Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 13:11 18.06.25 
Поколения
   >> 40-50
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | (покажи всички)
Тема Пенсиониране на военните?нови  
Автор UnicaDonna (Заядница)
Публикувано27.09.14 00:33

Някой може ли да ми обясни набързо - какво налага при днешното състояние на армията ни - военните да могат да се пенсионират на 45 години??

За миньорите разбирам напълно...ама...

ГоворИ по темата!

Тема Re: Пенсиониране на военните?нови [re: UnicaDonna]  
Автор Yuppi (phd mhd ahd)
Публикувано27.09.14 01:05

За да имат свободно време да се ориентират в световната обстановка и да се упражняват по литература (шефско-възпитателна роля)?

Иначе на каква възраст се пенсионират реално, като се считат различните точкови системи (дали е възможно да ги съберат).

Тема Re: Пенсиониране на военните?нови [re: Yuppi]  
Публикувано27.09.14 01:43

Честно казано - не съм много отворена по пенсионните въпроси (още

), но ме изуми ниската възраст. За която дори не съм сигурна, че е точно такава, но и 50 да е - пак е 15 години по-рано от обичайната...

За далечното минало съм дочувала - много ги местели от глад на град, имали много учения, после - много от тях работели напрегната работа по казармите...непрестанна опасност от война с мръсния капитализъм...Ама сега нещата МАЙ стоят по съвършено друг начин.

Дали да не пратя тийна военен? Хем ще го научат да си прибира чорапите и да си оправя леглото, хем ще позаслабне малко, хем ще се пенсионира рано, хем ще вземе 12 заплати при пенсиониране......абе - ВОЕНЕН да си в днешно време в България!

ГоворИ по темата!

Автор Yuppi (phd mhd ahd)
Публикувано27.09.14 01:59

Ще се отучат да работят или по-скоро няма да се научат, защото няма да им се налага да го правят дълго. И макар висшият офицерски състав да може да работи по-дълго, то влиянието на тези с голямо самочувствие, но с криворазбрани идеи за "уреждане" от по-ниския ешалон военни може да бъде негативно. Какво могат да породят, освен партизанско-главатарски идеи за контрол, което допълнително ще смъкне нивото или ще го държи ниско, където си е.

Тема ми прати го бе,нови [re: UnicaDonna]  
Автор the bumpkin (европростак)
Публикувано27.09.14 02:02

прати го военен,
ама ще трябва да си земеш походно легло да си покрай него,
да го пазиш и наставляваш...

политкоректното говорене убива Мисълта.

Автор Crrafterr ()
Публикувано27.09.14 02:24

Предполагам, че средната продължителност на живота им е по-ниска от средната, подобно на миньорите. Навярно затова.
Освен че мрат от повече болести - нездравословен и стресов начин на живот, професията е рискова и мрат от разни инциденти в мирно време, плюс по-високата вероятност да мрат на мисия в чужбина. Слагам всичко накуп, тегля чертата и средното число (продължителност на живота) отива доста под 74 г., средната за БГ.
Повече преки наблюдения, условно казано (понеже не са наблюдения, а разни роднини и познати) имам в сферата на сигурността: мрат като мухи, като стигнат 60 - 65, т.е. блажената им пенсия трае 10-15 години. Навярно нещо такова е и при военните. Общо взето, след пенсионирането някак се срутват, режимът ги е поддържал преди това. Кой се пропие, кой психяса, някой дори вземе та се гръмне...

Това ми е набързо предположението.

Автор Noy BG (библейския)
Публикувано27.09.14 06:42

Сега ще ги "оправят", като им наложат пак възраст / не само стаж/.Да угодят на ЕС'то.Ако не се получи пък твоя идол ще сложи 10% данък на пенсиите и готово.
Не им завиждай толкова, "индианците" масово се пенсионират на по 20 год. и това се премълчава от всяко правителство.

Тема Re: Пенсиониране на военните?нови [re: Crrafterr]  
Публикувано27.09.14 07:51

Всичко, което си написал, според мен с пълна сила важи за ОНОВА време - както съм го написала във втория си пост по темата (ама ти вероятно не си го чел, щото това ти е стил.

)

Силно се съмнявам, че в днешно време професията на военните довежда до повече стрес, по-нездравословен живот и по-ниска средна продължителност на живота от мнооого други професии, а защо не - и от всички. КАМО ЛИ да ги сравняваме с миньорите!!!!! Имаш ли някаква статистика по въпроса?

Напротив - на първо четене ми идва мнението, че при военните има някаква относителна сигурност в живота, в някакви определени рамки. А около тях ври и кипи такава несигурност, такъв страх от безработица, че е несравнимо...Плюс това - на тях им е осигурена "осигуровката", ползват всякакви привилегии в здравеопазването (и не само)...да приложим и огромната сума, която получават при и без това РАННОТО си пенсиониране - казвам ти, дори почвам да се дразня, като се замисля.

ГоворИ по темата!

Редактирано от UnicaDonna на 27.09.14 07:54.

Тема Re: Пенсиониране на военните?нови [re: Noy BG]  
Публикувано27.09.14 07:53

Сега ще ги "оправят", като им наложат пак възраст / не само стаж/.Да угодят на ЕС'то

Зарежи ЕС-то. В случая не ме е грижа. Според мен е несправедливо. И колкото и да им върнат възрастта - всичко останало си остава.

ГоворИ по темата!

Автор PYTnik (Оня)
Публикувано27.09.14 09:26

Поредната въдица за глупаци с цел разединяване на нацията и противопоставянето им един срещу друг.
Въдица за балъци, типично предизборна агитация заложила на омраза един срещу друг.
Истината е, че за 20 години управление, днешните успяха да отнемат всички социални придобивки придобити с кървав труд и лишения на бащите и дедите ни... и ние всички точно както и сега им го позволихме и им го позволяваме с тъпотията си и овчето си мислене...свършиха с цивилните, подкараха военните, утре ще обложат пенсиите---СТРАХ, трябва да ни е страх...и те успешно ни го внушават...

Истината е, че няма да посмеят да посегнат на армията и полицията, защото на тях се крепи управленческата им власт и те ги пазят от любовта народна., но нас цивилните граждани ще ни довършат ако не напуснем родината си!

И това защото сами се плюем, червени срещу сини, военни срещу цивилни, богати срещу бедни...уникални срещу пътници и обратното.

Не, не ни искат роби-искат ни мъртви!
И ще го постигнат!

Мнението е позиционирано и няма нищо общо!

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.