|
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | (покажи всички)
|
Тема
|
тема за мечтите с главно М
|
|
| Автор |
DarkSide () |
| Публикувано | 05.11.14 09:03 |
|
|
Мечтите или мечтата с главно М ... имате ли я, помните ли я ... страстта на живота, това за което съм дошъл тук, на тази земя, за да го живея точно този живот на точно това място с точно тези хора при точно тези обстоятелства ... имате ли ги, помните ли ги, наясно ли сте с тези мечти/цели/страсти, преследвате ли ги или сте ги забравили потопени в извинението за забързаното и задъхано ежедневие ... имате ли цели в живота си, къде се виждате след 5 години? А след 10? ... или сте като всички и живеете нормалния живот на "тихо отчаяние"?
-------------
“Most men lead lives of quiet desperation and go to the grave with the song still in them.”
Henry David Thoreau, Civil Disobedience and Other Essays
| |
|
|
|
Помня я отлично. Мечтата с главно М. Няма да я споделя. Донякъде видоизменена Я ОСЪЩЕСТВИХ. От разстоянието на времето преценявам, че съм направила с мечтата си ВСИЧКО НАЙ-ВЪЗМОЖНО според способностите си.
За съжаление - това беше мечта, която "работи" само в младостта...Та сега ми остава да се самоуспокоявам, че съм я сбъднала, макар и В МИНАЛО ВРЕМЕ.
ГоворИ по темата!
| |
|
|
|
това не е изпит и няма правилни и неправилни отговори, нито пък е поредната тема за сравняване и хвалби кой е по-успял и колко много е успял или пък че моята мечта е по-голяма и по-прекрасна от твоята
не е задължително да мечтаеш да покориш света или поне да качиш Еверест, мечтата ти може да е нещо съвесм дребно и напълно несъществено в очите на останалите, но важното е тя да е важна за тебе ... важното е тя да си е твоя лична, а не спусната отгоре
| |
|
|
|
това не е изпит и няма правилни и неправилни отговори, нито пък е поредната тема за сравняване и хвалби кой е по-успял и колко много е успял или пък че моята мечта е по-голяма и по-прекрасна от твоята
Някакъв упрек ли усетих?? Отговорих ти съвсем искрено, гледам - единствената досега съм... Нито съм се напъвала да се хваля колко съм успяла, нито да обяснявам колко е била голяма мечтата ми.
Ако не е упрек, а пояснение - по-добре да го беше написал като отговор към темата си, а не към моя отговор....
ГоворИ по темата!Редактирано от UnicaDonna на 05.11.14 10:06.
| |
|
Тема
|
Re: тема за мечтите с главно М
[re: DarkSide]
|
|
| Автор |
PYTnik (Оня) |
| Публикувано | 05.11.14 10:04 |
|
|
Пътя е Целта!
Не бой се, докато не разбереш, че се движиш в грешна посока, ти не си загубен!
Мнението е позиционирано и няма нищо общо!
| |
|
|
|
Може ли да те хвалим в темата?
Мнението е позиционирано и няма нищо общо!
| |
|
Тема
|
[re: DarkSide]
|
|
| Автор |
Lolla () |
| Публикувано | 05.11.14 10:08 |
|
|
Имам я!
Все още не съм я осъществила, но се надявам някой ден
| |
|
|
|
пояснение е, а отговорът ти ме учуди, защото ако си оcъществила мечтата си в миналото, то какво правиш сега, за какво живееш слд като Mечтата ти е вече осъществена?
| |
|
Тема
|
[re: Lolla]
|
|
| Автор |
DarkSide () |
| Публикувано | 05.11.14 10:12 |
|
|
някой ден не съществува, има понеделник, вторник, сряда, четвъртък, петък, събота и неделя, но някой ден (someday) няма
| |
|
|
|
ако си оcъществила мечтата си в миналото, то какво правиш сега, за какво живееш слд като Mечтата ти е вече осъществена?
Ми ти ме замисли... Дали да не взема да се гръмна? Или прерязване на вените ще е по-атрактивно?
Най-добре да се подпаля. Актуално е напоследък.
(Не усещаш ли каква глупост написа?? Поне не усещаш ли колко превратно ти е понятието за "мечта"? Ако, примерно, съм мечтала да посетя Япония, Египет и Австралия - трябва ли да се самоубия след това? А ако съм мечтала да направя околосветско пътешествие? Или ако съм мечтала да имам професия, която да ми е едновременно и хоби - след като съм я постигнала - за какво да живея?)
ГоворИ по темата!
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | (покажи всички)
|
|
|