше заменено, затова.
историята беше пренаписана брутално.
младите леви идея си нямат какво е било до преди само тридесет години.
и затова са виновни родителите им.
| |
|
|
|
Когато миналото беше настояще имаше също толкова привърженици и радетели, колкото и сега, когато е минало. Била съм дете като слушах един човек да казва, че комунистите са му дали всичко и ако не били те той и досега (това 80 и някоя година) щял да пасе козите на село. А сега живеел в град, в панел, изучил се и децата му учат и ще станат хора...
Докато са живи тия, на които комунистите са дали всичко и тия, на които всичко са отнели, няма как да има дистанция и обективна оценка на събития. Ще трябва да чакаме още 50-100 години
| |
|
|
|
Така, ако бяхме започнали с образованието и културата, изборът на ценности щеше да бъде друг и свободата нямаше да е нещо "относително"...
... и министър на културата нямаше да е пак поредния простак.
(доколко изобщо културата има нужда от министър е друг въпрос)
| |
|
|
|
"едно магаре, другари, колкото и да го натоварите с електроника, си остава едно магаре".
тодор живков, цитиран по памет.
аз лично имам силни съмнения, че културата и образованието могат да бъдат набити в главата на когото и да било.
резултатът днес е естествено последствие от това.
| |
|
|
|
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
|
|
|