|
|
|
Тема
|
Днес е
|
|
| Автор |
Vassilia () |
| Публикувано | 10.11.14 10:03 |
|
|
Денят на свободата на словото в България
Имаме ли я?
| |
|
|
|
Свободата върви за ръка с отговорността. Имаме ли я?
| |
|
|
|
имаме слободия, при това корпоративно насърчавана и индивидуално автоцензурирана...
| |
|
|
|
Четиринадесетата годишнина от брака на сина ми и снаха ми... А пък свободата на словото... То словото си лае, керванът (управляващи камилите и много по-многобройни камили) си върви и на камилите им става все по-тежко, взеха вече да забравят какво им се случваше едно време...
Избягвайки деепричастията, ще подобрите стила на речта си. Марти Ларни.
| |
|
|
|
Според Б. Шоу, свободата е равнозначна на отговорността.
Което съответно поражда голям страх да не се сбърка нещо или да се стигне до някакъв провал
Може би е комплекс, предизвикан от спазване на много правила и забрани
Бягането от отговорност не е свобода
| |
|
|
|
Свободата, както каза някой по- горе трябва да бъде осъзната. Свободата е орговорност, несигурност и лишения. Например в случая на медиите свободата е тази която трябва да накара журналиста да се лиши от известност, пари и слава в името на истината или обществената полза.
Свободата е тази, която ме кара да се будя нощем.
И Бейби, но то не ви влиза в работата.
| |
|
|
|
Всъщност по конституция Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово – писмено или устно, чрез звук, изображение или по друг начин.
Имаме право да се информираме и говорим, но не срещу правата и доброто име на другите граждани, както и срещу националната сигурност, обществения ред, народното здраве и морала.
параграф 22
| |
|
|
|
То именно заради параграфа за мен този ден не е ден на свободата на словото, а ден на годишнината от сватбата на децата, да са живи и здрави.
Избягвайки деепричастията, ще подобрите стила на речта си. Марти Ларни.
| |
|
|
|
|